if in if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joshi

joshi

05/11/2008 12:19:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik had de vraag of je een if in een if kan doen?

Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
include("config.php");
include("htmltop.php");
$actie=$_GET['actie'] OR $actie=$_POST['actie'];

 $result['achternaam'] ."<br />";

if($actie =='verwijder')
{

 $id = $_GET['id'];
 $sql = "DELETE FROM 'gastenboekouder' WHERE id='". $id ."' LIMIT 1";
 $Resultaat = mysql_query($Query) or die(mysql_error());
}

else if ($actie =='toevoegen')
{

IF(isset($_POST['Verander']))
{
                    
 $Query = "INSERT INTO gastenboekouder SET
 naam =    '"
. $_POST['naam_bericht']    . "'
 , datum = '"
. $datum . "'
 , bericht = '"
. $_POST['bericht'] . "'";                          
 $Resultaat = mysql_query($Query) or die(mysql_error());
}
}

else
{
echo "boe";

}

 ?>

Iets geeft namenlijk een foutmelding...
Denk dat het dat is. Anders is het wat anders. iemand enig idee of dat kan?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 17:45:48
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

05/11/2008 12:24:00
Quote Anchor link
ja, je kunt een if in een if doen. welke foutmelding.
 
Tamara

Tamara

05/11/2008 12:24:00
Quote Anchor link
volgens mij kan het niet...

dit bedoel je volgens mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
else if ($actie =='toevoegen' && isset($_POST['Verander']))


&& en and zijn nagenoeg hetzelfde, maar && zou moeten werken.

correct me when I'm wrong! :)
 
Thijs Damen

Thijs Damen

05/11/2008 12:31:00
Quote Anchor link
een if in een if is volgens mij het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ($var1 == 'waarde1') {
  //waarde 1 correct
  if ($var2 == 'waarde2') {
  //waarde 2 correct
  } else {
  //waarde 2 incorect
  } else {
  //waarde 1 incorrect
  }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
elseif ($actie =='toevoegen' && isset($_POST['Verander'])) {

is maar 1 if, met 2 statements :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
Joshi

joshi

05/11/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Wat moet je doen als je meerdere wil dan alleen if, elseif en else? gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if
elseif
else
else


??
 
Tamara

Tamara

05/11/2008 12:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if
elseif
elseif
else


of een switch
 
Steven Hack

Steven Hack

05/11/2008 12:35:00
Quote Anchor link
Als je bij if then else tab / spatie's gebruikt is het overzichtelijker, dan zie je ook meteen als je een haakje vergeet.

maar dit is gewoon mogelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  $bar
= 'foo';
  $foo = 'bar';
  $cow = 'moo';
  if ($bar == 'foo') {
    echo 'foo';
    if ($foo == 'bar' && $cow == 'moo') {
      echo 'moo';
    }
  }

  else {
    echo 'bar';
  }
}

?>


Let niet op de foo,bar en moo. Maar ik hoop dat het principe zo duidelijk is.

Edit
Thijs Damen schreef op 05.11.2008 12:31:
een if in een if is volgens mij het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($var1 == 'waarde1') {
  //waarde 1 correct
  if ($var2 == 'waarde2') {
  //waarde 2 correct
  } else {
  //waarde 2 incorect
  } else {
  //waarde 1 incorrect
  }
}

?>


Je sluit de eerste if niet goed af, nu krijg je 2x else in 1 if. Je kan maar 1x else hebben.

Volgens mij bedoelde je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($var1 == 'waarde1') {
  //waarde 1 correct
  if ($var2 == 'waarde2') {
  //waarde 2 correct
  } else {
  //waarde 2 incorect
  }
}
else {
  //waarde 1 incorrect
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
Joshi

joshi

05/11/2008 12:43:00
Quote Anchor link
oke, BEDANKT allemaal:P
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

05/11/2008 14:52:00
Quote Anchor link
wat ik bedoelde te zeggen is, het volgende is mogelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
if()
    {
    if()
        {
        }
    else
        {
        }
    }
elseif()
    {
    }
else
    {
    }
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Henk PHP

Henk PHP

05/11/2008 14:54:00
Quote Anchor link
@nils:

Ja dat moet wel kunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Mark

Mark

05/11/2008 16:19:00
Quote Anchor link
maar jullie stoppen het nu alleen in if, het zou dus ook in elseif kunnen? dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
if()
    {
    }
elseif()
    {
    if()
        {
        }
    else
        {
        }
    }
else
    {
    }
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

05/11/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Mark: Ja, dat zou moeten kunnen.
 
Eddy E

Eddy E

05/11/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Wat jij neerzet is goed.
Dan komt die ELSEIF alleen aan bod als de eerste IF niet uitgevoerd wordt.
En als de ELSEIF ook niet wordt uitgevoerd, dan wordt de ELSE uitgevoerd.

IF = als ... waar is
ELSEIF = zo niet, dan als ... waar is
ELSE = dan ...

uiteraard kan jet met !IF (uitroepteken) het omdraaien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if(empty($iets)
 {

 // als $iets leeg is
 }
elseif(!empty($iets)
 {

 // als $iets NIET leeg is
 }
else
 {
 // als $iets niet leeg of gevuld is... dus niet bestaat oid.
 }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.