iedere keer fout 500 bij een script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 10:25:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben sinds enige tijd als amateur - beginner bezig met het maken van php-scripts. Maar nu komt er iedere keer bij mijn script een fout 500:
Aan deze website wordt gewerkt.
De website bevat een programmeerfout.

Ik kom er echt niet meer uit.

Mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
//script om de bezoekers van de laatste ? minuten te tonen
//Copyright Rogier Nell 2009 - [email protected]

//stel hier je onlinetijd in (hele getalllen)

$onlinetijd = 5;

//stel hier je boodschap in, als er niemand online is
$berichtgeenonline = "Er is niemand online";

//stel hier je boodschap in, als er geen lijst kan worden weergegeven
$kannietweergeven = "Er kan geen lijst worden weergegeven";

//stel hier de MySQL-gegevens in:
$server = "sql110.byethost24.com";
$dbusername = "";
$dbpassword = "";
$dbname ="";
$tablename ="";

//hieronder niets meer veranderen!
    //connection to database

    $connection = @mysql_connect($server, $dbusername, $dbpassword)
                or die(mysql_error());
                    
    $db = @mysql_select_db($dbname,$connection)
            or die(mysql_error());
                
    $sql = "SELECT * FROM $tablename";

    $result = @mysql_query($sql, $connection) or die(mysql_error());


        //geef het aantal rijen
        $num = mysql_num_rows($result);

        //maak variablen, als er rijen zijn
        if ($num != 0)
        {

            while ($sql = mysql_fetch_object($result))
            {

                $_SESSION[user_name]     = $sql -> username;      
                $_SESSION[time]         = $sql -> time;
                $_SESSION[date]         = $sql -> date;            
    
            }
        }
else{
            echo $berichtgeenonline;
        }
    }


    //Variabelen aanmaken
    $datdate = $_SESSION[date];
    $dattime = $_SESSION[time];
        $dathour = substr($databasetime, 0, 2);
        $datminute = substr($databasetime, 3, 2);
    $datenow = gmdate("Y-m-d");
    $hournow = gmdate("H");
    $minutenow = gmdate("i");
    $loginminutes = $minutenow - $onlinetijd

    //Maak een array van leden online en geef deze weer (als er leden online zijn)
    if ($datdate == $datenow ) and $dathour == $hournow and $datminute >= $loginminutes
    {
        while($row = mysql_fetch_array($result))
        {

        echo $row['username']. " - ". $row['time'];
        echo "<br />";
        }
    }
else
    {
        echo $kannietweergeven;
    }


?>




Misschien kan iemand mij helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rogier Nell
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 20:44:07
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Kijk naar de kleurtjes.

Regel 29 mist een ".

@-jes horen niet echt thuis in een script.
Edit je post en haal je logingegevens even weg.

Edit: Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar ik blijf de 500-melding behouden.
Bij de @-tjes heb ik nu mysqli.

Bedankt,

Rogier.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2009 10:53:00
Quote Anchor link
Staan de rechten wel goed?
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Ik neem aan van wel, alle andere scripts (niet van mij) draaien er wel goed op
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Ik neem aan van wel, alle andere scripts (niet van mij) draaien er wel goed op
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/07/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Is bovenstaand script nog steeds actueel of heb je het al opgelost.. of heb je hem al teveel verranderd ?
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 11:17:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 13.07.2009 11:10:
Is bovenstaand script nog steeds actueel of heb je het al opgelost.. of heb je hem al teveel verranderd ?


Bovenstaande is met @

Deze is met Mysqli:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
//stel hier je onlinetijd in (hele getalllen)
$onlinetijd = 5;

//stel hier je boodschap in, als er niemand online is
$berichtgeenonline = "Er is niemand online";

//stel hier je boodschap in, als er geen lijst kan worden weergegeven
$kannietweergeven = "Er kan geen lijst worden weergegeven";

//stel hier de MySQL-gegevens in:
$server = "";
$dbusername = "";
$dbpassword = "";
$dbname ="";
$tablename ="";

    //connection to database
    $connection = mysqli_connect($server, $dbusername, $dbpassword)
                or die(mysql_error());
                    
    $db = mysqli_select_db($dbname,$connection)
            or die(mysql_error());
                
    $sql = "SELECT * FROM $tablename";

    $result = mysqli_query($sql, $connection) or die(mysql_error());


        //geef het aantal rijen
        $num = mysql_num_rows($result);

        //maak variablen, als er rijen zijn
        if ($num != 0)
        {

            while ($sql = mysql_fetch_object($result))
            {

                $_SESSION[user_name]     = $sql -> username;      
                $_SESSION[time]         = $sql -> time;
                $_SESSION[date]         = $sql -> date;            
    
            }
        }
else{
            echo $berichtgeenonline;
        }
    }


    //Variabelen aanmaken
    $datdate = $_SESSION[date];
    $dattime = $_SESSION[time];
        $dathour = substr($databasetime, 0, 2);
        $datminute = substr($databasetime, 3, 2);
    $datenow = gmdate("Y-m-d");
    $hournow = gmdate("H");
    $minutenow = gmdate("i");
    $loginminutes = $minutenow - $onlinetijd

    //Maak een array van leden online en geef deze weer (als er leden online zijn)
    if ($datdate == $datenow ) and $dathour == $hournow and $datminute >= $loginminutes
    {
        while($row = mysql_fetch_array($result))
        {

        echo $row['username']. " - ". $row['time'];
        echo "<br />";
        }
    }
else
    {
        echo $kannietweergeven;
    }


?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/07/2009 11:20:00
Quote Anchor link
Oke dan..

Op regel 56 mis je een ; op het eind...
en op regel 59 is je IF structuur niet compleet... want je sluit hem niet correct af....
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Bedankt

Op WAMP kan ik hem wel zien, maar krijg ook de error van de if,
Hoe kan ik dat oplossen?
if ((($datdate == $datenow ) and ($dathour == $hournow)) and ($datminute >= $loginminutes))

dat blijkt ook niet te werken.

Bedankt
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/07/2009 11:28:00
Quote Anchor link
Dat doen je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP
if (($datdate == $datenow) and ($dathour == $hournow) and ($datminute >= $loginminutes))

?>
 
Rogier Nell

Rogier Nell

13/07/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Bedankt Marco,

mijn 500 melding is weg, maar nu heb ik een ander probleem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

//stel hier je onlinetijd in (hele getalllen)
$onlinetijd = 5;

//stel hier je boodschap in, als er niemand online is
$berichtgeenonline = "Er is niemand online";

//stel hier je boodschap in, als er geen lijst kan worden weergegeven
$kannietweergeven = "Er kan geen lijst worden weergegeven";

//stel hier de MySQL-gegevens in:
$host = "";
$dbusername = "";
$dbpassword = "";
$dbname ="";
$tablename ="";

//connection to database
    $connection = mysqli_connect($host, $dbusername, $dbpassword)
                or die(mysql_error());
                    
    $db = mysqli_select_db($connection, $dbname)
            or die(mysql_error());
                
    $query = "SELECT * FROM $tablename";

    $result = mysqli_query($connection, $query) or die(mysql_error());


        //geef het aantal rijen
        $num = mysql_num_rows($result);

        //maak variablen, als er rijen zijn
        if ($num != 0)
        {

            while ($sql = mysql_fetch_object($result))
            {

                $_SESSION[user_name]     = $sql -> username;      
                $_SESSION[time]         = $sql -> time;
                $_SESSION[date]         = $sql -> date;            
    
            }

                //Variabelen aanmaken
    $datdate = $_SESSION[date];
    $dattime = $_SESSION[time];
        $dathour = substr($databasetime, 0, 2);
        $datminute = substr($databasetime, 3, 2);
    $datenow = gmdate("Y-m-d");
    $hournow = gmdate("H");
    $minutenow = gmdate("i");
    $loginminutes = $minutenow - $onlinetijd;

    //Maak een array van leden online en geef deze weer (als er leden online zijn)
    if (($datdate == $datenow) and ($dathour == $hournow) and ($datminute >= $loginminutes))
    {

        while($row = mysql_fetch_array($result))
        {

        echo $row['username']. " - ". $row['time'];
        echo "<br />";
        }
    }
else
    {
        echo $kannietweergeven;
    }
        }
else{
            echo $berichtgeenonline;
        }

    



?>


Ik krijg deze melding:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 34
Er is niemand online

Als ik mysql daar in mysqli verander krijg ik:

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 39

Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 47

Notice: Undefined variable: _SESSION in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 47

Notice: Use of undefined constant time - assumed 'time' in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 48

Notice: Undefined variable: _SESSION in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 48

Notice: Undefined variable: databasetime in /home/vol4/byethost24.com/b24_3343322/klas3e.co.cc/htdocs/ledenonline.php on line 49
Er kan geen lijst worden weergegeven

Hoe kom ik hier weer uit??
 

13/07/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Kijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
/connection to database
    $connection = mysqli_connect($host, $dbusername, $dbpassword)
                or die(mysql_error());
                    
    $db = mysqli_select_db($connection, $dbname)
            or die(mysql_error());
                
    $query = "SELECT * FROM $tablename";

    $result = mysqli_query($connection, $query) or die(mysql_error());


        //geef het aantal rijen
        $num = mysql_num_rows($result);

        //maak variablen, als er rijen zijn
        if ($num != 0)
        {

            while ($sql = mysql_fetch_object($result))
            {

                $_SESSION[user_name]     = $sql -> username;      
                $_SESSION[time]         = $sql -> time;
                $_SESSION[date]         = $sql -> date;            
    
            }

                //Variabelen aanmaken
    $datdate = $_SESSION[date];
    $dattime = $_SESSION[time];
        $dathour = substr($databasetime, 0, 2);
        $datminute = substr($databasetime, 3, 2);
    $datenow = gmdate("Y-m-d");
    $hournow = gmdate("H");
    $minutenow = gmdate("i");
    $loginminutes = $minutenow - $onlinetijd;

    //Maak een array van leden online en geef deze weer (als er leden online zijn)
    if (($datdate == $datenow) and ($dathour == $hournow) and ($datminute >= $loginminutes))
    {

        while($row = mysql_fetch_array($result))
?>


Je geeft aan een mysqli database te gebruiken en je voert mysqli_query uit. Maar tergelijkertijd gebruik je wel mysql fetch object.. dit klopt niet gebruik 1 soort!.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.