if... else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 08:31:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een vraagje over vergelijkingen. Wat zet je eigenlijk in je "if" en wat in je "else". Ik heb ooit geleerd dat je in de "if" datgene zet wat de standaardsituatie is en in de "else" datgene wat de uitzondering is. Dan krijg je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( standaardsituatie ) {
  // doe hetgene dat standaard is
} else {
  // doe de uitzondering
}


Nu vraag ik me 2 dingen af:
1) Is het inderdaad de juiste manier om de standaardsituatie in de "if" te zetten en de uitzonderingssituatie in de "else"?
2) Wanneer spreek je eigenlijk over een standaardsituatie? Stel dat je een formulier POST dan zet je meestal de POST-controle en formulierafhandeling in de "if". En in de "else" toon je het formulier. Maaaar... is de standaardsituatie eigenlijk niet het tonen van het formulier in plaats van de formulierafhandeling? Met andere woorden zou het niet moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( !formulier gepost ) {
  // toon formulier
} else {
  // ga formulier controleren
}


Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 14:06:21
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Ik zou me er niet zo druk over maken. Maar als je snelheidswinst (LET OP: IK PRAAT HIER OVER NANOSECONDES OF KLEINER, DUS JE MERKT HIER HELEMAAL NIETS VAN!) wilt, dan zul je je if-statements met zo min mogelijk operators moeten doen.
Wat dat betreft is dan if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost ), omdat er nog 1 extra operatie gedaan wordt...

Maar dat is allemaal theorie en daar hoef je je in dit geval niet mee bezig te houden (tenzij je miljoenen if-jes doorloopt...)

Zelf vind ik het prettig om het langste blok (de meeste regels code) in de if te doen en de kortere in de else.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:42:20
Quote Anchor link
Dankjewel voor je toelichting.

Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?

Het gaat mij totaal niet om de snelheidswinst. Dat is niet waarom ik de vraag stel. Het gaat mij om de logica. Wat zet je waar?

Jij kiest dus er voor om het langste deel in de if te zetten. Ik heb zelf ooit gehoord dat je de standaardsituatie in de if moet zetten, dus ik ben benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. Persoonlijk denk ik niet dat de lengte van je code doorslaggevend zou moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:45:30
Quote Anchor link
Ik ben het helemaal met Mark L eens.

Toevoeging op 27/12/2011 09:47:14:

Ozzie PHP op 27/12/2011 09:42:20:
Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?


Omdat de NOT (uitroepteken) toch een extra handeling is voor de processor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:50:58
Quote Anchor link
Je geeft zelf al aan: wat is standaard? Een formulier tonen met foutweergave kan in jouw voorbeeld niet: het formulier is verzonden, dus de else. Formulier met foutmelding kan dan nooit getoond worden...
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 09:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik doorgaans:

if (formulier gepost) else (toon formulier)

Net als Mark al zegt zul je er vrijwel niets van merken en hanteer je wat je zelf het meest prettig vindt.

Daarnaast moet je voor een controlestructuur met if eigenlijk altijd (if...else) of (if...elsif...else) gebruiken ipv enkel een 'losse' if. Maar dan vraag ik me altijd af wat je moet doen met een knop uitloggen.

if (uitloggen) else (haha je blijft lekker ingelogd)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:58:11
Quote Anchor link
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.

@Wolf: volgens mij kun je toch ook losse if's gebruiken? Waarom zou dat niet kunnen? Bijvoorbeeld:

if($admin==true) {
// toon extra edit-knopje
}

Zou toch gewoon kunnen?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:22:36
Quote Anchor link
Gezien het feit dat er nauwelijks een performance verschil is (niet merkbaar in elk geval) houd ik er geen "standaard" op na, maar gebruik ik de if/else structuur op de meest logische manier, per situatie. Dus niet altijd de standaard situatie in de if en de rest in de else. Een voorbeeld van een if/else die ik gisteren nog tegen kwam.

Ik had twee variabelen met uren en minuten. Die wilde ik laten zien op het scherm in een AM/PM notatie, terwijl de uren in 0-23 gegeven waren. Hierbij zijn er twee uitzonderingen die je moet afhandelen 0:00 en 12:00. De standaard zegt dan om niet 0:00 AM te gebruiken maar "0:00 midnight" en "0:00 noon". Dit zijn dus uitzonderingen, maar ik vang die als eerste af zodat mijn if/else als volgt wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (uren == 0 && minuten == 0){
  //midnight
} else if (uren == 12 && minuten == 0){
  //noon
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}

Dus niet de standaard eerst, maar de uitzondering eerst. Als je in dit geval de standaard eerst neemt wordt je code alleen maar complexer.

Situatie is dus bepalend voor mij, niet een "standaard".
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:28:45
Quote Anchor link
Thanks voor je antwoord Erwin. Jij zegt dus "per situatie verschillend". Mark zet de langere code in de "if". Kortom, het lijkt er dus inderdaad op dat er niet een standaard is en dat iedereen zijn eigen manier kiest.

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}


kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}
Gewijzigd op 27/12/2011 10:30:13 door Ozzie PHP
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:31:49
Quote Anchor link
@Ozzie
Ik gebruik zelf ook losse if's. Dat gaf ik ook aan in mijn verhaal. Zolang alles klopt en niet merkbaar is is het m.i. oké.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:33:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 10:28:45:
kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}

Dat kan ook ja.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:42:59
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ozzie PHP:
En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:50:51
Quote Anchor link
Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ik maak me er niet druk om ;) Ik vraag me gewoon af of er een bepaalde "regel" geldt voor het schrijven van een if-else vergelijking. Net zoals op een gelijkwaardige kruising rechts voorrang heeft, zo vraag ik me af of je een if-else vergelijking op een bepaalde manier "moet" invullen.

Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.

Ah, oké... ik snap 'm :)
Gewijzigd op 27/12/2011 10:51:28 door Ozzie PHP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 11:21:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.


Maar ik denk dat je daarmee al laat zien dat de if/else volgorde afhankelijk is van een situatie en niet gebaseerd ia op regels.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 11:23:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?


Zoals Wouter al netjes met een voorbeeld heeft uitgelegd: Normaal geeft een if true of false. Met de ! ervoor wordt dat NOT true of NOT false en dat is net een (zeer snel trouwens) stapje extra voor de processor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:37:09
Quote Anchor link
Ah oké, is dan de conclusie dat we in de "if" geen negatieve vergelijkingen moeten gebruiken?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:39:49
Quote Anchor link
Dat lijkt me weer overdreven. Ik denk dat de conclussie is dat het een stap meer is voor de processor. Niets meer niets minder. In verreweg de meeste scripts die jij zult schrijven zal je nooit een dusdanig performance probleem krijgen dat je zelfs dit soort stapjes nog moet zien te voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:42:08
Quote Anchor link
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 11:42:10
Quote Anchor link
@Ozzie, als jij wilt dat jou gebruik 0,000000001 seconde sneller je pagina ziet wel ja. Maar anders maakt het echt totaal niks uit.
Ik zou er niet wakker van liggen als ik weet dat ik ergens een NOT in een script hebt gebruikt.

Ook is het dat je in de if geen negatieve vergelijking mag gebruiken niet helemaal juist. Want hoe wil je bijv. dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Kijk of een variabele niet leeg is
if( !empty($str) )
{

  // leeg
}

// Zonder NOT
if( empty($str) )
{

  # nutteloos lege if
}
else
{
  // leeg
}
?>


Er is gewoon geen regel. Doe het zo dat jij je lekker erbij voelt en dat je het script begrijpt.
Gewijzigd op 27/12/2011 11:43:39 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:49:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 11:42:08:
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?

Vanuit php zelf? - nee.
Vanuit de programmeurs community? - nee
Vanuit je werkgever? - misschien wel...

Werkelijk, als er een regel is voor zaken als dit, dan is het dat je je moet houden aan de conventies die gelden voor de applicatie die je aan het ontwikkelen bent. Voor if/else structuren en het gebruik van ! heb ik dat soort conventies nog nooit gezien, maar er zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn. Als je voor je zelf iets aan het ontwikkelen bent zou ik er me niet druk over maken.


Overigens, ik vind het op zich wel goede vragen. Het feit dat je nadenkt over standaarden, conventies en hoe je bepaalde taken het snelst danwel meest efficient kunt uitvoeren is niets mis mee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties. Ik ben weer een stukje wijzer :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.