HTTP_ACCEPT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 10:12:50
Quote Anchor link
Hallo,

Een vraagje... maken jullie wel eens gebruik van $_SERVER['HTTP_ACCEPT']?

In mijn browser levert dit "text/html, application/xhtml+xml, */*" op, maar wat moet ik daar mee? Heb je dit ergens voor nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 21:58:03
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 10:53:03
Quote Anchor link
Dat kun je in de settings aanpassen.

Maar heb ik vooral voor testdoeleinden gedaan.

Bijvoorbeeld een webservice (api) kan data terugleveren in een formaat naar keuze.

Met HTTP_ACCEPT zegt de client (browser bij de test, maar kan ook php via curl zijn uiteraard) dat hij data begrijpt in html, json en xml met een voorkeur in die volgorde.

Laten we zeggen dan de api een array met namen terug wil geven.
html kan de api niet aan. Json wel, dus komt de data terug via
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Type: application/json');
echo json_encode($aNamen);
?>


Komt een andere client later met de melding dat hij xml wil hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Type: text/xml');
echo $xml->toString();
?>

Zou ook kunnen met een tekst in pdf of Word
of met een plaatje als jpg of gif etc.

Kortom: je geeft de client de mogelijkheid om data in een gewenst formaat op te vragen.

Toevoeging op 17/04/2014 10:54:41:

en ja: dat kun je ook in de url verpakken, maar net zo als je de GET/POST/PUT headers kunt gebruiken om aan te geven wat je wilt doen, en de server met http-headers status en foutmeldingen (404 not found, 400 bad request) kan geven,
zo kun je ook de accept gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 11:02:28
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie Ivo. Maar bij "normaal gebruik" van een website, heb je het dan ook nodig?

Wat ik bedoel is... als ik plaatjes op mijn site heb staan in jpg formaat, dan ga ik in de praktijk niet overal nog eens een gif van maken, voor het geval een browser geen jpg accepteert. Of, ik ga niet alle PDF's ook in Word aanbieden omdat sommige browsers geen pdf aankunnen enz.

Ik begrijp dat het voor een webapi nuttig kan zijn, maar is het bij "normaal" internetgebruik ook van toepassing?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 11:13:55
Quote Anchor link
In theorie kun je een header zoals application/x-shockwave-flash ook gebruiken om content die plug-ins vereist wel/niet te laden. Dit is een van de vormen van content negotiation (net zoals taal-headers). Een van mijn exemplaren van Internet Explorer verzendt bijvoorbeeld:

application/x-ms-application, image/jpeg, application/xaml+xml, image/gif, image/pjpeg, application/x-ms-xbap, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, */*

In de praktijk levert dat weinig of niets op: lang niet alle browsers die het MIME-type application/x-shockwave-flash ondersteunen verzenden ook de Accept-header application/x-shockwave-flash. Bovendien accepteren vrijwel alle browsers */*, dus alles. En als een browser toch alles accepteert, verliest de header zijn praktisch nut.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 11:18:25
Quote Anchor link
Allright, thanks Ward. Dus wat jij eigenlijk zegt, is dat je deze variabele in de prakijk niet nodig hebt? Of begrijp ik je verkeerd?
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 11:20:01
Quote Anchor link
hangt van je praktijk af :-)

Als jouw praktijk bouwen van publieke websites is, dan zul je dat niet veel nodig hebben.
Bouw je api's, webservices etc dan is het dagelijkse kost.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 11:36:56
Quote Anchor link
Hmmm, oke...

En in jouw voorbeeldje ziet de "ontvangende partij" dus aan de header wat voor informatie er binnenkomt?

Maar hetzelfde effect zou je dus ook kunnen bereiken door de ontvangende partij specifiek om bijv. XML te laten vragen door dat als een parameter mee te geven in de URL? www.somesite.com/grabcontent?type=xml

Begrijp ik het zo goed?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/04/2014 11:48:53
Quote Anchor link
Voor browsers? Nee.

Browsers zeggen altijd "ik heb het liefst HTML.", misschien gevolgd door "Als je dat niet voor me hebt, doe dan maar XHTML.", en daarna eigenlijk altijd "Als je dat niet hebt, kies jij dan maar".

De accept header wordt altijd verstuurt, met javascript kan je een AJAX request sturen waarvan je dan zelf de waarde voor de accept header mee kan geven. Maar als je op drie verschillende pagina's naar http://example.com/magic linkt en de ene keer xml, de andere keer json en nog een andere keer excel verwacht terug te krijgen, dan doe je iets goed fout.

Elke browser heeft, voor zover ik weet, */* in zijn Accept header staan, wat betekend dat als je iets maakt voor browsers je alles terug kan geven wat je wilt en de Accept header niet hoeft te parsen om zeker te weten dat de client (browser) ZEGT ermee overweg te kunnen.

Hoe besluit een browser naar blabla?format=xml te gaan? Hoogst waarschijnlijk heeft de server die locatie aangeleverd in de body van een andere request. Wat dus betekend dat blabla?format=xml oorsprokelijk bij de server vandaan komt, terwijl de Accept header die de client verstuur ALTIJD bij de client vandaan komt.
Gewijzigd op 17/04/2014 11:51:28 door Dos Moonen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 11:54:18
Quote Anchor link
Ivo P op 17/04/2014 11:20:01:
hangt van je praktijk af :-)

+1 :-)
Ozzie PHP op 17/04/2014 11:18:25:
Allright, thanks Ward. Dus wat jij eigenlijk zegt, is dat je deze variabele in de prakijk niet nodig hebt? Of begrijp ik je verkeerd?

Als de meeste browsers met */* melden dat ze alles accepteren, valt er verder weinig te onderhandelen. De header zegt dan niets anders meer dan: stuur maar op wat je hebt.

Technisch heeft de HTTP-header zeker bestaansrecht, maar als browser-bouwers massaal */* gebruiken, blijft er van content negotiation bitter weinig over. Ik vind dat eigenlijk een foute implementatie van HTTP1/1, maar bij Google, Microsoft, Apple & Co werken kennelijk slimmere programmeurs.

Voor API's kun je inderdaad wel een uitzondering maken, goed punt van Ivo. Maar zelfs daarbij zie je dat in de praktijk vaak een andere oplossing wordt verkozen: XML aanbieden via een andere URL dan JSON bijvoorbeeld.

Aangezien je een framework bouwt, zou ik de header dus niet resoluut naar de prullenbak dirigeren, maar er zeker ook geen hoofdcomponent van maken voor alle HTTP-verkeer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 11:58:41
Quote Anchor link
Oké. Dan doe ik er vooralsnog niks mee.

Het lijkt me inderdaad handiger om, mocht dat ooit nodig zijn, gericht content aan te bieden:
www.site.com/content?type=xml
www.site.com/content?type=json
enz.

En voor andere vormen van content, denk bijv. aan flash, maar gewoon er vanuit gaan dat dat wordt ondersteund?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 12:03:53
Quote Anchor link
Nee, liever helemaal geen Flash gebruiken als het ook anders kan. Liever ook geen PDF aanbieden als het gewoon in HTML kan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 12:10:19
Quote Anchor link
>> Nee, liever helemaal geen Flash gebruiken als het ook anders kan.

Ben ik met je eens... als het niet hoeft dan liever niet.

Maar goed... lang verhaal kort... die HTTP_ACCEPT heb ik dus voor normaal websitegebruik niet nodig? Gewoon aanbieden wat je hebt, en het gros van de browsers zal er mee overweg kunnen, en een enkele browser een enkele keer misschien niet. Vat ik het zo op de juiste manier samen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 12:37:10
Quote Anchor link
Ja, correct samengevat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 12:39:29
Quote Anchor link
Okidoki. Muchas gracias :)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/04/2014 13:44:19
Quote Anchor link
En wat doe je als iemand naar www.example.com/content gaat? De query string gebruiken om van content type te veranderen is niet echt net naar mijn idee. /content.xml, /content.json is netter.

PS. gebruik aub www.example.com als dummy links, site.com is een bestaande site. "You may use this domain in examples without prior coordination or asking for permission." - example.com.
site.com vind het mogelijk niet leuk dat je search engines naar niet bestaande pagina's stuurt.
Gewijzigd op 17/04/2014 13:47:05 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 13:49:16
Quote Anchor link
>> En wat doe je als iemand naar www.example.com/content gaan? De query string gebruiken om van content type te veranderen is niet echt net naar mijn idee. /content.xml, /content.json is netter.

Wat bedoel je precies met je vraag? Die query string kan netter, is dat wat je bedoelt?
Ik kan ook dit doen: www.example.com/content/xml
Of bedoel je iets anders en begrijp ik je verkeerd?

>> site.com vind het mogelijk niet leuk dat je search engines naar niet bestaande pagina's stuurt.

Tja, beetje het risico van zo'n naam :)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 13:49:40
Quote Anchor link
Voor tests en voorbeelden hebben we inderdaad RFC 2606.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/04/2014 14:03:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/04/2014 13:49:16:
Tja, beetje het risico van zo'n naam :)

Wat aardig van je.

Ik bedoelde, wat voor versie ga je opleveren als iemand naar example.com/content?geen-format-om-te-bepalen-wat-voor-content-terug-gestuurt-moet-worden gaat?
Geef je de HTML versie? de XML versie? de Json versie? een 404 status code met HTML content?

URL staat voor Uniform Resource Locator. Een resource heeft maar één soort content-type. Als jij op basis van de query string de content-type gaat veranderd is dat dus niet heel net. Als jij op basis van de query string bepaalde content weg laat filteren gebruik je de query string precies waarvoor het bedoeld is.

example.com/content hoort altijd de zelfde soort content te leveren, niet de ene keer XML en de andere keer HTML. Dat hoor je niet op te lossen met de query string aangezien entensions beter geschikt zijn: Je verwijst naar een andere resource, met grotendeels de zelfde naam.
example.com/content/xml zou ook kunnen, maar een OS zou het niet herkennen als een XML bestand. Wat mogelijk irritaties op kan leveren.
Gewijzigd op 17/04/2014 14:05:51 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 14:06:46
Quote Anchor link
>> example.com/content/xml zou ook kunnen, maar een OS zou het niet herkennen als een XML bestand. Wat mogelijk irritaties op kan leveren.

Wat bedoel je hiermee? Waarom zou een OS /content wel herkennen en /content/xml niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/04/2014 15:25:44
Quote Anchor link
Ik had het over /content.xml vs /content/xml...

Het is een erg klein puntje. Browsers zijn slim genoeg om zelf een extensie toe te voegen wanneer ze iets opslaan.
Maar Command Line tools als wget en curl doen zoiets niet voor zover ik weet. Dus dan zou je een bestand genaamd "xml" in de map "content" en zal je OS het proberen te openen met het programma dat is ingesteld om bestanden zonder extensie te openen.

Ik ben nu aardig "Technisch gezien zou ... netter zijn" bezig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/04/2014 15:30:55
Quote Anchor link
Ah oke... ik snap nu ook wat je bedoelt. Ik begreep je in 1e instantie niet. Da zou de oplossing dus zoiets zijn:

www.example.com/content/xml/foo.xml

Dat bedoel je waarschijnlijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.