Image CROP functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Vincent Gogh

Vincent Gogh

21/10/2023 15:04:11
Quote Anchor link
Ik heb het werkend...!!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

    $uploadedfile
= $_FILES['bestand']['tmp_name'];
    $img = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);
 
    $ini_x_size = getimagesize($uploadedfile)[0];
    $ini_y_size = getimagesize($uploadedfile )[1];
 
    //the minimum of xlength and ylength to crop.
    $crop_measure = min($ini_x_size, $ini_y_size);
    // Set the content-type header
    //header('Content-Type: image/png');

    $crop_array = array('x' =>0 , 'y' => 0, 'width' => $crop_measure, 'height'=> $crop_measure);

    $crop_img = imagecrop($img, $crop_array);

    $filename = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/img_artiesten/". $_FILES['bestand']['name'];
    imagejpeg($crop_img, $filename, 100);

    imagedestroy($img);
?>


Het enige waar ik nog mee zit is dat ik de afbeelding nog wil verkleinen naar 450 px.
Doe ik dit al in dit script of erna? En hoe?
Gewijzigd op 21/10/2023 17:04:31 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 07:04:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2023 17:03:42
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter eerst kan resizen en dan croppen.
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

22/10/2023 14:06:25
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels een script via github gevonden en aangepast naar mijn wensen en doet nu precies wat ik graag wil.
Ik kwam erachter dat de crop functie vanuit php zoals eerder genoemd niet vanuit het centrum denkt, dus je hebt er zonder extra functies eraan toe te voegen ook niet heel veel aan.

Maar bedankt voor het intensief meedenken en vooral de hulp die ik kreeg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2023 17:47:08
Quote Anchor link
Welk script is dat op Github?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.