Image upload werkt niet via cronjob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:21:35
Quote Anchor link
Hoi, waar kan het aan liggen als de image niet via de cronjob upload? als ik de pagina handmatig aanroep werkt het wel.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 23:03:09
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 21:33:41
Quote Anchor link
Ik zie niet hoe het uploaden van afbeeldingen via een cron zou moeten verlopen?

Via gesimuleerde browser-requests?
Via FTP?
?

Je hebt waarschijnlijk een script dat de upload afhandelt? Zit hier logging / debugging in?

Zorg dat je informatie hierover ontvangt, anders blijf je in het duister tasten.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:40:56
Quote Anchor link
Het zijn afbeeldingen met informatie die elke 5 minuten verandert. Ik maak gebruik van het pad:

/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >/dev/null 2>&1

Dit adviseert mijn hoster en adviseert ook om geen gebruik te maken van Wget.

Maar waar kan het meer aan liggen dat de image via de browser/handmatig wel werkt en via de cron niet? Cmod?
 
Bart V B

Bart V B

11/08/2015 21:50:16
Quote Anchor link
Code! Relevante code willem we zien. :)
Anders word het heel veel gokwerk.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 21:51:42
Quote Anchor link
">/dev/null 2>&1"
En op die manier krijg je ook geen foutmeldingen te zien als er wat fout gaat. Anders worden deze heel netjes gemaild.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:59:01
Quote Anchor link
Dit is de code die ik gebruik, handmatig werkt het perfect en via de cron wordt allen de gegevens in de database toegevoegd alleen geen image geüpload.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
        $bui
= $src;  
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 22:05:44
Quote Anchor link
Waar komt $src vandaan? Waar komt $tijd vandaan? Waar komt $DBconn vandaan? En zo verder.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 22:09:11
Quote Anchor link
Roep dat ding eens via de shell aan als je shell access hebt? Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).

En ja, wat Ben zegt :s.

EDIT: en er zit totaal geen logging/debugging in... Schrijf eens wat informatie weg naar een logbestand... Als dit logbestand leeg blijft dan ben je wss al warm ;-).
Gewijzigd op 11/08/2015 22:10:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:18:58
Quote Anchor link
Ik heb geen toegang tot de shell, hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
ini_set( 'display_errors', 1 );
error_reporting( E_ALL | E_STRICT );

include 'config.php';

    $sql = "SELECT tijd, datum, datumtijd FROM regen_radar ORDER by datumtijd DESC";

    if(!$res = mysqli_query($DBconn, $sql))
    {

        trigger_error(mysqli_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    elseif(mysqli_num_rows($res) == 0)
    {

        $hoogstetijd = 0;
    }

    else
    {
        $row = mysqli_fetch_assoc($res);
        
        if($row['tijd'] == '')
        {

            $hoogstetijd = 0;
        }

        else
        {
            $hoogstetijd = $row['tijd'];
        }
    }


    $json = file_get_contents('http://api.bron.nl/?key=xxxxx');
    $obj = json_decode($json, true);
    
    $src = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Src'];
    $tij = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Label'];
    $dat = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Time'];
    

    
    $datetime = date('Y-m-d H:i:s', strtotime($dat));
    $dag = date('Y-m-d', strtotime($dat));
    $tijd = str_replace(':', '', $tij);

    //echo $tijd;
    
    if($tijd > $hoogstetijd)
    {

        $bui = $src;
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
    }

    else
    {
        //echo 'nog niet';
    }
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2015 22:23:46
Quote Anchor link
/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >> /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/log.txt

Even je output loggn, en dus niet in het /dev/null/ 'zwarte gat' gooien.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:23:48
Quote Anchor link
De include gaat waarschijnlijk niet werken omdat het volledige path mist.
Hierdoor zal $DBconn niet bestaan.
De trigger_error() wordt niet gezien door dit: >/dev/null 2>&1
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:34:29
Quote Anchor link
De include gaat wel goed omdat het bestand in de public map staat. Als je het bestand weer in een map verder zet moet je meestal het gehele pad gebruiken maar nu gaat het wel goed want de gegevens worden gewoon in de database gevoerd, alleen de image wordt niet geüpload naar de map.

Ik zal een proberen om het te uploaden naar de map images.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:37:37
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 11/08/2015 22:09:11:
Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:44:56
Quote Anchor link
Dankje Aar,

Ik heb gedaan wat je zei met de log.txt en er stond in dat hij de file ned-groot.png niet kon vinden, nu heb ik deze afbeelding het hele pad meegegeven en het werkt nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.