iFRAME in CSS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dizzy

Dizzy

06/08/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Hey!

Ik heb al veel gelezen over de "slechte ,boze" iFRAME , maar hoe kan je in css op een link klikken en de inhoud laten weergeven in een div, zodat niet heel de pagina moet gerefreshed worden maar alleen de container?

Dank bij voorbaat,
dizzy
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:59:18
 
Hipska BE

Hipska BE

06/08/2007 22:16:00
Quote Anchor link
daarvoor moet je even wat opzoeken naar AJAX technologie.

je kan bij CSS gebazeerde webpagina's makkelijk de volledige pagina herladen omdat die veel sneller laadt
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2007 22:17:00
Quote Anchor link
CSS is voor de opmaak. Daar kan je niet op klikken.
 
Dizzy

Dizzy

06/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Maar dan moet ik bij elke pagina ook de menudivs er terug inzetten :s
:) en met AJAX heb ik nog nooit gewerkt (ook al is het een opkomende technologie)

greetz,
dizzy

bedankt voor de snelle reactie!

Edit:
tuurlijk niet maar ik heb het over HTML en CSS samen hee :) een pagina helemaal uit CSS heeft ook geen output hee ;) zonder HTML :p
Dus wat ik bedoel is als je op een link (<A href=""...) link klikt zodat alleen de container veranderd (of een andere mogelijkheid zodat ik niet in elke pagina mijn links etc moet zetten)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dizzy
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/08/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Dizzy

Als je dat echt wil, dan moet je AJAX gaan gebruiken. Daarmee kan je op de achtergrond de data uit lezen het het in de div weer te geven. Maar wanneer je een goede opbouw hebt met je CSS opmaak code, dan cached die een hele layout. en dan merk je misschien niet eens dat de pagina wordt herladen.

Edit:

Je kan ook bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
HIER KOMT HET DEEL VAN DE OPMAAK + MENU ENZ. TOT AAN DE INFO DIE JE OP EEN BEPAALDE PAGINA WEER WILT GEVEN.
Een link in het menu geef je weer door <a href="index.php?pagina=fotos">
<?php
//maak een array met de mogelijke pagina's
$toegestaan = array('fotos','gastenboek','links');
//controleer het
if(isset($_GET['pagina']) && in_array($_GET['pagina'], $toegestaan)){
   //wanneer is toegestaan
   include($_GET['pagina'].'.php');
    }

else{
    //wanneer niet is toegestaan standaard invoegen
    include('home.php');
    }

?>

EN DAN HEER HET DEEL VAN DE OPMAAK WAT NA DE INFORMATIE KOMT


Zo'n systeem werkt prima.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Dizzy

Dizzy

06/08/2007 22:22:00
Quote Anchor link
:) Het is eigenlijk uit gemakzucht en overzichtelijkheid.
Maar ik zal er eens naar zoeken (heb je misschien enige zoektermen waarbij ik dan makkelijk op zo'n voorbeelden terechtkom?).

En bedankt voor alle reacties

greetz,
dizzy
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
Ja hoor, kijk hier maar eens:

http://phphulp.nl/php/tutorials/8/310/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/08/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Voor het laden van hele containers zou ik geen AJAX gebruiken. Als je gewoon met includes werkt ben je waarschijnlijk net zo snel. CSS wordt gecachet, dus dat is het probleem niet.
 
Dizzy

Dizzy

06/08/2007 22:46:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
bedoel je dat ik mijn linkdiv kan includen?(hoe dan :s ?)

greetz,
dizzy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/08/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Je doet gewoon zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    require 'content.php';
?>

In 'content.php' staat dan alleen de inhoud van je pagina, dus niet de header, niet de navigatie, niet de footer, enz.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/08/2007 00:04:00
Quote Anchor link
@Dizzy

Heb je ook bij de link gekeken die ik je had gegeven, misschien dat je daar meer kan vinden, zodat het wat duidelijker wordt. (plus ook de voorbeeldcode die ik had)

Edit:

VOorbeeldcode is niet erg leesbaar in een edit veld, hieronder dus nog eens


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
HIER KOMT HET DEEL VAN DE OPMAAK + MENU ENZ. TOT AAN DE INFO DIE JE OP EEN BEPAALDE PAGINA WEER WILT GEVEN.
Een link in het menu geef je weer door <a href="index.php?pagina=fotos">
<?php
//maak een array met de mogelijke pagina's
$toegestaan = array('fotos','gastenboek','links');
//controleer het
if(isset($_GET['pagina']) && in_array($_GET['pagina'], $toegestaan)){
   //wanneer is toegestaan
   include($_GET['pagina'].'.php');
    }

else{
    //wanneer niet is toegestaan standaard invoegen
    include('home.php');
    }

?>

EN DAN HEER HET DEEL VAN DE OPMAAK WAT NA DE INFORMATIE KOMT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

25/08/2007 14:57:00
Quote Anchor link
hmm goed idee:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark Dijkstra
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

25/08/2007 23:40:00
Quote Anchor link
hmmm het werkt wel maar alleen in de IE brouwers knippert die als je op een link klikt en veranderd van pagina :S

Moderator edit: Ter info:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.

Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

Lees eventueel ook even http://phphulp.nl/faq/ om bekend te zijn met een aantal belangrijke zaken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark Dijkstra
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.