if/else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

22/11/2014 11:21:34
Quote Anchor link
Ik ben dagen al aan het zoeken. Ik heb een SQL tabel waarde die 1 t/m 3 kan zijn. Die waarde uitlezen gaat goed. Wat ik wil is dat er een vraag wordt gesteld die afhankelijk is van die waarde. Bijvoorbeeld bij 1 is dat een INPUT TYPE="text" en bij 2 weer een INPUT TYPE="radio" vraag enz.

Wanneer ik de combinatie if/else en header("Location: http://... gebruikt krijg ik dus die welbekende header already sent foutmelding.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:25:23
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 11:43:05
Quote Anchor link
De keer je de logica van de if/else om zodat header() het eerst aan de beurt is.

Laat eens de code met de header() zien?

Een minder elegante work-around is output buffering inschakelen. Zolang je de output buffer (ob) niet leegt, kun je namelijk nog HTTP-headers toevoegen én headers wijzigen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ob_start('ob_gzhandler');
?>
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 12:18:22
Quote Anchor link
De vraag wordt dus gesteld op een andere pagina (om het overzichtelijker te maken dacht ik). Als de vraag beantwoord is wordt weer terug gegaan naar dit gedeelte. Dat was dan de bedoeling...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();

// Declareren van sessievariabelen van de vorige pagina
$vraag_nummer_teller = $_SESSION["vraag_nummer_teller"];

// Vraag nummer teller (nodig om te beginnen met vraag 1 uit te lezen uit SQL)
if(empty($_SESSION['vraag_nummer_teller'])) $_SESSION['vraag_nummer_teller'] = 0;
$order =  $_SESSION['vraag_nummer_teller']+1;
$_SESSION['vraag_nummer_teller'] =  $vraag_nummer_teller;

if($vraag_soort==1)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort1.php");
}

elseif ($vraag_soort==2)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort2.php");
}

elseif ($vraag_soort==3)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort3.php");
}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 12:58:52
Quote Anchor link
Gebruik een exit na elke header() om de redirect onmiddellijk uit te voeren en te voorkomen dat het script verder nog output genereert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($vraag_soort == 1) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort1.php');
    exit;
}
elseif ($vraag_soort == 2) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort2.php');
    exit;
}
elseif ($vraag_soort == 3) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort3.php');
    exit;
}

?>


Of gestructureerder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($vraag_soort >= 1 && $vraag_soort <= 3) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort' . (int)$vraag_soort . '.php');
    exit;
}

?>
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 16:21:06
Quote Anchor link
Heel erg bedankt! Met exit werkt het nu wel gelukkig. Alleen heb ik nu hetzelfde probleem op de volgende pagina. Hier wordt de vraag gesteld en moet je die beantwoorden. Na het beantwoorden ga je via header/location weer terug naar script 1. Dit gaat dus niet omdat er al output is (heb ik gegoogled). Moet ik soms deze "vraag script" splitsen in 2 scripts (HTML en PHP)? Functie ob_start werkt helaas niet in dit geval.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 16:32:51
Quote Anchor link
>> Dit gaat dus niet omdat er al output is (heb ik gegoogled).

Het gaat om output die naar het scherm (de browser) wordt gestuurd. Daarvan is in jouw geval geen sprake.

Zolang jij geen informatie (output) naar de browser stuurt, kun je een header uitvoeren. Een header moet altijd als eerste naar de browser worden gestuurd. Daarna mag pas de "inhoud" (je html, teksten, plaatjes enz.) worden verstuurd.
Gewijzigd op 22/11/2014 16:33:12 door Ozzie PHP
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 17:54:53
Quote Anchor link
Dit is mijn test voor die 2e pagina. De bedoeling is dat je iets invoert en dat het script verder gaat naar het eerste script. Ik krijg bij onderstaand voorbeeld de header already sent foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
session_start();
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<!-- myform.php -->
    <form name="my-form" method="POST" action="">

        <span>Which do you like better?</span>
        <label for="steak">steak</label>
        <input type="radio" name="food" id="steak" value="steak" <?php if(isset($food) && $food == 'steak') echo 'checked="checked"';?> />

        <label for="lobster">lobster</label>
        <input type="radio" name="food" id="lobster" value="lobster" <?php if(isset($food) && $food == 'lobster') echo 'checked="checked"';?> />

        <input type="hidden" name="submitted" value="submitted" />
        <input type="submit" name="submit" value="submit" />

    </form>

<?php
    if (isset($_POST['submitted'])) {
        $errors = array();
        if (isset($_POST['degree'])) {
            $degree = $_POST['degree'];
        }
else {
            $errors[] = 'Please select your degree type.';
        }
else {
        // redirect user to another page
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
    exit;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 22/11/2014 17:55:50 door Jac E
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 18:10:33
Quote Anchor link
Als ik het goed zie dan zit er een fout in je if/else vergelijking. Je zet 2x een "else" na elkaar neer. Dat kan niet. Ik weet ook niet wanneer je die redirect wilt uitvoeren. Moet die altijd worden uitgevoerd? Zo ja, dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
if (isset($_SESSION['errors']) && !empty($_SESSION['errors'])) {
  print_r($_SESSION['errors']);   // de meldingen moet je zelf even fatsoeneren
  $_SESSION['errors'] = null;
}


// ... hier het formulier

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') { // dit is de juiste manier om te controleren of er gepost is
  $errors = array();
  if (!isset($_POST['degree'])) {
    $errors[] = 'Please select your degree type.';  
  }

  if (!empty($errors)) {
    // er is een error
    $_SESSION['errors'] = $errors;
    header('Location: http://website.nl/huidige_script.php');
  }
else {
    // alles gaat goed, naar eerste script
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
  }

  exit;
}

?>

P.S. Ik heb het niet getest, dus er kunnen fouten inzitten.
Gewijzigd op 22/11/2014 18:12:09 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 18:37:49
Quote Anchor link
Je stuurt eerst HTML uit en voert daarna pas in PHP een redirect uit.
Dat kan niet: HTTP-headers komen voor HTTP-content.

Zoals al eerder gezegd: verplaats die beslissingsregels die in header() eindigen naar een eerder stadium, vóórdat er HTML-content wordt geproduceerd.
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 19:45:18
Quote Anchor link
Ik wilde alleen nog een soort beveiliging erin maken dat iemand altijd een keuze moet maken (dus een antwoord moet geven). Hiernaar dus weer naar dat eerste script weer terug.

Heb nu e.e.a. toegepast op jullie advies, ook die beslissingsregels verplaatst.
Maar helaas... Warning: Cannot modify header information - headers already sent
Wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
session_start();
?>

<?php
// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
if (isset($_SESSION['errors']) && !empty($_SESSION['errors'])) {
  print_r($_SESSION['errors']);   // de meldingen moet je zelf even fatsoeneren
  $_SESSION['errors'] = null;
}

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') { // dit is de juiste manier om te controleren of er gepost is
  $errors = array();
  if (!isset($_POST['degree'])) {
    $errors[] = 'Please select your degree type.';  
  }

  if (!empty($errors)) {
    // er is een error
    $_SESSION['errors'] = $errors;
    header('Location: http://website.nl/huidige_script.php');
  }
else {
    // alles gaat goed, naar eerste script
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
  }

  exit;
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<!-- myform.php -->
    <form name="my-form" method="POST" action="">

        <span>Which do you like better?</span>
        <label for="steak">steak</label>
        <input type="radio" name="food" id="steak" value="steak" <?php if(isset($food) && $food == 'steak') echo 'checked="checked"';?> />

        <label for="lobster">lobster</label>
        <input type="radio" name="food" id="lobster" value="lobster" <?php if(isset($food) && $food == 'lobster') echo 'checked="checked"';?> />

        <input type="hidden" name="submitted" value="submitted" />
        <input type="submit" name="submit" value="submit" />

    </form>
Gewijzigd op 22/11/2014 19:50:16 door Jac E
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2014 20:23:57
Quote Anchor link
Na regel 3 staat een 'enter', dat kan al funest zijn.
Ook regel 7 kan een probleem geven.
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 20:27:03
Quote Anchor link
Klopt... het werkt nu! Bedankt iedereen weer :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 20:29:33
Quote Anchor link
>> Zoals al eerder gezegd: verplaats die beslissingsregels die in header() eindigen naar een eerder stadium, vóórdat er HTML-content wordt geproduceerd.

Correct. Dat was in mijn snelle opzetje ook nog niet helemaal correct zie ik nu.

Doe in plaats van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();
?>

<?php
// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
// ...

?>

eens dit...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();

// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
// ...

?>

Het kan zijn dat er witruimte tussen de sluiting- en openingstag zit, en daarnaast is het sluiten en direct openen nutteloos. Je doet een deur dicht, om 'm direct daarna weer open te doen. Dat heeft geen nut.
Gewijzigd op 22/11/2014 20:30:25 door Ozzie PHP
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 22:49:25
Quote Anchor link
Super, bedankt ook voor je advies! Weer een leermoment geweest...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.