ik zoek even wat hulp met het script volgende / vorige

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Sain

Henk de Sain

07/04/2004 19:53:00
Quote Anchor link
Beste helpers, ik kom er na weken nog steeds niet uit met het script volgende / vorige wie wil er even mee op de goede weg zetten mail mij even dan praten we verder.

ik wil zoeken in mijn database plm 15000 records, na de query de eerste 15 records (uit de query)op het scherm tonen en DAN MET VOLGENDE naar de records 16 t/m 30 (uit de query) en met vorige weer terug. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn voor jullie bollebozen. Wat ik geprbeerd heb geeft de eerste keer wel het goede resultaat maar daarna (volgende) krijg is de records 16 t/m 30 uit de hele database.

Als u blieft wie doet een poging mij even te helpen.


[email protected]
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:47:01
 
Arend a

Arend a

07/04/2004 20:28:00
Quote Anchor link
Laat dan eerst eens zien wat je geprobeerd hebt, wij bollebozen maken nieuwe dingen in opdracht alleen tegen geld (of natura): Dat dan weer wel :)

Iets dat kapot is fixen is iets anders.
 
Rick

Rick

07/04/2004 21:25:00
Quote Anchor link
wat Arend al zei, en een beetje zoeken kan ook geen kwaad
dit is nog maar zo'n 10x gevraagd de laatste tijd :P
 
Hammock

hammock

07/04/2004 21:48:00
Quote Anchor link
Je kan gebruik maken van de query 'SELECT * FROM `tabel` LIMIT 0,30' en als je dan op volgende klikt zorg je dat de limit naar 31,60 verspringt.

Er staat bij op deze site'een script die dit ook doet. Ga naar http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/123. Als het goed is wordt het hier uitgelegd.

Succes!
 
Arend a

Arend a

07/04/2004 23:58:00
Quote Anchor link
Overigens: we doen hier niet aan 'mail' even.. je mag best om hulp vragen, maar wees dan wel zo sociaal om de oplossing ook met anderen te delen.
 
Henk de Sain

Henk de Sain

08/04/2004 09:16:00
Quote Anchor link
<sorry> voor de vraag mail me even.

Ik begrijp jullie helemaal, sharen van kennis en leren van elkaars fouten en oplossingen en tips maar er zijn net zoveel oplossingen als gebruikers, hier onder waar het om gaat.

ik kom van een zoek.php waar de zoek criteria staat daarna naar dit script gevonden.php scrip wordt doorlopen en het reultaat staat op het scherm. Nu klik je op volgende dan begint het script gevonden weer boven aan maar dan is volgens mij de selcetie verdwene of moet dit weer met een get of zoiets weer worden op gehaald ik weet het niet meer.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
<?php

// Variabelen
// Ik geef het niet standaard mee in een hyperlink, maar het is een mogelijkheid


if(is_numeric($_GET['max']))$max=$_GET['max'];
if(is_numeric($_GET['start']))$start=$_GET['start'];

// $max is het maximaal aantal resultaten per pagina

if(empty($max))$max=15;

// Laten staan, hiermee begint de query op het goede punt
 
if(empty($start))$start=0;
// Laten staan, hiermee begint de query op het goede punt

// Rekenen

$eind=$start+$max;// Voor de query, tot welke record die moet gaan
$vorige=$start-$max;// Voor de variabele start voor 'vorige'-link
$volgende=$eind;// Voor de variabele start voor 'volgende'-link

//
// Gevonden
// Dit script wordt gestart als een gezocht moet worden
//



$kleur="<bgcolor=CCOO33><font face = arial color = FFFFFF size = -2\>";

// kijken of er wel een zoek opdracht is.

$lengte=strlen($HTTP_POST_VARS[zoekkorps])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoekroepnummer])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoektype])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoekmerk])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoekopbouw])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoekkenteken])+
strlen($HTTP_POST_VARS[zoekindienst]);
 
if($lengte==0)
{

include"header.php";
echo"<hr>";
echo"<font face = arial> U heeft <B> GEEN </B>Zoekterm ingevuld</br> ";
echo"<hr>";
include"zoekknop.php";
exit();
}


//-- natuurlijk moet er eerst een connectie met de database worden gemaakt:

include("connect.php");
// hier moet het fout gaan de tweede keer de slectie is dan leeg hoe krijg ik de selectie die gemaakt is 'http_post_var' weer terug ?

$sql="SELECT * FROM brand WHERE 

    korps              LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekkorps]%'&&
    roepnummer         LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekroepnummer]%'&&
    type_voertuig      LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoektype]%'&&
         merk_type_chassis  LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekmerk]%'&&
    opbouw             LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekopbouw]%'&&
    kenteken           LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekkenteken]%'&&
    in_dienst          LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekindienst]%'
    order by             '$HTTP_POST_VARS[sort]'
               LIMIT  $start, $max"
;



//-- voer de SQL code uit en zet dit in een variabele zodat we zometeen kunnen
//-- kijken of er een resultaat is


$res=mysql_query($sql);
$num=mysql_num_rows($res);

//-- bekijk nu of er een resultaat is, of het zoekwoord dus gevonden is of niet
if(mysql_num_rows($res)>=1)

{


// -- Maak header als er wat is gevonden

include("header.php");
include("zoekknop.php");
echo"<table><center><table border = 1 >";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Korps</td>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Roepnummer</td>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Type voertuig</td>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Merk/Type Chassis</td>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Opbouw</td>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur Kenteken</td><p>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur In dienst</td><p>";

// BANNER //

echo"<HR>";
echo"<B><font face = arial size= -1> <center>$num Resultaten gevonden en gesorteerd op $HTTP_POST_VARS[sort] </B>";
echo"<HR>";

//-- er is een resultaat gevonden, toon de resultaten via een while () loop
 

while($row=mysql_fetch_array($res))
{

echo"<tr>";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur <a href=\"details.php?id=$row[ID]\">$row[korps]</td></a>";

// Als veld leeg is dze vullen met een <br>

if($row[roepnummer]=="")
{

echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur <BR></td>\n";
}

else
{
 echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[roepnummer]</td>\n";
}


echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[type_voertuig]</td><p>\n";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[merk_type_chassis]</td><p>\n";

// Als veld leeg is dze vullen met een <br>

 
if($row[opbouw]=="")
{

echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur <BR></td>\n";
}

else
{
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[opbouw]</td>\n";
}



echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[kenteken]</td>\n";
echo"<td ALIGN=LEFT > $kleur $row[in_dienst]</td>\n";
echo"</tr>";
}

echo"</table>";
include"zoekknop.php";
 
// Kijken of $vorige groter of gelijk is aan 0, dan de hyperlink 'Vorige'
if($vorige>='0')
{

echo"<a href=\"gevonden.php?start=$vorige&max=$max\">Vorige</a>\n";
// De variabele start geeft voor de volgende pagina aan waar de query moet starten
}
 
// Tellen hoeveel records er zijn
$aantal=mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT count(*) FROM brand"));
 
// Als het aantal groter is dan $volgende de link laten zien
if($aantal[0]>$volgende)
{

echo"<a href=\"gevonden.php?start=$volgende&max=$max\">Volgende</a>\n";
// De variabele start geeft voor de volgende pagina aan waar de query moet starten
}

}


else
{

WIEwilmijeenstapjeverderhelpen:
Watishetprobleem,alsikdequeryhebuitgevoerdmet(zoekindedatabse)enikklikvolgendedanbeginthetgewoonbijheteersterecordindedatabasei.p.v.devolgendeuitdequery(ikziehetevennietmeerzitten,ikbeneenbeginner)

vastbedanktvoordehulp.

grHenk


include"header.php";

echo"<p><font face = arial>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoekkorps]</b></p>";
 
include"zoekknop.php";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.