Hulp nodig bij query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard

richard

30/10/2009 09:56:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende database tabel (in feite groter maar dit zijn de kolommen die ik nodig heb):

[content_id] [content_heading] [content_parent]

uitleg kolommen:
[content_id] --> De ID van de row, iedere row krijgt een uniek nummer
[content_heading] --> Hierin staan de headings van artikelen
[content_parent] --> Hierin staat welk artikel de parent is, bijvoorbeeld artikel 1 (content_id = 1) heeft 6 subartikelen, deze hebben dan allemaal in [content_parent] "1" staan (zonder de "")

Wat ik wil is een netjes overzicht met

[content_heading] [aantal subartikelen]

ik krijg dit alleen niet werkend, ik heb al op veel plaatsen hulp gezocht en hier hadden een paar mensen het over een JOIN gebruiken, alleen is het allemaal in 1 tabel en ik heb dus geen idee hoe ik dat kan maken.

wat ik wel heb is het volgende:

SELECT content_parent, COUNT(content_parent) as count FROM pcontent GROUP BY content_parent

dan krijg ik een netjes lijstje met de verschillende aantallen subartikelen aan bepaalde artikelen, hier heb ik alleen niks aan want ik wil gewoon per artikel het aantal subartikelen zien.

iemand een idee?

Richard
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:23:36
 
Koen

koen

30/10/2009 10:00:00
Quote Anchor link
Quote:

dan krijg ik een netjes lijstje met de verschillende aantallen subartikelen aan bepaalde artikelen, hier heb ik alleen niks aan want ik wil gewoon per artikel het aantal subartikelen zien.

hier lijk je jezelf tegen te spreken :S
je krijgt een lijstje met aantal subartikelen per artikel, maar je wilt een aantal subartikelen zien per artikel.
dan krijg je toch wat je wilt?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/10/2009 10:09:00
Quote Anchor link
@hierboven
Volgens mij wil die de parent_titel erbij hebben.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    content_parent AS parent_id,
    COUNT(content_parent) AS aantal_subartikelen,
    (SELECT content_heading FROM pcontent WHERE content_id = parent_id) AS parent_heading
FROM
    pcontent
GROUP BY
    content_parent
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Richard

richard

30/10/2009 13:35:00
Quote Anchor link
Klopt Robert! Dat bedoelde ik, ik zal als ik thuis ben de code proberen!
 
Richard

richard

31/10/2009 17:38:00
Quote Anchor link
oke, de query doet in principe wat ik wil, heb hem nog een beetje aangepast om aan mijn eisen te voldoen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT content_parent AS parent_id, COUNT( content_parent ) AS count, (
SELECT content_heading
FROM e107_pcontent
WHERE content_id = parent_id
) AS category
FROM e107_pcontent
WHERE content_parent >  '0.99'
GROUP BY content_parent


probleem is dat de pagina waarop de query draait ontzettend sloom word... wat is hier aan te doen?

edit: laat maar, ligt niet aan de code maar aan iets anders denk ik!

bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door richard
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.