increment +1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 21:04:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kolom Sequence, deze moet per insert één erbij optellen. Dus als er maar 1 record geinsert wordt, staat er maar een keer een 1. Worden er meerdere records geinsert in één keer, komt er bv 1,2,3 te staan.
dus de kolom ziet er dan ongeveer als volgt uit:

1
2
3
4
1
2
1
2
3
1
1

Hoe kan ik bovenstaande voor elkaar krijgen zonder Auto Increment? Met behulp van php of sql?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/10/2014 21:04:59 door Dennis B
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 13:32:00
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 21:41:05
Quote Anchor link
Als je het hebt over meerdere records in één keer, wat bedoel je dan?
Ik versta daaronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO foo (bar)
VALUES ('fake'), ('nonsence'), ('bullocks')
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 21:59:27
Quote Anchor link
Heb je auto_increment aanstaan op de kolom?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:00:10
Quote Anchor link
ik bedoel meerdere inserts in een keer bv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '3')


en dan voor de volgende bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')


Toevoeging op 30/10/2014 22:00:54:

Nee ik heb geen auto increment aanstaan, dit ik ook niet de bedoeling, ik wil dit via sql/php regelen maar niet via de ai
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:06:32
Quote Anchor link
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:08:47
Quote Anchor link
ja okee, maar die seq telt bij elke serie insert weer vanaf 1, net zoals bij mijn vorig voorbeeld
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:11:26
Quote Anchor link
Sabaton Joakim op 30/10/2014 22:06:32:
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1



Die $seq in de update query komt uit de select query en heeft dus altijd de hoogste seq waar hij 1 bij op telt (heb de PHP code er niet bij gedaan, neem aan dat je dat wel weet)...

Maar nogmaals, waarom niet via auto_increment?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:14:59
Quote Anchor link
Okee, het is juist de bedoeling dat hij niet bij de hoogste seq op gaat tellen. Dus daarom kan auto_increment niet gebrukt worden.

Ik maak bijvoorbeeld een order en de orderartikelen krijgen die seq. Per order wil ik bij de artikelen 1,2,3 enz hebben. maak ik daarna weer een nieuwe order aan, moet hij weer vanaf 1 beginnen te tellen.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 22:53:43
Quote Anchor link
Als het tweede veld van je primary key een auto_increment-veld is, zal de teller steeds overnieuw beginnen bij 1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
create table orders (
   order_id int not null,
   seq int not null auto_increment,
   primary key (order_id,seq)
) engine=MyISAM;

insert into orders (order_id) values (10), (10), (10), (20), (20), (20);

geeft als resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
order_id | seq
---------------
10       | 1
10       | 2
10       | 3
20       | 1
20       | 2
20       | 3

Op deze manier is het een stuk gemakkelijker dan zelf de waardes voor seq proberen te bepalen...
Gewijzigd op 30/10/2014 22:54:30 door Willem vp
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:06:08
Quote Anchor link
Sidenote, Willems antwoord werkt alleen met MyISAM niet met InnoDb!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:12:02
Quote Anchor link
Hoe schrijf je de gegevens nu weg naar de database? In een lus? Dan kun je toch (gewoon) een tellertje laten meelopen in die lus?

Ben wel benieuwd waarom je op die manier wilt nummeren.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:16:44
Quote Anchor link
Ik heb een andere applicatie die blijkbaar op die manier werkt bij het aanmaken van bijvoorbeeld een order. Inderdaad, de functie werkt niet, ik maak trouwens gebruik van mssql database. De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.

Maar het probleem van het nummertje is dat ik niet weet op welke manier je het nummertje kunt bepalen en bij een nieuwe reeks bij 1 laten beginnen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:32:10
Quote Anchor link
Ik begrijp niet helemaal wat het probleem is, de volgorde waarop je invoert is de volgorde waarmee je selecteert, dus het is niet nodig om een volgorde aan te geven.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:33:55
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar ik heb 2 applicaties, één applicatie werkt op die manier en ik ga liever niet in de database zaken daarvoor aanpassen.

Daarom dat ik het in mijn script wil regelen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:34:44
Quote Anchor link
Controleer als je in de lus een insert doet of het vorige orderid gelijk is aan het nieuwe orderid.
Is het orderid gelijk aan het vorige orderid --> teller +1, anders teller=1

Laat anders eens de code zien, waarmee je de records invoegt.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:40:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
{
$query = "INSERT INTO Order (OrderID, Seq) SELECT artcode FROM winkelwagen WHERE sessionid = '".$_POST['sessionid']."'";
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query2);
}
}


Toevoeging op 30/10/2014 23:40:56:

Ik heb de overbodige code er uitgegooid, zodat het wat overzichtelijker is :)

Toevoeging op 30/10/2014 23:41:30:

en met de Seq wordt hier nog niets gedaan, dat snap ik dus niet
Gewijzigd op 30/10/2014 23:44:37 door Dennis B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/10/2014 08:53:09
Quote Anchor link
In SQL server kan je dit als volgt doen:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO [Order] (OrderID, Seq)
SELECT artcode, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY idcol)
FROM winkelwagen
WHERE session_id = 'xxxxxxx'
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 14:33:22
Quote Anchor link
Wat zie jij als overbodige code? De code die je op 30/10/2014 om 23:40:16 post, bevat (nu) in ieder geval geen lus (meer).
Dennis B op 30/10/2014 23:16:44:
De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.
 
Dennis B

Dennis B

31/10/2014 18:13:53
Quote Anchor link
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.
Hieronder de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
                                {

$query =     "INSERT INTO Order
                                            (OrderID, Seq, QtyOrdered, ItemID)
                                            SELECT sessionid, ........, wwartaantal, wwartcode
                                            FROM winkelwagen
                                            WHERE sessionid = '"
.$_POST['sessionid']."'";
                                
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query);

}

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 31/10/2014 18:14:45 door Dennis B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 19:45:39
Quote Anchor link
Dennis B op 31/10/2014 18:13:53:
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.

Waarom ga je gegevens kopiëren?
Los daarvan; in een winkelwagen kan, normaal gesproken, meer dan 1 product. Dus zal er wel een lus/loop zijn?
 
Willem vp

Willem vp

31/10/2014 21:00:11
Quote Anchor link
> Waarom ga je gegevens kopiëren?

Een winkelwagen is in principe maar een tijdelijk iets, dus ik kan me voorstellen dat je bij het afrekenen de inhoud verplaatst (oftewel kopieert en verwijdert) naar een andere tabel.

Wat ik wel ernstig vind, is dat er een joekeloeris van een SQL-injection-mogelijkheid in die ene query zit waarmee je in essentie de inhoud van de winkelwagentjes van andere bezoekers ook meteen kan overhevelen naar de ordertabel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.