Inlog controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Gerhard l

gerhard l

07/03/2012 09:34:37
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik vroeg me af hoe ik het beste kon controleren of iemand ingelogd is, het kan natuurlijk heel makkelijk met if($_SESSION['logged_in'] == true), ik wil wat betrouwbaarders.
Situatie nu: Als een user inlogt wordt er een key generate van 150 cijfers/letters deze wordt in mijn database gezet.
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function is_user_logged_in(){
    
    if(isset($_SESSION[NAME]['auth_key'])){
    
        $query = mysql_query("
            SELECT
                users.username,
                roles.name
            FROM
                sessions,
                users,
                user_role,
                roles
            WHERE
                sessions.auth_key = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'
            AND
                sessions.ip = '"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
            AND
                sessions.date + interval 10 minute > now()
            AND
                sessions.user_id = users.id
            AND
                user_role.user_id = users.id    
            AND
                user_role.role_id = roles.id
        "
);
                
        if($query === false){

            //echo mysql_error();
        }
        elseif(mysql_num_rows($query) > 0) {
                
            mysql_query("UPDATE sessions SET date = now() WHERE auth_key = '".mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'");
            return mysql_fetch_assoc($query);
        }
    }

    return false;
}

?>


Is dit waterdicht?
Gewijzigd op 07/03/2012 09:41:33 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 12:53:42
 
Remco Fischer

Remco Fischer

09/03/2012 21:50:26
Quote Anchor link
het het altijd goed wat kan er in misgaan
voor uitloggen gebruik je session_kill();
je maakt het alleen maar ingewikkeld als je die code bij de url gebruikt zoals die je ziet in een phpbb forum!
 

09/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
@Remco, session_kill?? Heb je een nieuwe functie bedacht? session_destroy() ken ik wel :)

Het controleren op ip adres raad ik ten zeerste af, zogauw iemand ergens anders inlogged, of met zijn telefoon / tablet zal diegene dus niet kunnen inloggen?

Opzich is er verder niks mis met jouw script zover ik het zie.
 
Remco Fischer

Remco Fischer

10/03/2012 11:57:02
Quote Anchor link
HET STOND IN EEN INLOG SCRIPT DAT GEBRUIKT MAAKT VAN PHPBB
DAT KAN HET ZIJN?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/03/2012 12:16:24
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.

Toevoeging op 10/03/2012 12:17:13:

Obelix en Idefix op 10/03/2012 12:16:24:
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.


En omdat het in een script stond, zou het, dus, goed zijn?
Heb hier heel veel scripts voorbij zien komen, waar toch echt nog wel wat (kleine) puntjes voor verbetering vatbaar bleken.
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 12:44:06
Quote Anchor link
@Remco Ik snap niet zo veel van je reactie, sessions kill en code in url, daar maak ik geen gebruik van.

@Phoenix Als ik alleen op ip zou controleren zou dat kloppen, maar het is in combinatie het een unieke code, dus hij zou gewoon op 2 plekken kunnen inloggen. Alleen als de code niet meer matched met het ip, wordt de persoon uitgelogd.

edit:
Stel dat ik op 2 apparaten zou inloggen, zou hij dus 2 sessions toevoegen aan de database, waardoor de website dus ook al weergeven dat 2x bijv. Gerhard online is... Het is dus beter om zonder ip te doen, en dan gewoon de gegenereerde code ophalen via user_id?
Gewijzigd op 10/03/2012 12:47:41 door gerhard l
 
Arjan -

Arjan -

10/03/2012 13:55:23
Quote Anchor link
Om toch op ipadres te controleren kan je gebruik maken van een session tabel in de database. Elke keer wanneer iemand inlogt worden de sessiegegevens opgeslagen in deze tabel. Deze sessie is dan gelockt op een bepaald ipadres. Op deze manier kan je een 99,9% waterdicht systeem krijgen die tevens controleert op ipadres.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2012 14:44:11
Quote Anchor link
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 19:45:16
Quote Anchor link
@Arjan bedankt ik ga hier naar kijken.

- SanThe - op 10/03/2012 14:44:11:
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?


@SanThe bedankt, zal ik aanpassen. En ja NAME is een constante, zo kan ik m'n verschillende sessies van scripts gescheiden houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.