Image verification in gastenboek ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick de baerdemaeker

nick de baerdemaeker

07/12/2006 23:23:00
Quote Anchor link
Hoi allen

zoals velen kamp ik al een tijdje met spam bots in mijn gastenboek.
Ik had nu graag een image-verification er in gezet en dit is me gelukt,
alleen . . . .

er kan nog steeds een bericht geplaatst worden zonder dat het getal ingegeven wordt.

Kan iemand mij verklappen waar de fout zit ?
Ik heb de raad gekregen dat mijn $_POST variabelen ergens naartoe
moeten gaan maar dat dit niet in mijn script staat.
Maar aangezien ik een echte leek ben met php weet ik niet eens wat of waar ik iets zou moeten aanpassen

dit is een deel van het invul formulier (in php)
helemaal onderaan is het randomImage.php bestand te vinden.

Als iemand mij kan helpen om het intypen van het nummer verplicht te maken laat het me aub weten !!!





invulformulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php
// ... the login script is up here
?>

<html>

<head>......
(rest van de site)

<?php
if ($errorMessage != '') {
?>

<p align="center"><strong><font color="#990000"><?php echo $errorMessage; ?></font></strong></p>
<?php
}
?>

<form name="invulform" method="POST" action="/cgi-bin/gastenboek.cgi?/nessler/gb/" onSubmit="return wordFilter('invulform',['Naam','Email','URL','Bericht']);">
<font face="Tahoma">
<INPUT NAME="required" TYPE="hidden" VALUE="Naam,Check">
<input type="hidden" name="OKurl" value="/nessler/gb/okurl.html">
</font>
<font face="Arial" size="-1">

<table>
<p align="left"><font color="#FFFFFF" size="2">Name</font><br>
</font>
<font face="verdana,arial,helvetica" size="-1">

<font face="Arial">
<input type="text" name="Naam" value="" size"30" size="24"></font><font face="Arial" size="-1">
<font color="#FFFFFF">(Required)</font>

</font>
<font face="Arial" size="-1">

<p align="left"><font color="#FFFFFF">E-mail</font><br>
</font>
<font face="verdana,arial,helvetica" size="-1">

<font face="Tahoma" size="-1">
<font face="Arial" color="#FFFFFF">
<input type="text" name="Email" value="@dummy.com" size="24"></font><font face="Arial" size="-1">
<font color="#FFFFFF">(Required)*</font>
</font>

<p align="left"><font color="#FFFFFF" face="Arial">Homepage<br>
</font><font face="Arial">
<input type="text" name="URL" value="" size"30" size="24"></font><font face="Arial" size="-1">
<font color="#FFFFFF">(Not required)<br>
<br>

Enter the numbers</font><br>
</font>
<font face="Arial" size="-1">
<font face="Arial">
<input name="txtNumber" type="text" id="txtNumber" value="" size="24"></font>
<img src="http://nessler.e-multimedia.co.uk/randomImage.php"><font color="#FFFFFF"> (Proove you're human)<br></font>

<br>
</font>

<font color="#FFFFFF"><font face="Arial">Bericht / Message</font><br>
<font color="#FFFFFF" face="Arial">
<textarea cols="61" rows="5" name="Bericht" style="font-family: Tahoma"></textarea></font><font size="-1"><font color="#FFFFFF" face="Tahoma">
</font>
</table>
<font face="Tahoma" size="-1">
<table cellspacing="5" celpadding="2" width="669">
<tr>
<td width="32" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/angel.gif" alt="" onClick="addSmilie(':angel:');" width="15" height="20"></td>
<td width="34" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/shame.gif" alt="" onClick="addSmilie('hame:');" width="15" height="15"></td>
<td width="33" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/16_angry.gif" alt="" onClick="addSmilie(':angry:');" width="15" height="15"></td>
<td width="30" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/beer.gif" alt="" onClick="addSmilie(':beer:');" width="29" height="15"></td>
<td width="49" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/1_grin.gif" alt="" onClick="addSmilie(':grin:');" width="15" height="15"></td>
<td width="40" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/2_smile.gif" alt="" onClick="addSmilie('mile:');" width="15" height="15"></td>
<td width="31" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/8_grim.gif" alt="" onClick="addSmilie(':grim:');" width="15" height="15"></td>
<td width="51" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/12_smile.gif" alt="" onClick="addSmilie('mile:');" width="15" height="15"></td>
<td width="34" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/24_shocked.gif" alt="" onClick="addSmilie('hocked:');" width="15" height="15"></td>
<td width="26" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/love.gif" alt="" onClick="addSmilie(':love:');" width="16" height="16"></td>
<td width="36" height="22"><img src="http://users.pandora.be/nessler/gb/happy2.gif" alt="" onClick="addSmilie(':happy2:');" width="15" height="15"></td>
</tr>
</td>
</table>

<font face="Tahoma">
<input type="submit" value="Submit Form" class="btn">
</font>
</form>




randomImage.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
session_start();
// generate 5 digit random number
$rand = rand(10000, 99999);

// create the hash for the random number and put it in the session
$_SESSION['image_random_value'] = md5($rand);

// create the image
$image = imagecreate(60, 30);

// use white as the background image
$bgColor = imagecolorallocate ($image, 255, 255, 255);

// the text color is black
$textColor = imagecolorallocate ($image, 0, 0, 0);

// write the random number
imagestring ($image, 5, 5, 8, $rand, $textColor);

// send several headers to make sure the image is not cached
// taken directly from the PHP Manual

// Date in the past

header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");

// always modified
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i") . " GMT");

// HTTP/1.1
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);

// HTTP/1.0
header("Pragma: no-cache");


// send the content type header so the image is displayed properly
header('Content-type: image/jpeg');

// send the image to the browser
imagejpeg($image);

// destroy the image to free up the memory
imagedestroy($image);
?>




ALVAST BEDANKT !!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick de baerdemaeker
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:22:15
 
Eris -

Eris -

08/12/2006 08:44:00
Quote Anchor link
cgi-bin/gastenboek.cgi?/nessler/gb/" onSubmit="return wordFilter('invulform',['Naam','Email','URL','Bericht']);

Ik hoop dat je cgi kan. Anders is het niet mogelijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.