images en info uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos bosb

Jos bosb

21/05/2009 18:45:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik haal plaatjes en de info dat er bij hoort uit de volgende code;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 
$query
= "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,1";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$count = mysql_num_rows($result);
if ($count==0)
{

    echo '<span style="color: #FF0000;">Er staan geen projecten in de database</span>';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {
            
                                echo '<strong>Projectnaam:</strong> '. $row['projectnaam'] .'<br /><br />
                                <a href="'
. $row['grote_afbeelding'] .'"><img src="'. $row['kleine_afbeelding'] .'" border="1" /></a><br /><br />
            <strong>Gebruikte Technieken:</strong> '
. $row['technieken'] .'<br /><br /><strong>Beschrijving:</strong><br /> '. $row['beschrijving'] .'<br /><hr><br />';
    }
}

 
?>


Het is de bedoeling dat er maar 1 item per pagina komt en dat de bezoekers dus op een knop moeten klikken om naar de volgende pagina te gaan en de volgende item uit de database zien.

Heeft iemand enige idee hoe ik nu plaatje 2 + info kan laten zien?

Ik hoop dat ik begrijpelijk overkom

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos bosb
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 05:00:00
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/05/2009 20:25:00
Quote Anchor link
De while eruit halen, want dan laat je namelijk alle records achter elkaar zien.

Vervolgens zorgen dat het id van het desbetreffende product in je url komt, dus op de manier van ....url....&id=12

query veranderen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM portfolio WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['id'])." LIMIT 0,1";
?>


In je code toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$previousID
= $row['id'] -1;
$nextID = $row['id'] +1;

echo '<a href="........&id='.$previousID.'">Vorige</a>';
echo '<a href="........&id='.$nextID.'">Volgende</a>';
?>


Denk dat je nu een heel eind moet komen.
 
Mathijs -

Mathijs -

21/05/2009 20:41:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 21.05.2009 20:25:
De while eruit halen, want dan laat je namelijk alle records achter elkaar zien.

Vervolgens zorgen dat het id van het desbetreffende product in je url komt, dus op de manier van ....url....&id=12

query veranderen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM portfolio WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['id'])." LIMIT 0,1";
?>


In je code toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$previousID
= $row['id'] -1;
$nextID = $row['id'] +1;

echo '<a href="........&id='.$previousID.'">Vorige</a>';
echo '<a href="........&id='.$nextID.'">Volgende</a>';
?>


Denk dat je nu een heel eind moet komen.


dit doe je niet op id, maar op limit.

stel je voor dat je een record verwijderd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mathijs -
 
Jos bosb

Jos bosb

23/05/2009 14:18:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties. Helaas werkt het niet wat Stefan zei.

Misschien probeer ik het te omslachtig te doen.

Hier is de SQL dat ik gebruik;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `portfolio` (
  `ID` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `projectnaam` varchar(255) NOT NULL default '',
  `beschrijving` text NOT NULL,
  `kleine_afbeelding` text NOT NULL,
  `grote_afbeeldingen` text NOT NULL,
  `technieken` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=4 ;


Graag wil ik de ID's per stuk op een pagina en als men op het kleine afbeelding klikken dat ze de grote afbeelding ook dan te zien krijgen.

pfffff........... Ik ben weer verder met puzzelen.

Alvast bedankt!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/05/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Paginanummering (OOP) of Paginanummering (gewoon).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Jos bosb

Jos bosb

24/05/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Hoi Jezpur,

Van allebijde linkjes snap ik niets :s toch bedankt voor je post!

Ik ben meer van de "jip en janneke taal" ;-)

Mocht iemand nog het verlossende antwoord hebben, dan wordt ik heel blij!

Dank,

Jos
 
Jos bosb

Jos bosb

27/05/2009 20:55:00
Quote Anchor link
Jammer dat niemand het juiste idee voor me heeft. Ik ga maar weer eens prutsen :-s

bedankt voor jullie tijd!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.