img per maand veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lucien in t Groen

Lucien in t Groen

04/01/2012 18:40:34
Quote Anchor link
Hoi,

ik zou graag willen dat de afbeelding (verjaardag) per maand veranderd.

zoals januari afb 01.gif
februari afb 02.gif
maart afb 03.gif

deze afbeeldingen moeten uit een onderliggende map gehaald worden

http://turningpointtilburg.nl/nieuws.php
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:24:49
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/01/2012 18:41:31
Quote Anchor link
kijk eens naar de date() functie van php
 

04/01/2012 18:48:57
Quote Anchor link
Dit zou het moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

    // De maand (nu):
    $month = date('n');
    
    // De array met foto's:
    $pictures = array(
        '1'        => 'IMG 1',
        '2'        => 'IMG 2',
        '3'        => 'IMG 3',
        '4'        => 'IMG 4',
        '5'        => 'IMG 5',
        '6'        => 'IMG 6',
        '7'        => 'IMG 7',
        '8'        => 'IMG 8',
        '9'        => 'IMG 9',
        '10'    => 'IMG 10',
        '11'    => 'IMG 11',
        '12'    => 'IMG 12'
    );
    
    // Nu gaan we aan de hand met een array de maanden met fotos verwisselen:
    foreach($pictures as $monthPicture => $pictureLink) {
        if($month == $monthPicture) {
            echo $pictureLink;
        }
    }


    // Of die foreach wisselen met dit:
    $pictureLink = $pictures[$month];
    echo $pictureLink;

    // Of gewoon heel simpel, zonder al die variabelen:
    echo $pictures[$month];
    
?>
Gewijzigd op 04/01/2012 18:52:35 door
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2012 18:52:32
Quote Anchor link
Dat met die foreach slaat nergens op.

Je hebt de array ook nog niet eens nodig aan de naamgeving van de afbeeldingen te zien.
 

04/01/2012 18:54:18
Quote Anchor link
@Mark, ik heb de andere opties eronder erbij geplaatst. Die foreach is natuurlijk als je er meerdere nodig hebt of dergelijke.

Of heel kort als de afbeeldingen al een naam hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    // Als de afbeeldingen al een naam hebben (naam = 1,2,3,4...):
    echo '<img src="http://example.com/directory/'.date('n').'.gif"/>';
    // Als de afbeeldingen de naam hebben zoals nu (01,02):
    echo '<img src="http://example.com/directory/'.date('m').'.gif"/>';
?>
Gewijzigd op 04/01/2012 19:01:50 door
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2012 18:56:04
Quote Anchor link
:p weet ik, je was het al aan het veranderen toen ik mijn reactie plaatste.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 18:57:52
Quote Anchor link
Zonder array kan het ook makkelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$pictureOfTheMonth
= 'afb-'.date('m').'.png';

?>


Volgorde:
Januari -> afb-01.png
Februarie -> afb-02.png
Maart -> afb-03.png
April -> afb-04.png
enz...
 
Lucien in t Groen

Lucien in t Groen

04/01/2012 19:17:20
Quote Anchor link
hoe moet ik aangeven welke map.

ik krijg nu te zien IMG 1
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2012 19:23:40
Quote Anchor link
Weet je wel hoe je de afbeelding er normaal in zou moeten zetten? Je hoeft de 01 "Of welke maand dan ook" maar te vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date('m'); ?>
.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 19:26:53
Quote Anchor link
Ik hoop niet dat je echt spaties wilt in de bestandsnaam? Want dat klopt namelijk niet. De 2 hoofdregels voor mappen, bestandsnamen en alle andere dingen die in je URL staan zijn:
1) Gebruik nooit spaties of welk ander teken op letters, cijfers en /, -,_ na. Vervang spaties met - en haal de rest gewoon weg
2) Gebruik nooit hoofdletters in de bestandsnaam.
 
Lucien in t Groen

Lucien in t Groen

04/01/2012 19:37:08
Quote Anchor link
afbeeldingen zitten in andere map.

.../img/verjaardagsplaatjes/
01.gif, 02.gif, 03.gif

http://turningpointtilburg.nl/nieuws2.php
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2012 19:40:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="img/verjaardagsplaatjes/<?php echo date('m'); ?>.gif" />
Gewijzigd op 04/01/2012 19:40:38 door - Mark -
 
Lucien in t Groen

Lucien in t Groen

04/01/2012 21:28:23
Quote Anchor link
Hij doet het.

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.