Inlog systeem hulp gevraagd!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 09:50:29
Quote Anchor link
Beste mensen,

Voor mijn website ben ik al dagen zoekende naar een php script....
Helaas heb ik me erbij neer moeten leggen dat ik er zelf nooit uit ga komen.

Het is de bedoeling, dat mijn toekomstige klanten kunnen inloggen via een inlogscherm die op een aparte pagina staat (STSIncasso), om vervolgens doorgestuurd te worden naar hun eigen persoonlijke pagina...

Zelf had ik bedacht om verborgen pagina's op de site te plaatsen, en dan klanten dus via een door mij toe te wijzen gebruikersnaam en wachtwoord door te linken naar hun pagina.

Verborgen pagina's kan ik zelf makkelijk op mijn website zetten, en ik heb ook (weet niet meer waar ik die heb gevonden) een inlogpagina online staan...
Hij stuurt alleen alleen niemand door omdat ik maar niet kan ontdekken hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Wie kan mij helpen een beveiligd en werkend systeem op mijn site te krijgen??
Niets uitgebreids, inloggen met de daarbij behorende meldingen, doorlinken naar persoonlijke (verborgen) pagina, uitloggen.
Eventueel is het misschien ook wel makkelijk als de klant ervoor kan kiezen om zijn gegevens op zijn computer te onthouden.

Uiteraard ben ik bereid om eventuele hulp te belonen met een vergoeding.

Hopelijk kan iemand hier mij helpen.

Website waar het om gaat is www.spiestotalsecurity.nl

Jurgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 15:25:11
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 10:06:23
Quote Anchor link
"verborgen pagina" en de term "security" in je domeinnaam kan ik totaal niet rijmen.

"Verborgen bestanden" zijn vaak genoeg opgedoken via Google en hebben zo wachtwoorden, aankopen en weet niet wat allemaal prijs gegeven.

Maak gewoon een login systeem en zorg dat de persoonlijke pagina's gewoon alleen bereikbaar zijn als je ingelogd bent en dat die pagina dan alleen jouw informatie toont.

--
ik zie nu dat het om financiële gegevens gaat.
Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk om het inlog systeem op orde te hebben.
Het is funest als je straks in de krant staat met de melding dat een slimme jongen heeft bedacht hoe hij al die verborgen pagina's te voorschijn kan halen en alle open vorderingen van 100 klanten in handen krijgt.

Daarnaast lijkt een https ipv http verbinding me op z'n plaats
Gewijzigd op 07/01/2014 10:09:41 door Ivo P
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:16:29
Quote Anchor link
En dat bedoel ik dus.
Zoals je begrijpt heb ik er totaal geen verstand van!
Vandaar ook dat ik jullie hulp goed kan gebruiken....
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 10:22:14
Quote Anchor link
Ik zou iets voor je kunnen bouwen, maar dan heb ik wel iets meer inzicht nodig in wat je precies wilt bereiken (wat voor info staat op de afgeschermde pagina's etc).
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:29:26
Quote Anchor link
Op de persoonlijke pagina van de klant, wil ik de correspondentie plaatsen tussen mijn bedrijf en hun debiteur.
Dus verzonden brieven, telefonisch contact, en gemaakte afspraken of betalingen.
Het is dus wel van belang, dat ik zelf met de weinig kennis die ik heb, tekst en bestanden aan de pagina kan toevoegen.
Ook is het van belang dat ik zelf toegang gegevens kan aanmaken en pagina's kan verwijderen en toevoegen.
Het is niet de bedoeling dat de klant zelf aanpassingen of opmerkingen kan toevoegen, en dat de pagina niet door derden bezocht kan worden.

Toevoeging op 07/01/2014 10:32:56:

De laatste zin klopt niet helemaal zie ik, daar bedoel ik dat de pagina niet door derden bezocht kan worden...
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 10:37:37
Quote Anchor link
Dus eigenlijk
* een user-beheer om je klanten toegang te geven
* beheer van debiteuren per klant. (lijkt me eigenlijk ook wel iets wat jouw klant zou moeten kunnen bijwerken (in de toekomst))
* cms-je waarin jij per debiteur je verslagen toevoegt, en evt ook files uploadt (foto, pdf, mail etc)

En dat voorzien van een beveiliging waardoor klant A alleen zijn eigen debiteuren kan zien en niet die van klant B.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

07/01/2014 10:40:26
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook niet heel goed in php, maar ik kan je denk ik wel een beetje op weg helpen.

Ik zou zelf het tabel anders indelen.

Niet met <br>, maar zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<table>
<tr>
<td>Username:</td>
<td><input type="text" name="userid" size="14"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Password:</td>
<td><input type="password" name="pasword" size="14"/></td>
</tr>

<tr>
<td><input type="submit" value="Inloggen"/></td>
</tr>
</table>


eerste regel van de form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form name="frm" action="inloggen-check.php" method="POST">



en bij inloggen-check.php :

- Controleren of de inputs zijn ingevuld
- Controleren of het wachtwoord overeen komt met de gebruikersnaam
- Eventueel sessies maken
- Wanneer het goed is, laten door linken naar zijn/haar profiel, zo niet, dan laten door linken naar de index of naar een andere pagina met daarop de foutmeldingen.

door linken naar eigen profiel zou je denk ik zo kunnen doen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("location: profiel.php?user=".$username."");


Je kan profiel.php beveiligen met :
- controleren of $username overeen komt met de session username
Gewijzigd op 07/01/2014 10:44:11 door Marco Eilander
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:41:19
Quote Anchor link
Inderdaad dat is wat ik bedoel Ivo!!
@marco, dat is voor mij nog steeds een beetje abacadabra helaas.... :(
Gewijzigd op 07/01/2014 10:43:52 door jurgen spies
 
Marco Eilander

Marco Eilander

07/01/2014 10:47:40
Quote Anchor link
Jurgen spies op 07/01/2014 10:41:19:
Inderdaad dat is wat ik bedoel Ivo!!
@marco, dat is voor mij nog steeds een beetje abacadabra helaas.... :(


Vervang jouw eerste regel van het form :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form name=frm>


naar :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form name="frm" action="inloggen-check.php" method="POST">


Wanneer er dan op de button word geklikt, linkt het door naar : inloggen-check.php.
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:51:37
Quote Anchor link
Dit is het script van mijn inlogpagina:

<html>

<title>Inloggen</title>

<body bgcolor="black">
<font size="6"><font color="white">Inloggen op STS Incasso</color></size>
<p><script language="JavaScript">
<!-- Verstop het script voor oudere browsers
function loadpage() {
url = document.frm.userid.value + "_" + document.frm.paswoord.value + ".html";
window.location.href=url;
}
// Einde verstoppen script -->
</script>
<noscript>Uw browser laat geen JavaScript toe!</noscript>

<form name=frm>
<table>
<tr>
<td>
<font color="#FAEBD7">Username:<br>
Password:</color>
</td>
<td>
<input type=text name=userid size="14"><br>
<input type=password name=pasword size="14">
</td>
</tr>
<td>

</td>
<td>
<input type=button value="Ga verder" onClick="loadpage()">
</td>
</tr>
</table>
</form>
</html>
 
Michael -

Michael -

07/01/2014 10:52:20
Quote Anchor link
Marco Eilander op 07/01/2014 10:40:26:
Ik ben zelf ook niet heel goed in php, maar ik kan je denk ik wel een beetje op weg helpen.

Ik zou zelf het tabel anders indelen.

Niet met <br>, maar zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<table>
<tr>
<td>Username:</td>
<td><input type="text" name="userid" size="14"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Password:</td>
<td><input type="password" name="pasword" size="14"/></td>
</tr>

<tr>
<td><input type="submit" value="Inloggen"/></td>
</tr>
</table>


eerste regel van de form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form name="frm" action="inloggen-check.php" method="POST">



en bij inloggen-check.php :

- Controleren of de inputs zijn ingevuld
- Controleren of het wachtwoord overeen komt met de gebruikersnaam
- Eventueel sessies maken
- Wanneer het goed is, laten door linken naar zijn/haar profiel, zo niet, dan laten door linken naar de index of naar een andere pagina met daarop de foutmeldingen.

door linken naar eigen profiel zou je denk ik zo kunnen doen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("location: profiel.php?user=".$username."");


Je kan profiel.php beveiligen met :
- controleren of $username overeen komt met de session username

- Gebruik voor een formulier geen tables
- Geen username mee sturen in de header. Leuk voor een openbare profiel pagina maar niet voor een beveiligde omgeving
- Geen username opslaan in session en zeker niet alléén hierop controleren (session hijacking)
- Waarom action naar een andere pagina? Dit kan prima op de zelfde pagina en action is dan ook niet nodig.
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 10:52:56
Quote Anchor link
is STS Incasso nu jouw site, of is dat een externe partij waar jouw bedrijf lid van is?

--
ah is zie al dat het een afkorting van jouw site naam is.
Ik zou daar dan wat meer de nadruk op leggen. Als je net als ik niet direct de link tussen de complete naam en de afkorting legt, vraag je je af of het hetzelfde bedrijf is.
En bij geldzaken is vertrouwen belangrijk.
Gewijzigd op 07/01/2014 10:54:55 door Ivo P
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:54:37
Quote Anchor link
Dat is mijn eigen site en bedrijf (in oprichting)
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 10:56:56
Quote Anchor link
anyway:
als je dit zelf wilt bouwen, is het belangrijk om in elk geval de grondbeginselen van PHP te snappen.
Verwerking van een form (al dan niet als login) is dan de basis.

Daarna komt afscherming van de gegevens.

http://www.pfz.nl/wiki/het-wiel-uitgevonden-formulieren/

Toevoeging op 07/01/2014 10:56:56:

Je hebt eem PM
Gewijzigd op 07/01/2014 10:57:53 door Ivo P
 
Jurgen spies

jurgen spies

07/01/2014 10:58:14
Quote Anchor link
Dat klopt, maar de homepage moet nog de naam STS Beveiliging krijgen.
Dan is het waarschijnlijk al een stuk duidelijker dat het één en hetzelfde bedrijf is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.