http://nickdijkstra.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

01/09/2010 20:54:10
Quote Anchor link
SilverWolf NL op 01/09/2010 16:50:42:
Waarom heeft nog niemand iets gezegd over XSS?
http://www.nickdijkstra.nl/verkeerd.php?text=%3Cscript%3Ealert%28%27LOL%20XSS%27%29;%3C/script%3E


http://www.nickdijkstra.nl/verkeerd.php?text=script>;Zbody onLoad=”document.write(‘<script>window.location = String.fromCharCode(104, 116, 116, 112, 58, 47, 47, 119, 119, 119, 46, 105, 110, 115, 101, 99, 117, 114, 105, 116, 121, 46, 114, 111, 47);</script>’);”;

die is ernstiger.
Gewijzigd op 01/09/2010 20:54:45 door www JdeRuijterNL
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 14:32:12
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

01/09/2010 20:55:42
Quote Anchor link
wat is dat?
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

02/09/2010 19:49:11
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 01/09/2010 20:55:42:
wat is dat?


Als je die hele text in je browser plakt dan wordt je doorverwezen naar een andere website.

Kortom, filter op userinput.

Zo zorg je ervoor dat je geen gaten openlaat voor inbrekers/scriptkiddies.
 
Carlo boy

Carlo boy

02/09/2010 21:30:49
Quote Anchor link
Ik krijg een error in het aanmeld formulier:
<br /> <b>Notice</b>: Undefined index: email in <b>/public/sites/www.nickdijkstra.nl/login.php</b> on line <b>11</b><br />

Dit kan je zo veranderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<input type="text" maxlenght="40" value="';
if(isset($email))
{

    echo addslashes(htmlspecialchars($email));
}

echo '">';
?>


Ik gebruik FireFox
Gewijzigd op 02/09/2010 21:35:10 door Carlo boy
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

02/09/2010 21:32:17
Quote Anchor link
Hoe worden de wachtwoorden opgeslaan? (MD5/MD4/SHA1/...)
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/09/2010 21:33:05
Quote Anchor link
hey carloboy, ik heb het niet?, welke browser gebruik je??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

02/09/2010 21:33:49
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 02/09/2010 21:33:05:
hey carloboy, ik heb het niet?, welke browser gebruik je??


Zijn error heeft niks te zien met de client die hij gebruikt, puur server sided.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

02/09/2010 21:34:39
Quote Anchor link
Wie weet er hoe je history.go(-1) kan gebruiken maar dat het ook werkt in firefox??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

02/09/2010 21:39:13
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 02/09/2010 21:34:39:
Wie weet er hoe je history.go(-1) kan gebruiken maar dat het ook werkt in firefox??


Ik probeer javascript zo veel mogelijk te vermijden, hier kan je perfect referer link met php voor gebruiken.
 
Carlo boy

Carlo boy

02/09/2010 21:47:21
Quote Anchor link
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['HTTP_REFERER']
?>


kan je zien waarvan de gebruiker vandaan komt. Dit is niet altijd veilig. Maar je kan dit bijvoorbeeld in een link zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.htmlentities($_SERVER['HTTP_REFERER'], ENT_QUOTES).'" > Ga terug </a>';
?>

Als ik dit locaal test werkt het niet, vertrouw er dus niet te veel op..

ps. $_SERVER['HTTP_REFERER'] is onveilig
Gewijzigd op 02/09/2010 21:51:16 door Carlo boy
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

02/09/2010 21:50:02
Quote Anchor link
Carlo boy op 02/09/2010 21:47:21:
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['HTTP_REFERER']
?>


kan je zien waarvan de gebruiker vandaan komt. Dit is niet altijd veilig. Maar je kan dit bijvoorbeeld in een link zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.addslashes(htmlspecialchars($_SERVER['HTTP_REFERER'])).'" > Ga terug </a>';
?>


Als ik dit locaal test werkt het niet, vertrouw er dus niet te veel op..

ps. $_SERVER['HTTP_REFERER'] is onveilig


Waarom is dat onveilig, *I need to see a working example*?
Edit; Als ik google btw zie ik toch niet direct veel relevante resultaten hoor?
Gewijzigd op 02/09/2010 21:51:00 door Wouter De Schuyter
 
Carlo boy

Carlo boy

02/09/2010 21:56:44
Quote Anchor link
Paradox - op 02/09/2010 21:50:02:
Carlo boy op 02/09/2010 21:47:21:
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['HTTP_REFERER']
?>


kan je zien waarvan de gebruiker vandaan komt. Dit is niet altijd veilig. Maar je kan dit bijvoorbeeld in een link zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.addslashes(htmlspecialchars($_SERVER['HTTP_REFERER'])).'" > Ga terug </a>';
?>


Als ik dit locaal test werkt het niet, vertrouw er dus niet te veel op..

ps. $_SERVER['HTTP_REFERER'] is onveilig


Waarom is dat onveilig, *I need to see a working example*?
Edit; Als ik google btw zie ik toch niet direct veel relevante resultaten hoor?


Het is onveilig omdat de gebruiker deze 'variable' kan worden aangepast. Ik typ bijv. dit in mijn aderes balk: "></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack">

En ik ga naar een website waar $_SERVER['HTTP_REFERER'] wordt opgeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.$_SERVER['HTTP_REFERER'].'" > Ga terug </a>';
?>


dan wordt de link zo:
<a href=""></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack"> Ga terug </a>

Daarom is $_SERVER['HTTP_REFERER'] onveilig.

Verbeter me als ik het fout heb
Gewijzigd op 02/09/2010 22:00:13 door Carlo boy
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

02/09/2010 21:58:45
Quote Anchor link
Ga ik meteen proberen!
 
Pim -

Pim -

02/09/2010 22:03:11
Quote Anchor link
Dit kan je in de sessie doen, maar ik raad je gewoon de JS optie aan, inmiddels mag je wel van javascript uitgaan bij het maken van websites...
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

02/09/2010 22:05:13
Quote Anchor link
Carlo boy op 02/09/2010 21:56:44:
Paradox - op 02/09/2010 21:50:02:
Carlo boy op 02/09/2010 21:47:21:
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['HTTP_REFERER']
?>


kan je zien waarvan de gebruiker vandaan komt. Dit is niet altijd veilig. Maar je kan dit bijvoorbeeld in een link zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.addslashes(htmlspecialchars($_SERVER['HTTP_REFERER'])).'" > Ga terug </a>';
?>


Als ik dit locaal test werkt het niet, vertrouw er dus niet te veel op..

ps. $_SERVER['HTTP_REFERER'] is onveilig


Waarom is dat onveilig, *I need to see a working example*?
Edit; Als ik google btw zie ik toch niet direct veel relevante resultaten hoor?


Het is onveilig omdat de gebruiker deze 'variable' kan worden aangepast. Ik typ bijv. dit in mijn aderes balk: "></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack">

En ik ga naar een website waar $_SERVER['HTTP_REFERER'] wordt opgeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.$_SERVER['HTTP_REFERER'].'" > Ga terug </a>';
?>


dan wordt de link zo:
<a href=""></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack"> Ga terug </a>

Daarom is $_SERVER['HTTP_REFERER'] onveilig.

Verbeter me als ik het fout heb


correctemundo Afbeelding
 
Carlo boy

Carlo boy

02/09/2010 22:07:02
Quote Anchor link
@hierboven
correctemundo??
 
Niek s

niek s

02/09/2010 22:21:22
Quote Anchor link
Carlo boy op 02/09/2010 21:56:44:
Paradox - op 02/09/2010 21:50:02:
Carlo boy op 02/09/2010 21:47:21:
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['HTTP_REFERER']
?>


kan je zien waarvan de gebruiker vandaan komt. Dit is niet altijd veilig. Maar je kan dit bijvoorbeeld in een link zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.addslashes(htmlspecialchars($_SERVER['HTTP_REFERER'])).'" > Ga terug </a>';
?>


Als ik dit locaal test werkt het niet, vertrouw er dus niet te veel op..

ps. $_SERVER['HTTP_REFERER'] is onveilig


Waarom is dat onveilig, *I need to see a working example*?
Edit; Als ik google btw zie ik toch niet direct veel relevante resultaten hoor?


Het is onveilig omdat de gebruiker deze 'variable' kan worden aangepast. Ik typ bijv. dit in mijn aderes balk: "></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack">

En ik ga naar een website waar $_SERVER['HTTP_REFERER'] wordt opgeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.$_SERVER['HTTP_REFERER'].'" > Ga terug </a>';
?>


dan wordt de link zo:
<a href=""></a><script type="text/javascript">
window.alert("xss");
</script><a href="http://www.example.nl/hack"> Ga terug </a>

Daarom is $_SERVER['HTTP_REFERER'] onveilig.

Verbeter me als ik het fout heb


Ja, dat klopt. Maar dat betekent dus dat je jezelf hackt :)
 
Pim -

Pim -

02/09/2010 22:26:18
Quote Anchor link
Nee, nu ben je naïef: alles wat een gebruiker kan invoeren kan een hacker eventueel ook voor hem doen. ALL user input is evil. Leg nadruk op 'ALL'!
Gewijzigd op 02/09/2010 22:26:31 door Pim -
 
Carlo boy

Carlo boy

02/09/2010 22:48:58
Quote Anchor link
Conclusie: Vertrouw $_SERVER['HTTP_REFERER'] niet. Controleer altijd $_SERVER, dan speel je safe (als je het wel goed controleert)
 
- Raoul -

- Raoul -

02/09/2010 22:49:38
Quote Anchor link
De layout is niet echt mooi.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.