Inloggen of niet volgens IP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Buur

Buur

24/01/2007 00:29:00
Quote Anchor link
Hallo,

Is het ook mogelijk om intestellen in je .htaccess file dat bepaalde IP ranges niet de (ook .htaccess file functie) htpasswd hoeven gebruiken?
Dus bijvoorbeeld dat IP 12.1.2.312 wel toegang krijgt, en IP 122.112.112 eerst moet inloggen.

Indien dit niet kan, zou je dan een PHP script kunnen uitlaten voeren hiervoor?
(dus bijvoorbeeld als ip 1.1.1.1 is, dan hoeft het script NIET uittevoeren en wanneer dit een ander ip dan 1.1.1.1 is, dan moet het script wel ingevoerd worden)

Alvast bedankt hopenlijk!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 18:42:11
 
- wes  -

- wes -

24/01/2007 08:36:00
Quote Anchor link
ik denk dan dat je de controle een map daarvoor moet zetten en het ip daar opvragen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

24/01/2007 09:35:00
Quote Anchor link
gwoon een index pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == "0.0.0.0"){

include'beveiligde_index.php';
}
else{
include 'onbeveiligde_index.php';
}



?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

24/01/2007 10:24:00
Quote Anchor link
een database met ip's die direct toegang hebben en dan :


if (in_array($ip,$geregistreerde_ips))
{
//direct door
}
else
{
// eerst ff inloggen
}
 
Buur

Buur

29/01/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ThQ allebei het werkt !!! :D
 
Menno

menno

30/01/2007 10:59:00
Quote Anchor link
maar wat nou als iemand anders via jou computer de site bekijkt? dan kan hij zonder wachtwoordt inloggen
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

30/01/2007 11:05:00
Quote Anchor link
wes schreef op 24.01.2007 08:36:
ik denk dan dat je de controle een map daarvoor moet zetten en het ip daar opvragen


regel in apache is dat alles wat je in een htaccess file kan doen kan ook in je httpd.conf. ik neem aan dat je het over htaccess hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.