Hyperlinks positioneren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

11/12/2015 14:32:37
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik wil mijn hyperlinks op bepaalde plaatsen op mijn pagina zetten.
Ik heb al zitten knoeien met positions maar het wil niet baten. Hoe kan ik dit oplossen?
Hieronder mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<style>
                .registerlink {
                    padding-top: 500px;
                    font-size: 40px;
                    position: relative;
                    left: 200px;
                }
            </style>
            <a class="registerlink" href="../registreren.php">Registreren</a>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 12:13:09
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 14:53:01
Quote Anchor link
Hoi Chris,

Heb je een link / iets meer code om te zien hoe wat en waar (en misschien iets meer tekst en uitleg waar het moet komen)?
 
John De Zon

John De Zon

11/12/2015 14:56:22
Quote Anchor link
Ik heb een background en een beetje tekst op mijn pagina. Ik wil de hyperlinks gewoon onder de tekst op sommige plaatsen zetten. De een staat hoger dan de ander.

Alvast bedankt voor je snelle reactie!
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 14:58:01
Quote Anchor link
Hoi Chris,

Heb je iets van een screenshot? Ik word er eerlijk gezegd niet veel wijzer van :)
 
John De Zon

John De Zon

11/12/2015 15:04:53
Quote Anchor link
Sorry, hier heb ik een screenshot.
http://s4.postimg.org/slssw2zf1/Website.png

Ik zou de Registreren dan naar beneden willen.
Gewijzigd op 11/12/2015 15:05:52 door John De Zon
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 15:18:32
Quote Anchor link
Mogelijk werkt dit, eventueel met een position:absolute als de rest ook naar beneden gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<style>
    .registerlink {
        position: relative;
        top:50px;
        left: 200px;
        font-size: 40px;
    }
</style>


(het blijft wel een beetje gissen op basis van een screenshot uiteraard :) )
Gewijzigd op 11/12/2015 15:22:52 door Max Vaessen
 
John De Zon

John De Zon

11/12/2015 15:25:46
Quote Anchor link
Dank je! Het werkt! Maar ik heb nog 1 probleem.
Als ik mijn venster kleiner maak dan overlapt de tekst. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze niet overlapt en dat je moet scrollen?
Ik heb de code een beetje aangepast.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
            <style>
                .registerlink {
                    position: relative;
                    top:75%;
                    left: 200px;
                    font-size: 40px;
                }
            </style>
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 15:30:01
Quote Anchor link
Zou je de broncode hier kunnen plaatsen, je kunt de tekst en plaatjes er verder uitlaten.
Het gaat vooral om de opzet en de verschillende blokken die je gebruikt, dan kan ik er goed naar kijken.
 
John De Zon

John De Zon

11/12/2015 15:32:59
Quote Anchor link
Ok, ---------... = tekst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<style>
    @import url(https://fonts.googleapis.com/css?family=Raleway:300|Open+Sans:300);
</style>
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
        <title>Titel</title>
    </head>
    <body>
        <style>
            body {
                background: url(../images/background.jpg) no-repeat center center fixed;
                -webkit-background-size: cover;
                -moz-background-size: cover;
                -o-background-size: cover;
                background-size: cover;
            }
        </style>
        <div class="content">
            <div id="content">
                <br/>
-------------------------------
            </div>
        </div>
            <style>
                .registerlink {
                    position: relative;
                    top:75%;
                    left: 200px;
                    font-size: 40px;
                }
            </style>
            <a class="registerlink" href="../registreren.php">Registreren</a>
    </body>
</html>


En voor de CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
body {
    margin: 0;
    font-family: 'Raleway';
}

h1 {
    margin: 0px;
    font-size: 45px;
}

h2 {
    margin: 0px;
    font-size: 20px;
}

p {
    margin: 0px;
}

a {
    color: white;
}

.text {
}

.content {
    position: absolute;
    width: 500px;
    padding-left: 30%;
    height: 500px;
    text-align: center;
}

#content {
    color: white;
}

#head {
    width: 100%;
    height: 350px;
    background-image: url(../images/background.jpg);
    background-position: center center;
    background-repeat: no-repeat;
    background-size: cover;
}

.title {
    padding-top: 75px;
    margin-left: 50px;
}

.box {
    margin: 20px 100px 20px 100px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
}

input.text {
    height: 30px;
    width: 250px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
}

textarea.message {
    height: 100px;
    width: 250px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
    margin-left: 10px;
}

input.submit {
    width: 82px;
    height: 40px;
    background-color: #ffffff;
    color: #183951;
    margin-left: 10px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
    font-size: 13px;
}

input.submit:hover {
    width: 82px;
    height: 40px;
    background-color: #e7e8ec;
    color: #183951;
    margin-left: 10px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
    font-size: 13px;
}

input.submit:hover {
    width: 82px;
    height: 40px;
    background-color: #e7e8ec;
    color: #183951;
    margin-left: 10px;
    border: 1px solid #e7e8ec;
    font-size: 13px;
}

#text {
    margin-left: 20px;
    margin-top: 10px;
}
Gewijzigd op 11/12/2015 15:33:54 door John De Zon
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 15:48:10
Quote Anchor link
Hoi Chris,

En hoe moet de button zich gedragen? Want hij valt nu (responsive gezien) op een gegeven punt inderdaad over de title / text.
Als je de button altijd links wilt houden, zul je toch ergens concessies moeten doen.

Je kunt kiezen voor media-queries (om bij bepaalde breedtes van het scherm de marges e.d. aan te passen). Misschien kun je beter voor een framework als Bootstrap kiezen (alleen het grid systeem) als je een website responsive wilt maken.

Responsive sites maken met absolute posities op de containers (in jouw geval .content) werk vaak niet heel goed.

Je zou ook kunnen kiezen voor iets in deze richting:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
.contentWrapper {
   display:table;
   margin:0 auto;
   width: 500px;
}

.content {
   display:table-cell;
}

.registerlink {
   display:table-cell;
   padding:0 50px 0 0;
   margin-left:-40px;
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div class="contentWrapper">

   <a class="registerlink" href="../registreren.php">Registreren</a>

   <div class="content">
      <div id="content">
         Duis facilisis fermentum est sit amet facilisis. Nullam varius mauris nec scelerisque rutrum. Etiam id ante et felis pharetra vehicula quis non leo.
      </div>
   </div>

</div>
Gewijzigd op 11/12/2015 16:42:12 door Max Vaessen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.