htmlspecialchars fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 16:32:00
Quote Anchor link
ik heb de volgende code voor mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>



maar nu toont hij alltijd de letter A hoe kan je dit oplossen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:36:40
 

26/01/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit niet,

$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);

$html is een array... vandaar de A

htmlspecialchars("$html['titel']", ENT_QUOTES);
dat kan dan weer wel...
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Als ik het zo doe zie ik ook weer A =/
kan het op een andere manier om het zelfde effect te krijgen?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:06:00
Quote Anchor link
Haal zowieso die quotes weg.
Dus
htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);

Als je hem als array doet, doe dan niet
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
...maar...
$html = mysql_fetch_array($ress);
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:09:00
Quote Anchor link
ik heb nu deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>


maar nu krijg ik deze foutmelding:

Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /usr/export/www/hosting/p4e/tutorial.php on line 6
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Beter kijken :)
Het is niet...
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
...maar...
$titel = htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);
of
$bericht = htmlspecialchars($html['bericht'], ENT_QUOTES);

Hij wil een string, GEEN ARRAY
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

26/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Ik heb gezegd op msn dat hij het zo moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bla
= $html['title'];
//htmlspecialchars met $bla
?>


Is dat goed?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Let er dan wel op dat je bijvoorbeeld dit doet:
echo "<div><h1>".$titel."</h1>";
...dus NIET...
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:17:00
Quote Anchor link
@PurpleMadness:
Ja dat is goed. Ik neem aan dat $html['title'] een string symboliseert :)
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:23:00
Quote Anchor link
het werkt nu met behulp van purplemadness en barman thnx
dit is mijn script nu voor de mensen die geintrseerd zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$titel = $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$title.' - '.$date.'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($ber).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Een echte nerd is lui en vind daarom 3x achter elkaar dezelfde tekst teveel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$titel
= $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
?>


Dit kan je beter in een foreach loop doen.
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($html AS $key => $value){
  if (is_string($value)){
    $html2[$key] = htmlspecialchars($value, ENT_QUOTES);
  }
}

?>


Dan is $html2['titel'] de beveiligde titel, enz.

Als je nu een kolom toevoegd, dan gaat hij deze AUTOMATISCH na. Je hoeft er dan dus niet meer naar om te kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.