info bij datum van vandaag uit xml bestand halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

13/11/2012 21:51:02
Quote Anchor link
Hoe kan ik het volgende script zo veranderen dat het data uit een xml kalender bestand haalt, op de datum van vandaag.

document.getElementById("label_span").innerHTML=
xmlDoc.getElementsByTagName("label")[0].childNodes[0].nodeValue;
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:21:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2012 23:04:22
Quote Anchor link
Ligt aan het XML-bestand? Vertel er eens wat meer over?
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

13/11/2012 23:11:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<calendar color="3fb8f2">
<year value="2012">
<month value="1">
<day value="14">
<label>Rommelmarkt</label>
<description></description>
</day>
<day value="15">
<label>Museumweekend</label>
<description></description>
</day>
</month>
<month value.....etc,etc
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/11/2012 19:58:15
Quote Anchor link
Had je nog een suggestie voor me Aar? Of iemand anders?
 
Eddy E

Eddy E

19/11/2012 21:37:12
Quote Anchor link
Eerst alles in een array smijten en dan een eigen 'key' maken uit day-month-year (of net wat jij wilt).

Geef je hele XML eens? En wat wil je overhouden (per jaar? Per maand? Per dag? Per uur?)
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/11/2012 21:43:17
Quote Anchor link
http://ovllemmer.nl/test/calendar.xml

per dag, de datum van vandaag, morgen en overmorgen wordt al weergegeven, daar moet dus de activiteit bij.

De datum wordt dus als volgt weergegeven:
var currentTime = new Date()
var month = currentTime.getMonth() + 1
var day = currentTime.getDate()
var year = currentTime.getFullYear()
document.write(day + "-" + month + "-" + year)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.