Image upload werkt offline wel, online niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Femke van Gemert

Femke van Gemert

15/07/2010 20:18:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een site waarbij in het CMS een image upload functie zit. Deze werkte tot een paar weken geleden goed, maar opeens nu niet meer. Wat nog raarder is, is dat precies dezelfde code offline wel goed werkt, maar online niet.

Ik heb zelf al van alles geprobeerd, maar hij lijkt heel het script niet uit te voeren online.. kan dat liggen aan de server waarop de site staat?

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
<?php
                
include ('include/connection.php');
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$id = $_SESSION['id']; //zelfde als personeelsnummer
$ingelogdnaam = $_SESSION['ingelogdnaam']; //zelfde als naam

if (!$_SESSION['login_oke'])
{

header("Location: index.php");
exit;
}


if (isset($_GET['uitloggen']))
{

session_destroy();
//$_SESSION['login_oke'] = FALSE;
header("Location: index.php");
exit;
}

?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <title>Innplate CMS - Apparatuur toevoegen</title>
        <!-- informatie voor zoekmachines -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <meta name="description" content="Multivalent: plating, etching and more" />
    <meta name="keywords" content="multivalent, plating, etching, reel-to-reel, conversion, anodizing, pickling" />
    <meta name="author" content="Femke van Gemert" />
    <!-- roep de stylesheet aan -->
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css" media="screen" />
    
<!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "simple"
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->

</head>

<body>

    <!-- header -->
    <div id="header">
    </div>
        
    <div id="contentcontainer">
    
    <!-- menu -->
    <div id="menu">
        <?php include("include/menu.php"); ?>
    </div>
    
    <!-- begin content div -->
    <div id="content">        
            
            <h1>Nieuw apparatuur toevoegen</h1>
            
            <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data" method="post">
            <table border="0">
            <tr>
                <td>
                    <label for="titel">Titel:</label>
                </td>
                <td>
                    <input name="titel" type="text" value="<?php echo $titeltekst; ?>" />
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="inhoud">Tekst:</label>
                </td>
                <td>
                    <textarea name="inhoud" rows="10" cols="85"><?php echo $inhoudtekst; ?></textarea>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="foto">Foto</label>
                </td>
                <td>
                    <p>Mag leeg gelaten worden!</p>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    
                </td>
                <td>
                    <input type="file" name="foto">
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="zoekindex">Zoekindex:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="zoekindex" name="zoekindex">
                        <option value="1">Mag wel gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                        <option value="0">Mag niet gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="taal">Taal:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="taal" name="taal">
                        <option value="nederlands">Nederlands</option>
                        <option value="engels">Engels</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            
            <tr>
                <td colspan="2" align="right">
                    <input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen" />
                </td>
            </tr>
            
            </table>
            </form>
        
            <?php
            
            if(isset($_POST['toevoegen']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
            {
                    
                if(!empty($_POST['titel']))
                {

                    $titelpost=$_POST['titel'];
                    $inhoudpost=$_POST['inhoud'];
                    $zoekindexpost=$_POST['zoekindex'];
                    $categoriepost="apparatuur";
                    $taalpost=$_POST['taal'];
                    $datumtoegevoegd=date("Y-m-d H:i:s");
                    
                    $path = "images/fotoapparatuur/";
                    
                    if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name']))
                    {
                
                        if (($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/gif") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/pjpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/bmp") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/jpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/png"))
                        {
    
                            $res = copy($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name'],$path.$HTTP_POST_FILES['foto']['name']);

                            if (!$res)
                            {

                                $aFout[] = "Het uploaden van de foto ging fout";
                            }

                            else
                            {
                                $fotopost = "images/fotoapparatuur/" .$HTTP_POST_FILES['foto']['name'];
                            }
                        }

                        else
                        {
                            $aFout[] = "U mag alleen afbeeldingen uploaden";
                        }
                    }

                    else
                    {
                        $fotopost = "geenfoto";
                    }

                    
                    if(!empty($aFout))
                    {

                        $errors = '<ul class="fout">';
                        foreach($aFout as $sFout)
                        {

                            $errors .= "<li>".$sFout."</li>\n";
                        }

                        $errors .= '</ul>';
                        echo '<p>Het volgende ging mis:</p>';
                        echo $errors;
                    }

                    else
                    {
                        $toevoegen="INSERT INTO teksten (titel, inhoud, foto, datum, categorie, zoekindex, taal) VALUES ('$titelpost', '$inhoudpost', '$fotopost', '$datumtoegevoegd', '$categoriepost', '$zoekindexpost', '$taalpost')";
                        $resulttoevoegen = mysql_query($toevoegen);
                        
                        if(!$resulttoevoegen)
                        {

                            echo "Er is iets misgegaan. Mysql error: " . mysql_error();
                        }

                        else
                        {
                            echo '<br />Apparatuur toegevoegd, je wordt nu door gelinkt naar het apparatuur overzicht.';
                            echo "<meta http-equiv='refresh' content='3; URL=apparatuurbeheer.php'>";
                        }
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bent vergeten iets in te vullen!';
                }
            }

            
            ?>

            
    <!-- einde content div -->    
    </div>

    <!-- einde content container -->
    </div>
    
    <!-- even de floats clearen -->
    <div style="clear:both;"></div>
    
    <!-- footer -->
    <div id="footer">
        <?php include("include/footer.php"); ?>
    </div>

</body>

</html>
</html>


Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
Gewijzigd op 15/07/2010 20:19:31 door Femke van Gemert
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:45:46
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2010 20:38:23
Quote Anchor link
Gebruik $_FILES['..'] in plaats van $HTTP_POST_FILES['..'].
Script is gevoelig voor SQL-Injection.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 12:03:06
Quote Anchor link
Het werkt! Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?

En ja dat weet ik, dat moet ik nog veilig maken, dat moet eigenlijk eerst, maar ik wilde eerst een upload functie werkend hebben :)
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 12:09:09
Quote Anchor link
is de juiste map gechmod?
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 12:11:35
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES['..'] is verouderd en word uitgefaseerd.
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 12:27:41
Quote Anchor link
"Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?
"

Heb je localhost een verouderde versie van php. of heb je in php.ini aanstaan dat $HTTP_POST_FILES mogelijk is?

Ik gok zo maar wat, maar ik denk dat het probleem daar ligt.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 13:33:05
Quote Anchor link
Oh, oke. Dan zal ik mijn MAMP maar update. Dan zal het ook daardoor wel gekomen zijn dat het bedrijf waar de website staat laatst een update hebben uitgevoerd en daarom hij het een paar weken geleden nog wel deed en sinds een paar dagen niet meer.

Maar dan weet ik dat voortaan! Bedankt voor de hulp & uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.