Imap accounts migreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

16/01/2023 17:28:12
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Voor een vereniging wil ik van hosting-aanbieder wijzigen en daarom ook 4 of 5 IMAP e-mailaccounts overzetten zonder dat er e-mails verloren gaan.

Met welke tool of op welke wijze doen jullie dit / waar hebben jullie ervaring mee?

Ik kom met Googlen verschillende dingen tegen, maar sommige websites ervan zien er nogal gammel uit.
Zomaar ergens een e-mailwachtwoord invullen is ook nogal tricky.

Is er geen manier om export te maken (bijvoorbeeld via FTP) en op nieuwe hosting weer te importeren?

Groeten
Ramon van Dongen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:41:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2023 17:46:10
Quote Anchor link
Gaat het om hetzelfde hostingplatform, zoals DirectAdmin, Plesk etc?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

16/01/2023 20:09:41
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

Op het huidige zoals ik het kan zien (beetje vaag bij Argeweb) DirectAdmin.

Op de nieuwe (Managed VPS bij YourHosting) heb ik eigenlijk geen idee.
Bij Shared Hosting heb ik bij YourHosting voor andere klant Plesk.
Bij mijn eigen Managed VPS staat daar eigenlijk niet echt iets bij wat het is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2023 20:52:04
Quote Anchor link
Je kan vanuit DirectAdmin een backup maken van de mailboxen. En dan is het kijken of je die via Plesk kan inladen via de restore-functie. Volgens mij heeft Plesk er wel ondersteuning voor. En anders is het een kwestie om ze lokaal op te slaan met je mailcliënt, en dan weer terug te zetten.

En anders kan je eens kijken naar imapsync die je op een server kan draaien, als je bash kan uitvoeren. Ik raad wel af om speciale websites te gebruiken die dit kunnen doen. Je weet immers nooit op en wat die opslaan.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

16/01/2023 20:54:02
Quote Anchor link
Quote:
En anders is het een kwestie om ze lokaal op te slaan met je mailcliënt, en dan weer terug te zetten.

Die kom ik meer tegen op fora.

Eigenlijk gewoon in bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird beide accounts hebben en dan de mails gewoon verslepen?
Met maar 4 mailaccounts en geen mega hoeveelheid e-mails eigenlijk de simpelste oplossing dus?

Quote:
Ik raad wel af om speciale websites te gebruiken die dit kunnen doen. Je weet immers nooit op en wat die opslaan.
Helemaal eens. Voelt beetje raar om het aan die onbekende sites over te laten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2023 20:56:01
Quote Anchor link
Of imapsync gebruiken en zelf hosten en uitvoeren. Het hoeft volgens mij niet specifiek op een van de servers waar de mail op staat.
 
Jan R

Jan R

17/01/2023 10:28:41
Quote Anchor link
Als je via outlook een imap account hebt kan je de pst/ost bestanden gewoon kopiëren van naar waar je wilt. de locatie kan je vinden via configuratiescherm ==> Outlook
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

17/01/2023 11:03:27
Quote Anchor link
Bedankt Ariën en Jan.

Ik ga het allereerst even via Outlook proberen.
Snelste/gemakkelijkste denk ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/01/2023 11:17:19
Quote Anchor link
Jan R op 17/01/2023 10:28:41:
Als je via outlook een imap account hebt kan je de pst/ost bestanden gewoon kopiëren van naar waar je wilt. De locatie kan je vinden via configuratiescherm ==> Outlook

*.ost bestanden zijn ook niet bedoeld om te migreren naar een andere computer. *.pst bestanden zijn daar wel voor bedoeld. Bij gebruik van IMAP blijft alles namelijk op de server opgeslagen. Dus op een nieuw apparaat krijg je meteen al jouw mail weer te zien.

Als je de mails handmatig wilt verhuizen, dan moet je alles eerst naar een *.pst bestand verhuizen, en daarvandaan migreren naar de nieuwe mailbox. Een voordeel: je kan wel selectief werken. Maar met imapsync kan je wel alles in één keer overzetten. Ideaal voor grote mailboxen, en als je de mails niet wilt uitsorteren.

Volgens mij zit imapsync sinds kort ook in DirectAdmin:
/usr/local/bin/imapsync

Dus als je SSH access hebt, kan je imapsync aanroepen met de nodige parameters. Maar maak uiteraard wel even een backup.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.