Info uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vixion

Vixion

05/03/2006 15:02:00
Quote Anchor link
Ik heb een tabel in een database, daarin zitten gegevens, gekoppeld aan een auto_incr. ID. nu kan ik deze wl inlezen, maar wil dat hij alleen de laatste inleest.

mysql_connect($host,$username,$password);
mysql_select_db($database) OR die($dberror);

$show_query = "SELECT * FROM t10 ORDER BY id DESC";
$show_result = mysql_query($show_query);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
while ($t10 = mysql_fetch_array($show_result)) {
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo
$t10['one'] ?>


//etc tot ['ten']

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
mysql_close();
?>


Is wat ik gebruikt heb, logische wijs toont hij dan alles, met de nieuwste ID bovenaan.
Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:28:29
 
- -

- -

05/03/2006 15:06:00
Quote Anchor link
Alleen het laatst toegevoegde record?

SELECT * FROM t10 ORDER BY id DESC LIMIT 0,1

of

SELECT * FROM t10 ORDER BY id DESC LIMIT 1,1

Weet niet, moet je maar ff uitproberen.
 
Vixion

Vixion

05/03/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Die zin zocht ik, laatste record ja.
 
Burdy

Burdy

05/03/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Je kunt het ook zo doen:

SELECT * FROM t10
WHERE id = (SELECT max(id) FROM t10);
 
Vixion

Vixion

05/03/2006 18:02:00
Quote Anchor link
Werkt dat net zo goed dan?
 
Burdy

Burdy

05/03/2006 18:32:00
Quote Anchor link
Op deze manier vraag je slechts 1 record op, namelijk het record met het hoogste id.
Dat werkt sneller dan dat je alle records opvraagt, die vervolgens gaat sorteren en tot slot daar 1 record van gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.