inlog probleemje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 01:42:57
Quote Anchor link
Ik heb een klein probleempje met onderstaand script het werkt wel, alleen wil die niet uit gaan.
ik heb in extra al op browergeschiedenis verwijderen geklikt en de explorer al afgeloten en de wamp server ook al afgesloten.
Maar nadat ik die opnieuw had aan gezet kan gewoon inloggen zonder een naam en wachtwoord in te vullen.
EN nog iets, als ik dit script include boven in mijn admin script dus direct onder ?php dus voor de header en zo dan zou die toch alleen dat inlog form moeten laten zien neem ik aan en niet de rest van de admin.
het word wel geplaatst alleen niet zichtbaar doordat de <div id="header"> een background-color heeft, maar toch zie ik dan de hele inhoud van het script.
Alleen als ik dat inloggen op zich zelf gebruik dan werkt het wel en word ik door gestuurd naar de admin, Maar dat is niet erg veilig denk ik toch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."';";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
   $gebruiker_tellen= mysql_num_rows($gebruiker_sql);
    if ($gebruiker_tellen == 1){
        $rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);
               if(md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
    }
else{
        echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
    }
}
else{
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>

Edit:
Code-tag gefixxed
Gewijzigd op 28/08/2013 19:37:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:36:00
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:06:42
Quote Anchor link
Ik zou de session_start() in regel 21 helemaal naar boven halen, zodat die altijd uitgevoerd wordt.

Verder begrijp ik uit je verhaal dat onder regel 38 nog meer code staat die niet uitgevoerd mag worden als je niet bent ingelogd. Oftewel: als $_SESSION['id'] niet bestaat. (hint)

Heel kort door de bocht zou je bij regel 38 iets kunnen doen als:
if(!isset($_SESSION['id'])) exit();

maar dat kan ongetwijfeld een stuk eleganter...
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 02:13:43
Quote Anchor link
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.
- probeer lijn 21 is helemaal bovenaan je pagina te zetten na de php tag
- je beveiliging van je andere pagina's is misschien niet goed, laat die ook eens zien
- gebruik geen * in sql maar geef de velden aan
- als je dit boven je header zet dan zal het contact formulier niet juist staan denk ik.

Toevoeging op 21/08/2013 02:19:35:

iemand was me voor
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:23:36
Quote Anchor link
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Quote:
- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.

Specifieker: ik zou de wachtwoordcontrole ín de SQL-query doen. Als het wachtwoord verkeerd is, krijg je een lege resultset. Je kan dan niet meer onderscheiden of er een gebruikersnaam met een verkeerd wachtwoord is opgegeven of een niet-bestaande gebruikersnaam, maar een goed loginsysteem laat sowieso niet blijken waarom de inlog mislukt is.
Gewijzigd op 21/08/2013 02:29:16 door Willem vp
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 12:04:39
Quote Anchor link
Misschien ook wel aan te raden om niet md5 te gebruiken voor je wachtwoord, hier zijn al ongelofelijk veel rainbow tables voor. Misschien voor een sha256 gaan met een salt erin, is een stukje veiliger dan een md5 hash.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 12:51:39
Quote Anchor link
sorry ik heb het ff veranderd, want men hoeft hier geen{code} te gebruiken zie ik nu,
want < ? php zonder spaties is blijkbaar al genoeg het in een codeblok te zetten
Gewijzigd op 21/08/2013 12:59:34 door Niek Kasius
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 12:59:02
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...


kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:02:33
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Het staat een beetje appart geformuleerd, wat Php knipper bedoeld is:
mysql_ komt te vervallen, dus maak gebruik van mysqli_ dat is de opvolger van mysql_.
Gewijzigd op 21/08/2013 13:02:59 door Chris PHP
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:06:08
Quote Anchor link
aan de naam en wachtwoord ligt het niet, want als ik die login gewoon op zich zelf gebruik dan werkt het wel en stuurt die me door naar de admin via action="admin.php"
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:08:46
Quote Anchor link
Maar als je nu op inloggen klikt zonder iets in te vullen gaat hij door? Dat is toch logisch?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:27:36
Quote Anchor link
ja dat doet die.
Maar of dat logisch is, geloof ik niet want dan heeft een inlog gebeuren geen nut
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:32:04
Quote Anchor link
Hoe jij controleerd is dat logisch.

Als je het nu zo doet zal het stukken beter werken denk ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."'";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
$rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);

       if ($_POST['gebruikersnaam'] == $rij['gebruiker_naam'] && md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
}
else {
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>
Gewijzigd op 21/08/2013 13:32:35 door Chris PHP
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 13:43:41
Quote Anchor link
zou je me de beveileging van de pagina "inloggen.php" eens kunnen geven?

denkmetode van een simpel inlogsysteem (geen brute force en zo)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1. Zijn alle velden (gebruikersnaam en wachtwoord) ingevuld?
   - ja
      2. Geef mij de naam en de rang van de persoon waar de gebruikersnaam en wachtwoordt overeenkomen.
         - gevonden
            3. session maken
               - gelukt
                  4. doorsturen
               - mislukt
                  4. Geef error
         - niet gevonden
            3. de gegevens waren fout
   - nee
      2. gelieve alle gegevens in te vullen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 14:40:00
Quote Anchor link
@Php knipper
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Zoals ik jouw tekst lees, komt mysqli dus ook binnen een paar php versies te vervallen?! Dat lees ik echter niet in
Php knipper op 21/08/2013 12:59:02:
kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php

Dat gaat volgens mij over mysql (zonder i)?!
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 14:46:19
Quote Anchor link
@Obelix,
Ik had dit idd een paar berichten terug ook uitgelegd dat het wat appart geformuleerd stond, en uitgelegd wat Php knipper nu precies bedoelde.

Zijn link was om aan te tonen dat mysql idd deprecated zou worden.
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 15:23:53
Quote Anchor link
klopt, ik was weer eens verstrooit
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 16:46:56
Quote Anchor link
Beveileging van de pagina "inloggen.php" ?
Als je bedoeld een script die de boel controleerd naardat je op inlogen hebt geklikt dat heb ik niet

Ik denk dat het zowiezo niet werkt. het is een kopie en komt van: www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/2-simpel-forum-compleet-in-te-bouwen-v2/492/
En daarin werkt het wel, Alleen moet je daar al direct inloggen of eerst registreren om uberhaupt wat te zien, een forum alleen voor leden. Dus heb je al een session start aan het begin.

Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.
En mijn kennis van de Engelse taal is ook niet je van het, ik kan me enigzins verstaanbaar maken en pot bier of vis and chips bestellen, maar veel verder kom je daar niet mee, laat staan technisch engels. en op die site van: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php heb ik ook niks aan komt uit een land waar ze zowel nederlands,frans en duits spreken maar schrijven in het nederlands schijnbaar daar ook moeilijk.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 16:48:38
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt mijn laatste voorbeeld geprobeerd?

Toevoeging op 21/08/2013 16:51:35:

Heb je tevens het jaar gezien van het script wat je gebruikt? Dat is van 8 jaar geleden! Ik zou zeggen weggooien en een nieuwe schrijven, je zult vast en zeker meer problemen tegenkomen met deprecated functies.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 19:34:26
Quote Anchor link
Niek Kasius op 21/08/2013 16:46:56:
Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.

Wat houdt je tegen om zelf wat te gaan schrijven?
Leer je van en kun je ook zelf makkelijk(er)/sneller eventuele problemen die je in de toekomst tegenkomt in scripts oplossen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

22/08/2013 00:49:52
Quote Anchor link
zelf schrijven, Hoe moet dat? moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

neem nou deprecated god mag weten wat het betekent, zal wel iets met precair (als ik het schrijf) of zo iets te maken hebben denk ik. Nu kan ik het wel alle gaan opzoeken met google, maar tegen de tijd dat ik dan zo'n script heb geschreven bestaat er misschien geen PHP meer of zitten ze in versie 9 of hoger En moet ik minimaal 90 jaar worden, en dan heb ik nog maar 25 jaar.
En daarbij waar moet dan gaan zoeken waar men duidelijke uitleg geeft over hoe je iets moet doen, want uit boeken zoals PHP voor Dummies en de PHP-bijbel word ik niet wijzer van. en voor hello world op je scherm te krijgen hadden ze geen PHP hoeven uitvinden, hier in ieder geval niet want de meeste tutorials die hier op de site staan zijn ook al verouderd.
Gewijzigd op 22/08/2013 01:03:19 door Niek Kasius
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2013 01:48:54
Quote Anchor link
Niek Kasius op 22/08/2013 00:49:52:
moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

Ja, en wat is nu het probleem? ;-)

Toen ik begon met programmeren was ik 13 jaar. Had op school amper 3 maanden Engels gehad. Internet bestond nog niet (tenzij je ARPAnet meerekent; die waren overigens net dat jaar overgestapt op een nieuw protocol dat TCP/IP heette). Boeken en tijdschriften over computers waren voornamelijk in het Engels.

Daar zat ik dan. Met een stapel Engelstalige boeken en een handwoordenboekje. Het duurde zeker een jaar voor ik zelfstandig een programma van meer dan 20 regels kon maken, maar op mijn 16e zat ik al maatwerksoftware te schrijven voor een autorijschool.

Technisch Engels heb ik sowieso nooit geleerd. Op de middelbare school werd dat niet onderwezen en op de HTS werd ervan uitgegaan dat je dat al kon lezen (of jezelf eigen kon maken). In het begin zul je heel vaak je woordenboek nodig hebben (en vaak ook nog ontdekken dat het woord dat je zoekt er niet eens in staat) maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe vloeiender het zal gaan.

Overigens vind ik dat je je prioriteiten nogal verkeerd legt. Je wilt wel PHP leren, maar geen moeite doen voor Engels? Ik zou het juist andersom verwachten. Aan Engels heb je in (alle aspecten van) het leven veel meer dan aan PHP. En als je eenmaal een beetje Engels spreekt, dan blijkt PHP opeens ook een stuk eenvoudiger te gaan.

Enneh... wat betreft het woord 'deprecated', dat heeft niets te maken met 'precair' maar met 'depreciëren' (jawel, het tegenovergestelde van appreciëren).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.