Include werkt niet exclude wel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:13:25
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem, als ik deze pagina in een include laat werken, dan doet het niks. Doe ik hem appart, een exclude, runnen, dan werkt het wel.
Hoe kan dat?

newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>

Dit is de code en werkt wel als ik hem op de achtergrond laat werken, maar als hij door een include wordt aangeroepen, werkt hij niet. Alle variable staan goed, dus daar is niks mis mee.
PS: bij de exclude laadt ik wel de database.php config in
Gewijzigd op 05/06/2022 17:14:25 door Arno van Zanten
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:38:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:15:19
Quote Anchor link
Exclude? -> https://www.php.net/manual-lookup.php?pattern=exclude&lang=en&scope=404quickref

Is dit nou gokwerk omdat include() niet werkt, en dat je maar een niet bestaande functie exclude() probeert, of bedoel je wat anders met exclude?
Gewijzigd op 05/06/2022 17:16:10 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:17:42
Quote Anchor link
Met exclude bedoel ik dat de page opzich zelf werkt, natuurlijk weet ik dat exclude niet bestaat.
Als ik de page opzich laad werken met include('dbase.php'); werkt het wel.
Maar doe ik hem met een include aanroepen, dan werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:29:36
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan? Heb je alle error reporting voluit staan?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:30:39
Quote Anchor link
als ik eens wist waarom hij opzich alleen wel werkt en als hij geinclude wordt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Wat doe je dan precies om te includeren? Als het niet lukt zou je minimaal een error moeten zien, of op je scherm op anders in de error_log.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:36:38 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:39:01
Quote Anchor link
Ik zal je de codes laten zien die bij elkaar horen

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

    $sql
= 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $users = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    echo "    <tr class='tr_mail_0'><td colspan='7' align='left'><a href='index.php?menu=newuser'>Add new Employee</a></td></tr>
            <tr class='tr_mail_1'><td>Name</td><td>Email</td><td>Username</td><td>LoginKey</td><td>Level</td><td>Edit</td><td>Delete</td></tr>"
;
    
    foreach($users as $user) {
        echo"<div class='container'><tr><td>".$user['Name']."</td><td>".$user['email']."</td><td>".$user['Username']."</td><td>".$user['LoginKey']."</td>";
            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Not displayed</td>";
            }
else {
                echo "<td>".$user['Level']."</td>";
            }

            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Edit</td><td>Delete</td></tr></div>";
            }
else {
                echo "<td><a href=index.php?menu=edituser'>Edit</a></td><td><a href=index.php?menu=deluser'>Delete</a></td></tr></div>";
            }
    }


?>


newuser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// add new user
echo"
                <tr>
                    <td colspan='7'>
            <div class='container'>
            <form id='contact' action='./index.php?menu=newuseradd' method='post'>
            <h3>Add new Employee</h3>
            <fieldset>
                <input type='text' name='username' placeholder='Username' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='password' name='password' placeholder='Password' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='text' name='key' placeholder='Key' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='name' placeholder='Full name of Employee' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='email' placeholder='Email address' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <label for='level'>Select Employee level</label>
                <select id='level' name='level'>
                    <option value='1'>1</option>
                    <option value='2'>2</option>
                    <option value='3'>3</option>
                    <option value='4'>4</option>
                    <option value='5'>5</option>
                    <option value='6'>6</option>
                    <option value='7'>7</option>
                </select>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <button type='submit' name='submit'>Add Employee</button>
            </fieldset>
            </form>
            </div>
                    </td>
                </tr>
        "
;

?>


newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>


dan komt dan nog bij deze codes die erbij horen

header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// header.php

        session_start();
        include("./inc/dbase.php");
    echo "
    <BODY>
        <head>
            <link rel='stylesheet' href='./inc/style.css'>
        </head>
            <div class='content'>"
;
    echo $_SESSION['Level'];
    echo "
    <table class='table'>
            "
;
            if(isset($_SESSION['Username'])){
                echo "
            <tr>
                <td colspan='3'>Welcome back <font color='ff9900'><b>"
.$_SESSION['Name']."</b></font></td>
                <td colspan='3' align='right'><a href='./inc/logout.php'>logout</a></td>
                <td align='right'><a href='./index.php?menu=users'>Users</a>
                </td>
            </tr>"
;
            }

echo"            <tr>
                <td colspan='7'>
                    <img src='./img/banner_small.png'>
                </td>
            </tr>
    "
;
?>


view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// view.php
    echo $_GET['menu'];
    echo "
            <tr class='tr'>
                <td colspan='7'>
        "
;
        if(!$_GET['menu']) {
            include("inc/welcome.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'news') {
               include("inc/news.php");
//            echo "News Page";
        }
        if($_GET['menu'] == 'addnews') {
            include("inc/addnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delnews') {
            include("inc/delnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editnews') {
            include("inc/editnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'activate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'deactivate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'quallity') {
               include("inc/quallity.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'info') {
               include("inc/info.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editprofile') {
               include("inc/editprofile.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'gallery') {
               include("inc/gallery.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'order') {
               include("inc/order.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'contact') {
               include("inc/contact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'read') {
            include("inc/readmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'back') {
            include("inc/mailsaw.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delmail') {
            include("inc/delmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'addcontact') {
            include("inc/addcontact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'users') {
            include("inc/users.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuser') {
            include("inc/newuser.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuseradd') {
            include("inc/newuseradd.php");
        }

        
    echo "
                </td>
            </tr>
        "
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:44:38
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving? Klopt het pad wel?

Als iets niet werkt, probeer dit eens in een compacte testcase te plaatsen. Hele lappen code op een forum plaatsen levert vaak weinig animo op voor anderen om door te spitten.

Je zou je 209 regels prima kunnen bewoorden in +/- 15 regels.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:48:31
Quote Anchor link
Alles staat in het juiste pad, alles staat daar waar het moet staan.
Echter wanneer ik hem aanroep doormiddel van include, laadt hij niet door.
De reden ervan is mij onduidelijk.
Misschien had ik idd de codes wat kunnen inkorten, maar zo zie je wel de hele structuur.
Maar ik ben ook steeds opzoek, maar meer ogen zien meer

Toevoeging op 05/06/2022 17:51:24:

De new user aanroepen doet hij wel, maar zodra hij dus moet controleren of de user bestaat, klapt de page vast.
Doe ik hem zeg maar op de achtergrond, dan doet hij het wel. dan moet ik wel de dbase.php includen.
Dus ja ik stress hier een beetje van

Toevoeging op 05/06/2022 17:52:25:

en php checker geeft geen fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:52:35
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: maak er eens een compact script van, puur om te testen.

Op een gegeven moment kom je op de plek waar ongeveer het probleem in zit, waarbij je een hele hoop, op dat moment overbodige code, aan de kant hebt geschoven en je script voor 90% hebt kaalgesnoeid.
Dan heb je juist ook het beste overzicht.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:53:05 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:15:14
Quote Anchor link
welke code zou ik dan moeten snoeien?
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Toevoeging op 05/06/2022 18:18:39:

Ik had 1 ding over het hoofd gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
?>

maar dat moest dit zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
?>

De controlle doet hij nu, maar toevoegen nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:20:38
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:15:14:
welke code zou ik dan moeten snoeien?

Wat overbodig is. Allereerst die hele berg aan includes. Dan kan je heel HTML wegsnoeien.
En kijk ook welke scripts ergens betrekking op hebben.
Quote:
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Uiteindelijk wel, maar omdat het includeren niet werkt is dit een bijzaak. Dus dit kan je ook gerust wegsnoeien.

Als het toevoegen niet werkt, vertel dan WAT er niet werkt, en WAT er gebeurt?
Gewijzigd op 05/06/2022 18:21:17 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:39:05
Quote Anchor link
Laatste gedeelte waar het niet werkt. ik heb er een echo output aangemaakt, maar hij raakt niet door de $query heen en ik zie de fout niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:55:49
Quote Anchor link
echo eens direct na je $query string de $query variabele, dan zie je wat je query is die uitgevoerd wordt.

- Ik zie dat je wel mysqli_real_escape-string() mist om je query te beschermen. Pas deze toe
- Bouw een controle op $result of deze false is. In dat geval toon je mysqli_error($conn), en anders geef je de uitvoer aan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:58:45
Quote Anchor link
Krijg ik ook niks te zien helaas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
?>


Toevoeging op 05/06/2022 18:59:49:

na de echo input new user, blijft hij hangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:00:29
Quote Anchor link
Dan zal er wat wat eerder in je code iets stuk zijn.
Je zou met deze code minimaal de inhoud van $query moeten zien.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:01:56
Quote Anchor link
De gehel code werkt in princiep wel, want de controlle doet hij.
Als de gebruiker niet bestaat, gaat hij naar de insert toe en daar blijft hij steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:01:58
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:58:45:
na de echo input new user, blijft hij hangen.


Wat is hangen? Blauw scherm? Blijft het resfreshen? Bevriest je PC?

Echt, wees gewoon eens duidelijk. Zeg gewoon gedetailleerd mogelijk wat je op je scherm ziet, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:02:16 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:02:53
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de echo van Input new user endat was alles wat ik te zien krijg, de rest van de code geeft hij niet weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:06:25
Quote Anchor link
Dat is wat anders dan 'hangen' of 'steken' ;-)
Je zou dan ook moeten zien wat de query doet:

Record Updated Succesfully of Error Updating record

Ook raad ik aan om bovenaan je script dit te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Je wilt tenslotte ALLE error's zien.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:10:19 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:48:49
Quote Anchor link
Dit kreeg ik terug van de code die je mij gaf
Fatal error: Uncaught Error: mysqli object is already closed in /www/test/admin/inc/newuseradd.php:38 Stack trace: #0 /www/test/admin/inc/newuseradd.php(38): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO Adm...') #1 /www/test/admin/inc/view.php(67): include('/www/test/admin...') #2 /www/test/admin/index.php(12): include('/www/test/admin...') #3 {main} thrown in /www/test/admin/inc/newuseradd.php on line 38
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.