Image gallery &PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »
Johan Steel

Johan Steel

28/04/2020 22:41:00
Quote Anchor link
Beste forum leden,

Graag zou ik van jullie kennis gebruik maken. Ik probeer een image gallery op te zetten en ben al behoorlijk ver gekomen (al zeg ik hetzelf :-)). Gelukkig is er een hoop te vinden op het internet omtrent dit onderwerp.

Maargoed, toch loop ik helaas vast en mijn hoop is dat iemand van het forum mij kan helpen. Ik probeer in een tabel 3 plaatjes per rij weer te geven en dat lukt ook. Het probleem is dat het dezelfde plaatjes zijn :-(. De rij die hieronder ontstaat, laat wel een nieuw plaatje zien, maar spuugt deze ook weer drie keer uit. En zo gaat het door, totdat het zoekresultaat volledig is uitgespuugt. Mijn vraag: hoe zorg ik er in onderstaande code voor dat er drie unieke plaatjes per rij worden weergegeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"
                            <div><tr><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              
                              </td></tr></div>"
;

          }
          }
          }

          ?>


Alvast bedankt!

Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:40:13
 
Bart Smulders

Bart Smulders

28/04/2020 22:56:28
Quote Anchor link
Beste Johan,
Nummer 1 is dat jou script vatbaar is voor injection.

Nummer 2 is dat je $row['photo_id'] er ook 3x in zet wat door het gebruik van je While dan ook vermenigvuldigd wordt tot deze op het einde is gekomen.

Bij je query kan je limit gebruiken waardoor je het resultaat begrenst op 3.
$sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";

Dan krijg je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
               echo"
<div>
    <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$row['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$row['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
</div>
"
;      

          }
          }
          }

?>


En indien je de gegevens niet telkens in een nieuwe div wil tonen kan het ook zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
      
$MijndatabaseGegevens[]=$row;
          }

echo'<div>';
foreach($MijndatabaseGegevens as $item){
    echo"
     <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$item['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$item['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$item['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
   "
;
}
    

echo'</div>';                    
          }
          }


?>
Gewijzigd op 28/04/2020 23:05:13 door Bart Smulders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2020 22:58:38
Quote Anchor link
Logisch, want zit in een iteratie waar je een dezelfde item gebruikt.

Pas je HTML in de loop aan om een enkel item te tonen. Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/04/2020 02:20:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Of gewoon wat divjes floaten in een container?

- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.

Of dat dus inderdaad.
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:04:21
Quote Anchor link
Gents,

Dank voor jullie snelle antwoord!

@Bart, scherp je opmerking over injection, thanks! Het limieteren van de query werkt, echter aangezien de resultaten variabel zijn en veelal meer dan 3, niet toepasbaar in dit geval.

@Ariën, Flexbox was de gouden tip! Veel dank.

@Thomas, dank voor het meedenken.

Nu verder stoeien met de layout en flexbox.

Groet,

Johan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/04/2020 11:16:49
Quote Anchor link
Fijn dat het lukt. Laat je de oplossing ook even weten?
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:54:07
Quote Anchor link
Ik ben er nog mee aan het stoeien, qua layout. Maar de oplossing is in ieder geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
              .container{
                width:60%;
                height:100%;
                margin-left: auto;
                margin-right: auto;
                background-color:white;
                font-size: 13px;

                display: flex;
                flex-wrap: wrap;
                flex-direction: row;
                justify-content: space-evenly;
            

              }

        </style>
      </head>

 <section class="container">

          <?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"   <div>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </div>"
;

          }
          }
          }

          ?>

</section>

  </body>
</html>


Toevoeging op 29/04/2020 22:33:01:

Nog even terugkomend op bovenstaande code, weet iemand misschien waarom de HTML code in de <div> niet goed werkt? De <br> werkt wel, maar alles is vet? Een class attribute in het <div> element maken werkt helaas ook niet (wat wel handig zou zijn voor de image gallery). Wat doe ik verkeerd?

Groet, Johan
Gewijzigd op 12/05/2020 17:02:15 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 16:56:01
Quote Anchor link
Oef, ik zie SQL-injection in $morph1!!!! (waarom genummerd?)

Geen idee waarom je output vetgedrukt is. Ik denk dat je een overrulende styling hebt?
 
Johan Steel

Johan Steel

12/05/2020 17:13:26
Quote Anchor link
Hi Ariën,

Dank voor je reactie! Inmiddels heb ik bovenstaand zelf uitgevogeld, het probleem zat hem in de haakjes ' ipv ". Echt zo`n beginners dingetje, zal niet nogmaals gebeuren :-)

Wat betreft de injectie, dank voor de tip. Ik wil eerst de code werkend hebben en ga daarna met de veiligheid aan de slag.

Ik heb nog wel een andere vraag, maar om een hele lange draad met verschillende topics te voorkomen, zal ik een nieuwe openen.

Groet,

JOhan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 17:24:34
Quote Anchor link
Nee, veiligheid zou ik niet als laatste doen als ik jouw was.
Doe dat dan liever direct of zet het hoog op je lijst.

Hoe meer je niet beveiligd hebt, hoe zeerder het doet als je iets vergeet.
Gewijzigd op 12/05/2020 17:26:23 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.