If RadioButton checked -> echo???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

09/07/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil graag in mijn contactformulier mensen de keuze geven of ze een offerte aanvragen of niet. Als ze via radiobuttons zeggen dat ze dat wel willen wil ik dat er via echo meerdere velden in het contactformulier zichtbaar worden.

Dit is wat ik heb:

Een deel van de HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<p>Wilt u een offerte aanvragen?:
   <label><input name="offerte" type="radio" value="ja" />Ja</label>
   <label><input name="offerte" type="radio" checked="checked" value="nee" />Nee</label>


De PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php extract($_POST);
              if ($offerte== 'ja'){
    echo "hier moeten dan de andere velden komen";} ?>
</p>


Wie kan me helpen, want ik weet niet hoe het anders moet...
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 18:01:48
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2010 13:24:13
Quote Anchor link
Hebben ze php wat veiliger gemaakt door de superglobals en dan doe jij dat weer teniet door extract($_POST) te gebruiken. Niet echt slim lijkt mij.
 

09/07/2010 13:37:35
Quote Anchor link
Hoe kan ik dat dan beter doen? Heb je een link of een voorbeeld?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2010 13:48:41
Quote Anchor link
Geen extract() gebruiken. Gewoon weglaten die regel. En dan verder niet $offerte maar $_POST['offerte'] gebruiken (uiteraard geldt dit voor alle vars uit het formulier).
 

09/07/2010 13:51:15
Quote Anchor link
OK, heel erg bedankt daarvoor! En de reden daarvoor is dus dat het veiliger is?

Weet je toevallig ook, hoe ik het moet doen met de radiobuttons?

M'n php is nu trouwens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if ($_POST['offerte']== 'ja'){
    echo "hier moeten dan de andere velden komen";} ?>
Gewijzigd op 09/07/2010 13:52:55 door
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2010 13:55:08
Quote Anchor link
Ik heb hier even zitten expirimenteren met extract() en ik kan vanuit een formulier mijn session veranderen. Lijkt mij een aardig lek. Dus géén extract() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_POST['offerte']) and ($_POST['offerte'] == 'ja'))
{

    echo '<input name="extraveld" type="text" value="" />';
}

?>
 
Tristan nvt

Tristan nvt

09/07/2010 15:43:38
Quote Anchor link
In plaats van 20x hetzelfde te zeggen zou je je ook even in de vraag kunnen verdiepen en aangeven dat dit dmv javascript moet en niet dmv PHP.
 
Michael -

Michael -

09/07/2010 16:36:19
Quote Anchor link
Zoals je 't nu hebt moet je eerst posten voordat die andere velden zichtbaar worden. Je kan dit inderdaad doen met javascript hide/show.

Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="checkbox" onclick=" if (this.checked) { document.getElementById('invoerveld').style.display = 'inline'; document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'visible'; } else { document.getElementById('invoerveld').style.display = 'none'; document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'hidden'; }">Show Input

<input file="text" id="invoerveld" style="display:none">

Gewijzigd op 09/07/2010 16:55:16 door Michael -
 

09/07/2010 17:27:40
Quote Anchor link
Ok, heel erg bedankt! Dan ga ik nu even kijken of ik het aan de praat kan krijgen...
 

09/07/2010 17:43:57
Quote Anchor link
Ik krijg het eerlijk gezegd nog steeds niet werkend.

Ik wil eigenlijk gewoon dat als ik een radiobutton selecteer op ja, dat er dan meteen daaronder nieuwe velden zichtbaar worden. Moet ik nu dan php combineren met Javascript of niet, want door SanThe Nvt snap ik er niets meer van!
 
Michael -

Michael -

09/07/2010 17:51:50
Quote Anchor link
Je moet de javascript optie en SanThe's oplossing niet door elkaar halen.
SanThe's oplossing kun je gebruiken, maar dan moet je eerst op de submit knop drukken en daarna komt er een veld bij. Mijn stukje javascript kun je d.m.v. het aanklikken van een checkbox (of je maakt er een radio van) gelijk een input veld te voorschijn halen.
Gewijzigd op 09/07/2010 18:19:29 door Michael -
 

09/07/2010 18:01:49
Quote Anchor link
Dan wil ik die van jou hebben! Dus jouw stukje script moet ik gewoon tussen <script type "text/javascript></script> zetten?

Dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type "text/javascript>
<input type="checkbox" onclick=" if (this.checked) {
 document.getElementById('invoerveld').style.display = 'inline';
document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'visible'; } else {
document.getElementById('invoerveld').style.display = 'none';
document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'hidden'; }">Show Input

<input file="text" id="invoerveld" style="display:none">
</script>
 
Michael -

Michael -

09/07/2010 18:21:37
Quote Anchor link
Joeri, nee die kun je gewoon op z'n plek zetten. Niet tussen <script>.
Ik verveel me dus heb nog wat gefabriceerd wat misschien beter past bij je wensen (met radio).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
<!--
function toggle()
{
    if (offerte.checked)
    {
        document.getElementById('invoerveld').style.display = 'inline'; document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'visible';
    }
    else
    {
        document.getElementById('invoerveld').style.display = 'none'; document.getElementById('invoerveld').style.visibility = 'hidden';
    }
}
-->
</script>
</head>
<body>
<?php
if(isset($_POST['offerte']) && $_POST['offerte'] == 'nee')
    echo 'Dan niet ';
elseif(isset($_POST['offerte']) && $_POST['offerte'] == 'ja')
    echo 'Goed zo ';

if(isset($_POST['invoerveld']))    
    echo $_POST['invoerveld'];
?>


<form method="post" action="">
<input type="radio" name="offerte" value="ja" id="offerte" onclick="toggle();"/> Ja
<input type="radio" name="offerte" value="nee" id="offerte" onclick="toggle();" checked="checked"/> Nee

<input file="text" name="invoerveld" id="invoerveld" style="display:none"/><br/>
<input type="submit"/>
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 09/07/2010 18:22:23 door Michael -
 

09/07/2010 21:58:36
Quote Anchor link
Dat is al heel fijn, maar nu komt er nog niets onder te staan als ik op ja klik. Hier kan je het bekijken: http://www.jasites.nl/test.php

Zou je me nog kunnen helpen? Ik vind dit trouwens al echt heel erg fijn! Echt bedankt dat je me zo erg helpt!
Gewijzigd op 09/07/2010 21:59:08 door
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

10/07/2010 10:05:15
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function toggle(weergeef){
    document.getElementById('invoerveld').style.display = weergeef == 'ja' ? '' : 'none';
}
</script>
</head>
<body>
<?php
if(isset($_POST['offerte']) && $_POST['offerte'] == 'nee')
    echo 'Dan niet ';
elseif(isset($_POST['offerte']) && $_POST['offerte'] == 'ja')
    echo 'Goed zo ';

if(isset($_POST['invoerveld']))    
    echo $_POST['invoerveld'];
?>


<form method="post" action="">
<label><input type="radio" name="offerte" value="ja" id="offerte" onclick="toggle(this.value);" /> Ja</label>
<label><input type="radio" name="offerte" value="nee" id="offerte" onclick="toggle(this.value);" checked="checked" /> Nee</label>

<input file="text" name="invoerveld" id="invoerveld" style="display:none"/><br />
<input type="submit" />
</form>
</body>
</html>
 

10/07/2010 15:13:54
Quote Anchor link
JAA!! DIE WERKT!! Echt heel erg bedankt man! Jij Ook Tur Min, voor het begin!

Ik kan echt altijd rekenen op de mensen bij phphulp.nl!
 
Mark Liebregts

Mark Liebregts

24/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Maar als je nu hetzelfde wilt alleen nu met 3 radiobuttons.

Te weten:

Jongen
Meisje
Onbekend

Ik wil graag weten als er iemand een kaart besteld wat het gaat worden.

Dit is een gedeelte van de php code:


/* Gathering Data Variables */

$aanvraagField = $_POST['aanvraag'];
$naamField = $_POST['naam'];
$adresField = $_POST['adres'];
$postcodeField = $_POST['postcode'];
$woonplaatsField = $_POST['woonplaats'];
$telnoField = $_POST['telno'];
$emailField = $_POST['email'];
$uitgerekendField = $_POST['uitgerekend'];
$naamkidsField = $_POST['naamkids'];
$jongenField = $_POST['jongen'];
$meisjeField = $_POST['meisje'];
$onbekendField = $_POST['onbekend'];
$trouwdatumField = $_POST['trouwdatum'];
$tekstField = $_POST['tekst'];
$gevondenField = $_POST['gevonden'];

$body = <<<EOD
<br><hr><br>
Aangevraagd kaartje: $aanvraagField <br>
Naam: $naamField <br>
Adres: $adresField <br>
Postcode: $postcodeField <br>
Woonplaats: $woonplaatsField <br>
Telefoonnummer: $telnoField <br>
Email: $emailField <br>
Uitrekendatum: $uitgerekendField <br>
Naam kind: $naamkidsField <br>
Jongen: $jongenField <br>
Meisje: $meisjeField <br>
Onbekend: $onbekendField <br>
Datum trouwen/adoptie/geboorte: $trouwdatumField <br>
Tekst: $tekstField <br>
Naam gevonden: $gevondenField <br>
EOD;
 
Gerhard l

gerhard l

24/06/2011 22:14:24
Quote Anchor link
Je reageert op een topic van een jaar geleden, maak even een nieuw topic aan aub
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.