Image resize script werkt niet meer.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beuk

Beuk

26/01/2005 14:13:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script ooit van iemand gekregen, en ondertussen zelf helemaal aangepast...

Nou heeft dit script het altijd gedaan, totdat ik van server moest veranderen, nu werken sommige plaatjes wel, en sommige plaatjes niet.

Dus ik heb het 1 en ander uitgezocht, en het enige verschil die ik tussen de plaatjes kon vinden is dit:

bij de eigenschappen van de plaatjes:

Werkend: Gebruikte Programma: Adobe Photoshop

Niet werkend: Gebruikte Programma: Geen (maar rechtstreeks van een digitale camera of scanner af.)

ik weet niet of het script er iets mee te maken heb, maar ik post het er maar bij (je weet maar nooit)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?

$ext__
= strtolower(substr($pic,-3,3));
if ($ext__ == "jpg") {
    $maximumWidth = $width; // De breedte van je thumbnail
    $maximumHeight = $height; // De hoogte van je thumbnail
      
    $url = str_replace(" ","%20",$pic);
    header("content-type: image/jpeg");
    
    
    $img = imageCreateFromJpeg($url); // De lokatie van je plaatje
    $color = ImageColorAllocate($img, 255,255,255);  
    
      
    
    if (!$maximumHeight) { $width = (ImageSX($img) > $maximumWidth)? $maximumWidth : ImageSX($img);
        $height = round((ImageSX($img) > $maximumWidth) ? ImageSY($img)/(ImageSX($img)/$maximumWidth):ImageSY($img));  
    }

    else {
        $height = (ImageSY($img) > $maximumHeight)? $maximumHeight : ImageSY($img);
        $width = round((ImageSY($img) > $maximumHeight) ? ImageSX($img)/(ImageSY($img)/$maximumHeight):ImageSX($img));  
    }

    
    $outputImage = ImageCreateTrueColor($width,$height);
    ImageCopyResized($outputImage,$img,0,0,0,0,$width,$height ,ImageSX($img),ImageSY($img));  
    
    Imagejpeg($outputImage,'',100);
    
    ImageDestroy($img);
    ImageDestroy($outputImage);
}

else {
    header("location:$pic");
}

?>


Het script wordt gebruikt om een thumbnail van een foto of plaatje te maken.

$pic wordt aangegeven, en $width en $height is optional, maar er wordt tot nu toe alleen gebruik gemaakt van $width (dit allemaal in de link)

ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen... zal het zeer waarderen iig...

Beuk
Gewijzigd op 26/01/2005 14:14:00 door Beuk
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:53:48
 
Olaf Lederer

Olaf Lederer

26/01/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Het kan zijn dat sommige jpg's niet goed omgezet zijn (kleuren cmyk, progessive, 32BIT??)
ik zou hier gaan zoeken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.