Image Change

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 12:55:04
Quote Anchor link
In uitbereiding op mijn vorige script wat ik hier postte en inmiddels werkt, heb ik het volgende gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
function getFirma(){
    var
firma = this.innerHTML;
    document.getElementById("pic").setAttribute("src", "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg");
    return false
}
?>

Wat het script doet:
Deze functie wordt aangeroepen nadat er op een link is geklikt.
Hij pakt de firma naam wat tussen <a> </a> staat.
De firma is gelijk aan de naam van het mapje waar de afbeelding in staat die hij moet laten zien. en 1.jpg heet.
vervolgens moet hij return false terug sturen omdat ik niet wil dat hij de page herlaad en opnieuw contact maakt met de server.

het probleem is dus dat hij de source van de image "pic" niet veranderd nadat ik op de link heb geklikt.

Wat doe ik hier fout?

* ipv .setAttribute heb ik ook al .src geprobeerd.


later wil ik dit script nog uitbouwen tot een slide show, maar laat m maar eerst eens de src veranderen.

Toevoeging op 16/01/2012 13:13:02:

Ik ben dmv page breaks erachter gekomen dat mijn return false niet werkt.
Hij laat de image dus wel zien, iemand een idee hoe dit op te lossen is?

Als de rest van het script nodig is dan hoor ik dat graag.
Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 10:05:22
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 14:32:24
Quote Anchor link
Wel ja, een aantal dingen ...
Ik weet niet hoe je getFirma aanroept.

Als getFirma een callback is (toegewezen aan een EventListener...), kan je this gebruiken. Als dat in de markup gebeurt kan dat niet.

Ook die return false wordt in beide gevallen op een andere manier gebruikt.
Denk er ook aan: als je een fout maakt in een functie, zal de functie niet volledig worden uitgevoerd en wordt die return false sowieso niet uitgevoerd. Je moet dus de problemen 1 voor 1 oplossen.

Kijk, ik denk dat je zoiets wil bereiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(elm){
          var firma = elm.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          return false
      }
    </script>
  </head>
  <body>
    <a href="?p=2" onclick="return getFirma(this);">Ford</a>
    <a href="?p=3" onclick="return getFirma(this);">Fiat</a>
    <a href="?p=4" onclick="return getFirma(this);">Ferrari</a>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


... maar waarschijnlijk wil je dit niet via onclick="..." in de markup.

-----

Kan je iets van code doorsturen van hoe en waar je getFirma aanspreekt of toewijst aan een event?
Gewijzigd op 16/01/2012 14:38:54 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 14:53:33
Quote Anchor link
Kris, jij begrijpt precies wat ik wil!

de code waarmee ik getFirma aanstuur is deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?

function initPortfolio() {

var as =
document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
    for(var i = 1;i <= as.length; i++){
            if( window.addEventListener ) {
              // Modern browser
              document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
              return false
            }
            else if( window.attachEvent ) {
              // IE
              document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
            }

            else {
              // Heel heel heel oud browser
              document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
            }
            
    }
}


?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 16:02:54
Quote Anchor link
Sowieso moet die return false op lijn 10 weg, anders stopt je for-lus.

Ik werk niet zoveel meer in javascript zonder jQuery ... ik moest het zelf opzoeken ...

( http://bytes.com/topic/javascript/answers/157500-cant-add-return-false-addeventlistener-firefox )

in plaats van return false, gebruik je evt.preventDefault();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(evt) {
          var firma = this.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          evt.preventDefault();
      }
      function initPortfolio() {
      var as = document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
        for(var i = 1;i <= as.length; i++) {
          if( window.addEventListener ) {
            // Modern browser
            document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
          }
          else if( window.attachEvent ) {
            // IE
            document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
          }
          else {
            // Heel heel heel oud browser
            document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
          }
        }
      }
      window.onload = initPortfolio;
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="content">
      <a id="link1" href="?p=2" >Ford</a>
      <a id="link2" href="?p=3" >Fiat</a>
      <a id="link3" href="?p=4" >Ferrari</a>
   </div>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


Maar of dat nu ook met IE werkt, denk ik niet.

----

Ooit al aan gedacht om met jQuery te werken?
Gewijzigd op 16/01/2012 16:03:41 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 16:32:01
Quote Anchor link
Ben nu net mijn ogen aan het openen voor Javascript. Zal maar eens op zoek moeten gaan naar een Lynda Course voor jQuery.
Zal zelfs dat microsoft het aanbeveeld, dus dan kun je er echt niet meer onderuit. lol.

Heb het script nu wel werkend met je vorige voorbeeld door de onclick event in de link te zetten.

Wil het uitbouwen met een mooie fade. Hij fade wel, maar laten zien doet hij niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
function getFirma(ele){
    var
firma = ele.innerHTML;
    document.getElementById("pic").src = "afbeeldingen/" +  firma + "/1.jpg"
        for (var i = 1; i < 99; i++){
            setTimeout("fadeIn(" + i + ")",50);
        }

    return false
}

function
fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
}


?>


misschien dat je mij hier mee verder kan helpen?
Ik weet dat hij wel door de loop gaat maar niet de pauzes neemt (of laat zien) omdat ik de i < 100 veranderd heb in i < 50 en dan wel de opacity laat zien, maar er niet mooi naar toe fade.

Enige ideetjes?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 17:14:52
Quote Anchor link
Die fade in ... Het gaat eigenlijk om een fade out, maar soit.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
  document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
  fadeIn(100);
...
      function fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
        if (i>0) {
          setTimeout("fadeIn(" + (i - 1) + ")",50);
        }
      }


Zo laat je fadeIn zichzelf aanroepen.
Gewijzigd op 16/01/2012 17:16:57 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 19:04:50
Quote Anchor link
Hey super, Dankjewel!

Maar heb je ook enig idee waarom het beeld flikkert.
Hij springt soms weer op no-opacity lijkt het.
verder werkt het super!


Toevoeging op 16/01/2012 21:17:14:

Sorry, ik heb het verkeerd toegepast.


Nog wel een vraag. Hoe check ik of de source van een image daadwerkelijk bestaat?
Zal voor mij de laatste vraag worden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.