HTTPS Ajax Request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 12:24:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het bouwen van een app via phonegap die Ajax Requests naar mijn backend server stuurt en hier gegevens ophaalt. Mijn backend server is alleen maar beschikbaar over port 443 (https) en al mijn ajax requests stuur ik ook naar deze url https://....

Ik dacht altijd dat alle posts en de informatie erin van en naar mijn server dus beveiligd/encrypted was. Nou heb ik eens Fiddler geïnstalleerd om dit te verifiëren maar tot mijn verbazing kan ik alles gewoon uitlezen.

Nou vraag ik mij af of dit komt omdat fiddler op mijn client waar de app draait is geïnstalleerd en dus ook de handshake kan uitvoeren met de server. Of kan het zijn doordat alle gegevens van mijn app eerst door fiddler gaan en daarna pas naar mijn server via https? Of is het gewoon echt te lezen voor kwaadwillende buiten mijn pc om? (sniffing)

Ik hoor graag jullie mening want in fiddler worden mijn posts ook gewoon als http weergeven.
Gewijzigd op 17/03/2018 12:25:19 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:55:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 12:50:40
Quote Anchor link
Ik ken Fiddler zelf niet, maar ik lees dus dit:
"Fiddler is a free web debugging tool which logs all HTTP(S) traffic between your computer and the Internet."

Het lijkt dus als een 'Man in the Middle' te zitten om (encrypted) data te kunnen onderscheppen voor debugging. Ik weet niet zeker, maar ik denk wel dat als je dit gebruikt, dat je het groene slotje opeens rood of geel zal worden.

HTTPS is verder wel bedoeld om requests op het internet veiliger te maken, maar als je computer geprepareerd/voorzien is met zulke proxy's dan is een MITM-attack eenvoudig te realiseren. Maar alles wat je router passeert zonder problemen kan ook niet zo snel geëncrypt worden. Dat is de intentie van SSL/TLS.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 13:07:51
Quote Anchor link
Bedankt voor je geruststellende berichtje. Ken je een andere programma waar ik dit mee kan testen? En het is toch waar dat niet alleen de post encrypt is maar ook de info die ik terug krijg? Of heb ik dat mis?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 13:16:11
Quote Anchor link
Helaas ken ik geen andere programma's.
Maar als iemand anders over kan vertellen, dan zijn ze welkom in deze discussie.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 15:04:41
Quote Anchor link
Als je t goed wilt zien, moet je wireshark gebruiken.
Fiddler is een proxy :)
Gewijzigd op 17/03/2018 15:05:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2018 15:19:08
Quote Anchor link
Een hoop antwoorden op je vragen staan volgens mij gewoon in de documentatie van Fiddler @Danny.

Zoals: Fiddler registreert zichzelf als proxy, Fiddler installeert zelf een root CA et cetera.

Het is aan jou om op grond van de versie die je gebruikt (die je niet vermeldt) na te gaan of dit allemaal klopt, maar het bovenstaande heb ik in < 10 mins bij elkaar geGoogled...

Daarnaast plaats je allemaal vraagtekens bij zaken "further down the line", iets wat je eerst met 100% zekerheid zou moeten vaststellen is of je uitsluitend via HTTPS communiceert. Pas als je dat zeker weet kun je verder gaan kijken naar wat er voor de rest aan de hand is.

Maar om na te gaan of een programma HTTPS kan decrypten als dat in de specs staat dat deze dat kan doen... Wellicht is dan een betere vraag: HOE kan Fiddler mijn HTTPS verkeer lezen?

EDIT: en zoals @Dennis aangeeft: een echt "extern" programma die gewoon je netwerkverkeer snifft (dit is volgens mij de voornaamste taak van WireShark) lijkt mij dan ook een goede / betere testtool.
Gewijzigd op 17/03/2018 15:20:36 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 19:16:56
Quote Anchor link
Inderdaad, Fiddler is een proxy waar je data doorheen stroomt.
Zoals al aangegeven is heeft fiddler zn eigen certificaat.

En word de data aan jouw kant vervangen met dit certificaat, en kan Fiddler dit ‘decrypten’ en dus inzien.
Ik ben niet bekend met Fiddler, maar wel het concept icm MITM, en is de data vanaf Fiddler naar de site wel weer met de site zn eigen certificaat encrypted.

Wireshark is inderdaad een veelal gebruikte tool, door IT medewerkers maar ook hackers etc.
Hiermee heb je beter inzicht wat er gebeurt op het netwerk.
Dit zonder tussenkomst van een proxy/tunnel/forwarder zoals Fiddler dit doet.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

18/03/2018 11:21:50
Quote Anchor link
Thanks, ik heb wireshark geïnstalleerd en die geeft inderdaad het gewenste resultaat. Ik heb een trace naar een http:// site vergeleken met gegevens die ik ophaal in mijn app en die zijn allemaal encrypted.

Wanneer ik op string zoek naar postdata dat ik mee stuur dan kan ik nergens de waardes uitlezen. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.