If opdracht vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Roy

Roy

13/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Heey ik ben met een script bezig.
maar nu heb ik een probleempje met if.

Hij moet dus chekken of er al 5 x is gestemt met ip adress en al.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row = mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek");

dit is dus waar de if vanuit moet worden opgebouwt.

Dus ik maak er bijv wat van.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(member_id,gestemt == "5"){

BLOK

}else{

BLOK
}


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:03:13
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(member_id,gestemt == "5")
?>

Hier sla je de plank natuurlijk helemaal mis. Dit is een vergelijking in PHP en daar heb je variabelen nodig. Je zult dus eerst het resultaat van je sql query moeten fetchen en vervolgens met de verkregen gegevens een vergelijking aan uitvoeren...

ps. Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        member_id,
        gestemt
    FROM
        muziek"
;

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    
    if($aRow['gestemt'] >= 5)
    {

        // Al 5 keer gestemd
    }
}

?>

Ervan uitgaande dat de kolom 'gestemt' het aantal keer dat gestemd is bevat. Dat dit overigens geen goede manier is, laat ik dan nog buiten beschouwing.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek") or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($query);
///fetchen
if($row[gestemt] >= "5"){

///blablabalab

}else{

///blablabalab

}
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@Henk: je mist de quotes rond 'gestemt' en rond de 5 horen ze juist niet te staan.

Verder is die() niet echt een nette manier van foutafhandeling. Bij een fout hoef je namelijk niet direct je hele script om zeep te helpen, geef liever gewoon een nette melding...
 
Roy

Roy

13/03/2008 18:03:00
Quote Anchor link
die van henk kan ik beter begrijpen maar werkt hij ook
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijkt
roy zo hoort ie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek") or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($query);
///fetchen
if($row['gestemt'] >= 5){

///blablabalab

}else{

///blablabalab

}
?>
 
Roy

Roy

13/03/2008 18:40:00
Quote Anchor link
Ok bedankt :)
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:00:00
Quote Anchor link
nu heb ik nog een query nodig die <b>Alleen</b> gestemt leegt dus weer op nul komt
Heeft iemand mischien een idee ?

EDIT: Sorry voor bump ik dacht al iemand gepost had :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
UPDATE muziek
SET gestemt = 0

Deze query zet overal de kolom 'gestemt' op nul. Als je dat voor 1 enkel record wilt doen, kun je natuurlijk nog een WHERE clausule toevoegen.
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ok ik heb nu bijna alles af :)
maar ik zit met me eene laatste vraag.
kijk ik heb nu automatich de top40 Maar ik weet niet hoe je de nummers erbij krijgt.
(de rank nummer)
je kan hem bekijken op
http://www.habstract.nl/?p=top40

en de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<table width="411" height="20">
  <tr>
    <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Auteur:</font></strong></td>
    <td width="134"><strong><font face="Verdana" size="1">Singel:</font></strong></td>
    <td width="143"><strong><font face="Verdana" size="1">Punten</font></strong></td>
  </tr>
</table>
<?php
    $sl
= mysql_query("SELECT id,singel,auteur,punten FROM muziek ORDER BY punten DESC LIMIT 40");
    while($st = mysql_fetch_assoc($sl)){
?>

<table width="411" height="26">
    <tr>
        <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['auteur']); ?></font></td>
        <td width="134"><font face="Verdana" size="1"><?php echo htmlspecialchars($st['singel']); ?></font></td>
        <td width="143"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['punten']); ?></font></td>

    </tr>

</table>
<?php } ?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Je kunt in de while loop een tellertje bijhouden die de huidige positie aangeeft. Dus zo'n constructie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$i
= 1;
while($row = mysql_fetch_assoc($res))
{

    // $i geeft de positie
    // Echo andere gegevens

    
    $i++;
}

?>

ps. Offtopic: de maker van een single noem je een 'artiest', geen 'auteur'.
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 19:53:00
Quote Anchor link
Dat moet wel te doen zijn.
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<table width="411" height="20">
  <tr>
  <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Rang:</font></strong></td>
    <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Auteur:</font></strong></td>
    <td width="134"><strong><font face="Verdana" size="1">Singel:</font></strong></td>
    <td width="143"><strong><font face="Verdana" size="1">Punten</font></strong></td>
  </tr>
</table>
<?php
    $sl
= mysql_query("SELECT id,singel,auteur,punten FROM muziek ORDER BY punten DESC LIMIT 40");
$i = 1;
    while($st = mysql_fetch_assoc($sl)){
?>

<table width="411" height="26">
    <tr>
 <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo $i; ?></font></td>
        <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['auteur']); ?></font></td>
        <td width="134"><font face="Verdana" size="1"><?php echo htmlspecialchars($st['singel']); ?></font></td>
        <td width="143"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['punten']); ?></font></td>

    </tr>

</table>
<?php $i++; } ?>


Edit:
pardon, blanche was me voor
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Werkt Bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.