HTTPS Ajax Request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 12:24:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het bouwen van een app via phonegap die Ajax Requests naar mijn backend server stuurt en hier gegevens ophaalt. Mijn backend server is alleen maar beschikbaar over port 443 (https) en al mijn ajax requests stuur ik ook naar deze url https://....

Ik dacht altijd dat alle posts en de informatie erin van en naar mijn server dus beveiligd/encrypted was. Nou heb ik eens Fiddler geïnstalleerd om dit te verifiëren maar tot mijn verbazing kan ik alles gewoon uitlezen.

Nou vraag ik mij af of dit komt omdat fiddler op mijn client waar de app draait is geïnstalleerd en dus ook de handshake kan uitvoeren met de server. Of kan het zijn doordat alle gegevens van mijn app eerst door fiddler gaan en daarna pas naar mijn server via https? Of is het gewoon echt te lezen voor kwaadwillende buiten mijn pc om? (sniffing)

Ik hoor graag jullie mening want in fiddler worden mijn posts ook gewoon als http weergeven.
Gewijzigd op 17/03/2018 12:25:19 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:18:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 12:50:40
Quote Anchor link
Ik ken Fiddler zelf niet, maar ik lees dus dit:
"Fiddler is a free web debugging tool which logs all HTTP(S) traffic between your computer and the Internet."

Het lijkt dus als een 'Man in the Middle' te zitten om (encrypted) data te kunnen onderscheppen voor debugging. Ik weet niet zeker, maar ik denk wel dat als je dit gebruikt, dat je het groene slotje opeens rood of geel zal worden.

HTTPS is verder wel bedoeld om requests op het internet veiliger te maken, maar als je computer geprepareerd/voorzien is met zulke proxy's dan is een MITM-attack eenvoudig te realiseren. Maar alles wat je router passeert zonder problemen kan ook niet zo snel geëncrypt worden. Dat is de intentie van SSL/TLS.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 13:07:51
Quote Anchor link
Bedankt voor je geruststellende berichtje. Ken je een andere programma waar ik dit mee kan testen? En het is toch waar dat niet alleen de post encrypt is maar ook de info die ik terug krijg? Of heb ik dat mis?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 13:16:11
Quote Anchor link
Helaas ken ik geen andere programma's.
Maar als iemand anders over kan vertellen, dan zijn ze welkom in deze discussie.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 15:04:41
Quote Anchor link
Als je t goed wilt zien, moet je wireshark gebruiken.
Fiddler is een proxy :)
Gewijzigd op 17/03/2018 15:05:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2018 15:19:08
Quote Anchor link
Een hoop antwoorden op je vragen staan volgens mij gewoon in de documentatie van Fiddler @Danny.

Zoals: Fiddler registreert zichzelf als proxy, Fiddler installeert zelf een root CA et cetera.

Het is aan jou om op grond van de versie die je gebruikt (die je niet vermeldt) na te gaan of dit allemaal klopt, maar het bovenstaande heb ik in < 10 mins bij elkaar geGoogled...

Daarnaast plaats je allemaal vraagtekens bij zaken "further down the line", iets wat je eerst met 100% zekerheid zou moeten vaststellen is of je uitsluitend via HTTPS communiceert. Pas als je dat zeker weet kun je verder gaan kijken naar wat er voor de rest aan de hand is.

Maar om na te gaan of een programma HTTPS kan decrypten als dat in de specs staat dat deze dat kan doen... Wellicht is dan een betere vraag: HOE kan Fiddler mijn HTTPS verkeer lezen?

EDIT: en zoals @Dennis aangeeft: een echt "extern" programma die gewoon je netwerkverkeer snifft (dit is volgens mij de voornaamste taak van WireShark) lijkt mij dan ook een goede / betere testtool.
Gewijzigd op 17/03/2018 15:20:36 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 19:16:56
Quote Anchor link
Inderdaad, Fiddler is een proxy waar je data doorheen stroomt.
Zoals al aangegeven is heeft fiddler zn eigen certificaat.

En word de data aan jouw kant vervangen met dit certificaat, en kan Fiddler dit ‘decrypten’ en dus inzien.
Ik ben niet bekend met Fiddler, maar wel het concept icm MITM, en is de data vanaf Fiddler naar de site wel weer met de site zn eigen certificaat encrypted.

Wireshark is inderdaad een veelal gebruikte tool, door IT medewerkers maar ook hackers etc.
Hiermee heb je beter inzicht wat er gebeurt op het netwerk.
Dit zonder tussenkomst van een proxy/tunnel/forwarder zoals Fiddler dit doet.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

18/03/2018 11:21:50
Quote Anchor link
Thanks, ik heb wireshark geïnstalleerd en die geeft inderdaad het gewenste resultaat. Ik heb een trace naar een http:// site vergeleken met gegevens die ik ophaal in mijn app en die zijn allemaal encrypted.

Wanneer ik op string zoek naar postdata dat ik mee stuur dan kan ik nergens de waardes uitlezen. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.