Huidige datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »
Arnaud feith

arnaud feith

21/09/2015 19:14:50
Quote Anchor link
Wat moet er veranderen dat hier automatisch de datum van vandaag komt te staan.

FROM
readings v WHERE time>= '2015-09-21 00:01:00.000000' and time <= '2015-09-21 23:59:00.000000'

(De tabel = time type=timestamp standaardwaarde=CURRENT_TIMESTAMP)

Nu moet ik als ik de database uitlees elke keer de datum handmatig invoeren.
Mag ook dmv invul formulier
Gewijzigd op 22/09/2015 17:04:53 door Arnaud feith
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 22:54:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2015 19:18:55
Quote Anchor link
NOW()
 
Jan R

Jan R

22/09/2015 07:29:29
Quote Anchor link
2015-09-21 24:00:00
moet dit niet '2015-09-22 00:00:00 zijn.

Een tijd is volgens mij nooit als 24:00 geschreven

Jan
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 17:07:46
Quote Anchor link
Aangepast , maar daar ging het eigenlijk niet om.
Met NOW() alleen kom ik er niet verder mee.

Ik zal iets moeten doen met variable of zo of met formulier.
Dacht idd iets met NOW() alleen krijg de syntax niet goed.

SELECT
v.id,time,laag_tarief
v.hoog_tarief - IFNULL((SELECT vg.`hoog_tarief` FROM readings vg WHERE vg.id = (v.id - 1)),0) AS diff_hoog

FROM
readings v WHERE time=NOW())

Werkt niet
Gewijzigd op 22/09/2015 17:22:30 door arnaud feith
 
Ivo P

Ivo P

22/09/2015 17:25:30
Quote Anchor link
NOW() geeft de huidge datum + tijd.

ik denk dat als je alles van vandaag zoekt, je moet gebruiken

WHERE time > CURRENT_DATE

Dat zegt dus : where time > '2015-09-22'

en '2015-09-22 17:24' is inderdaad groter dan dat.

In dit geval ga ik ervanuit dat er geen records zijn met de datum van morgen, dus hoeft er geen "AND time < datum vanmorgen" bij hoeft
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 17:30:23
Quote Anchor link
Werkt dit niet voor jou?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE FROM_UNIXTIME(`time` , '%Y-%m-%d' ) = CURDATE()
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 17:31:31
Quote Anchor link
Kijk daar is de verlossende oplossing en zo voor de hand, was er zo dichtbij alleen als je de syntax iets fout hebt doet het niks.
Bedankt kan ik weer iets verder.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:32:47
Quote Anchor link
Of mogelijk makkelijker, als je alle records wilt selecteren waarbij de "time" waarden betrekking hebben op de huidige dag:

WHERE DATE(time) = CURRENT_DATE()

(en als "time" van het type datetime is is dit een (zeer) slecht gekozen naam imo)
 
Ivo P

Ivo P

22/09/2015 17:39:49
Quote Anchor link
"time" is al een slechte keuze, omdat het eigenlijk een gereserveerd woord is. Al maakt Mysql daar een uitzondering voor tov de sql standaard.

@Thomas.

nadeel van DATE(time) is, dat je eerst een bewerking doet op alle records in de kolom time en pas daarna kunt kijken of het record ergens aan voldoet.

Als je 100.000 records hebt, dan moet je dus 100.000 bewerkingen doen voor je kunt vergelijken.

Met time > current_date kun je de waarde zelf vergelijken en met wat geluk kan Mysql dan ook een index gebruiken.



Toevoeging op 22/09/2015 17:41:01:

@Jan:
de unix_timestamp is het aantal seconden sinds 1970

een integer dus.
De timestamp van Mysql is iets anders
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:47:59
Quote Anchor link
@Ivo, fair enough.

Je zou ook voor een "half open domein" kunnen gaan( [a, b>, oftewel van-en-met tot-en-zonder ):

WHERE '2015-09-22 00:00:00' <= time AND time < '2015-09-23 00:00:00'

Of een BETWEEN als je dat leuker vindt.
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 18:14:27
Quote Anchor link
FROM
readings v WHERE time> CURRENT_DATE

Dit doet nu voor wat het moet doen.
Ik ga er een formulier aan hangen en dan kan ik een datum vragen evt met bepaalde tijd of tussen bepaalde tijd.
Bedankt alvast
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.