increment +1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 21:04:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kolom Sequence, deze moet per insert één erbij optellen. Dus als er maar 1 record geinsert wordt, staat er maar een keer een 1. Worden er meerdere records geinsert in één keer, komt er bv 1,2,3 te staan.
dus de kolom ziet er dan ongeveer als volgt uit:

1
2
3
4
1
2
1
2
3
1
1

Hoe kan ik bovenstaande voor elkaar krijgen zonder Auto Increment? Met behulp van php of sql?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/10/2014 21:04:59 door Dennis B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:34:05
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 21:41:05
Quote Anchor link
Als je het hebt over meerdere records in één keer, wat bedoel je dan?
Ik versta daaronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO foo (bar)
VALUES ('fake'), ('nonsence'), ('bullocks')
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 21:59:27
Quote Anchor link
Heb je auto_increment aanstaan op de kolom?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:00:10
Quote Anchor link
ik bedoel meerdere inserts in een keer bv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '3')


en dan voor de volgende bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')


Toevoeging op 30/10/2014 22:00:54:

Nee ik heb geen auto increment aanstaan, dit ik ook niet de bedoeling, ik wil dit via sql/php regelen maar niet via de ai
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:06:32
Quote Anchor link
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:08:47
Quote Anchor link
ja okee, maar die seq telt bij elke serie insert weer vanaf 1, net zoals bij mijn vorig voorbeeld
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:11:26
Quote Anchor link
Sabaton Joakim op 30/10/2014 22:06:32:
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1



Die $seq in de update query komt uit de select query en heeft dus altijd de hoogste seq waar hij 1 bij op telt (heb de PHP code er niet bij gedaan, neem aan dat je dat wel weet)...

Maar nogmaals, waarom niet via auto_increment?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:14:59
Quote Anchor link
Okee, het is juist de bedoeling dat hij niet bij de hoogste seq op gaat tellen. Dus daarom kan auto_increment niet gebrukt worden.

Ik maak bijvoorbeeld een order en de orderartikelen krijgen die seq. Per order wil ik bij de artikelen 1,2,3 enz hebben. maak ik daarna weer een nieuwe order aan, moet hij weer vanaf 1 beginnen te tellen.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 22:53:43
Quote Anchor link
Als het tweede veld van je primary key een auto_increment-veld is, zal de teller steeds overnieuw beginnen bij 1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
create table orders (
   order_id int not null,
   seq int not null auto_increment,
   primary key (order_id,seq)
) engine=MyISAM;

insert into orders (order_id) values (10), (10), (10), (20), (20), (20);

geeft als resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
order_id | seq
---------------
10       | 1
10       | 2
10       | 3
20       | 1
20       | 2
20       | 3

Op deze manier is het een stuk gemakkelijker dan zelf de waardes voor seq proberen te bepalen...
Gewijzigd op 30/10/2014 22:54:30 door Willem vp
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:06:08
Quote Anchor link
Sidenote, Willems antwoord werkt alleen met MyISAM niet met InnoDb!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:12:02
Quote Anchor link
Hoe schrijf je de gegevens nu weg naar de database? In een lus? Dan kun je toch (gewoon) een tellertje laten meelopen in die lus?

Ben wel benieuwd waarom je op die manier wilt nummeren.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:16:44
Quote Anchor link
Ik heb een andere applicatie die blijkbaar op die manier werkt bij het aanmaken van bijvoorbeeld een order. Inderdaad, de functie werkt niet, ik maak trouwens gebruik van mssql database. De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.

Maar het probleem van het nummertje is dat ik niet weet op welke manier je het nummertje kunt bepalen en bij een nieuwe reeks bij 1 laten beginnen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:32:10
Quote Anchor link
Ik begrijp niet helemaal wat het probleem is, de volgorde waarop je invoert is de volgorde waarmee je selecteert, dus het is niet nodig om een volgorde aan te geven.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:33:55
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar ik heb 2 applicaties, één applicatie werkt op die manier en ik ga liever niet in de database zaken daarvoor aanpassen.

Daarom dat ik het in mijn script wil regelen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:34:44
Quote Anchor link
Controleer als je in de lus een insert doet of het vorige orderid gelijk is aan het nieuwe orderid.
Is het orderid gelijk aan het vorige orderid --> teller +1, anders teller=1

Laat anders eens de code zien, waarmee je de records invoegt.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:40:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
{
$query = "INSERT INTO Order (OrderID, Seq) SELECT artcode FROM winkelwagen WHERE sessionid = '".$_POST['sessionid']."'";
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query2);
}
}


Toevoeging op 30/10/2014 23:40:56:

Ik heb de overbodige code er uitgegooid, zodat het wat overzichtelijker is :)

Toevoeging op 30/10/2014 23:41:30:

en met de Seq wordt hier nog niets gedaan, dat snap ik dus niet
Gewijzigd op 30/10/2014 23:44:37 door Dennis B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/10/2014 08:53:09
Quote Anchor link
In SQL server kan je dit als volgt doen:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO [Order] (OrderID, Seq)
SELECT artcode, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY idcol)
FROM winkelwagen
WHERE session_id = 'xxxxxxx'
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 14:33:22
Quote Anchor link
Wat zie jij als overbodige code? De code die je op 30/10/2014 om 23:40:16 post, bevat (nu) in ieder geval geen lus (meer).
Dennis B op 30/10/2014 23:16:44:
De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.
 
Dennis B

Dennis B

31/10/2014 18:13:53
Quote Anchor link
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.
Hieronder de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
                                {

$query =     "INSERT INTO Order
                                            (OrderID, Seq, QtyOrdered, ItemID)
                                            SELECT sessionid, ........, wwartaantal, wwartcode
                                            FROM winkelwagen
                                            WHERE sessionid = '"
.$_POST['sessionid']."'";
                                
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query);

}

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 31/10/2014 18:14:45 door Dennis B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 19:45:39
Quote Anchor link
Dennis B op 31/10/2014 18:13:53:
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.

Waarom ga je gegevens kopiëren?
Los daarvan; in een winkelwagen kan, normaal gesproken, meer dan 1 product. Dus zal er wel een lus/loop zijn?
 
Willem vp

Willem vp

31/10/2014 21:00:11
Quote Anchor link
> Waarom ga je gegevens kopiëren?

Een winkelwagen is in principe maar een tijdelijk iets, dus ik kan me voorstellen dat je bij het afrekenen de inhoud verplaatst (oftewel kopieert en verwijdert) naar een andere tabel.

Wat ik wel ernstig vind, is dat er een joekeloeris van een SQL-injection-mogelijkheid in die ene query zit waarmee je in essentie de inhoud van de winkelwagentjes van andere bezoekers ook meteen kan overhevelen naar de ordertabel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.