hulp met selectie lijst en afbeelding output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kav ixx

kav ixx

23/02/2012 11:55:49
Quote Anchor link
hallo allemaal,

ik ben net begonnen met php en ik probeer een html pagina te maken met een selectie lijst met yes en no , op een andere pagina ( file.php ) wil ik graag de uitkomst weergeven en een afbeelding ( bijvoorbeeld yes is een groene cirkel en no is een rode cirkel)

dit is de code die ik tot nu toe al heb :

html:
<h4>select list</h4>
<form action="file.php" method="post">
<select name="item">
<option value="yes">yes</option>
<option value="no">no</option>

</select>
Quantity: <input name="quantity" type="text" />
<input type="submit" />
</form>


php :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$quantity
= $_POST['quantity'];
$item = $_POST['item'];
$yes = $_post['yes'];

echo "You ordered ". $quantity . " " . $item . ".<br />";
echo "Thank you for ordering from Tizag Art Supplies!";



if ($yes) {
echo '<img src="http://het-kookboek.nl/Abstract_Brush_Wallpaper_by_Tamilia.jpg" alt="some_text"/> ';
}
else {
echo "suprise";
}


?>



bij voorbaat dank :)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 15:33:34
 
Eddy E

Eddy E

23/02/2012 12:49:26
Quote Anchor link
$yes komt nergesn vandaan, want die verzend je niet.

op $_POST['item'] komt OF 'yes' OF 'no' binnen.
Daarmee moet je gaan werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$aantal
= intval($_POST['quantity']);
$antwoord = $_POST['item'];
if($antwoord == 'yes')
    {

    echo '<img src="http://het-kookboek.nl/Abstract_Brush_Wallpaper_by_Tamilia.jpg" alt="some_text"/> Je klikte op JA en bestelde '.$aantal.' '.$antwoord.'-dingen.';
    }

else
    {
    echo "Suprise, je drukte op NEE.";
    }

?>


Nu nog foutafhandeling er in en zo.


Handig:
met print_r($_POST); kan je zien wat er aan verzonden waarden binnen komt.
 
Kav ixx

kav ixx

23/02/2012 15:45:55
Quote Anchor link
super bedankt voor de snelle reactie :)

ik ga het vandaag nog testen en zal het resultaat hier posten :)

ik heb een boek in de bestelling over php maar heb een deadline die ik moet halen dus erg bedankt voor de reactie want nu ben ik nog steeds ruim op tijd.

weet iemand hier mischien welk boek ik het best kan aan schaffen om zo snel mogelijk php te leren.

het gaat mij vooral erom dat ik weet hoe ik bepaalde functie naar de mysql database kan sturen en weer terug kan halen op verschillende pagina's ( wordpress page's )


Super dit forum ik wou dat ik het eerder had gevonden :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/02/2012 15:56:32
Quote Anchor link
Ik denk dat er niet te veel van die goede boeken zijn.

Kijk eens naar de reacties op de zelfde vraag, hier:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/welk-boek-is-goed-voor-php-beginner/75314/


Volgens mij zal je meer hebben aan dit soort tutorials:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/php-beginners-handleiding/575/
 
Kav ixx

kav ixx

24/02/2012 14:04:07
Quote Anchor link
dankjewel voor de reacie :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.