inlogsysteem, veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

02/12/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een inlogsysteem voor een webomgeving (PHP, MySQL) waarbij gebruikers worden geauthenticeerd d.m.v. de gebruikersgegevens in Active Directory. Dit wil ik doen dmv de functie ldap_connect(); en ldap_bind(); .
Nu lukt mij dit al aardig, maar ik vraag mij af of ik dit wel veilig genoeg doe met betrekking tot het ingevulde password. Nu doe ik dit als volgt; De gebruiker vult zijn gebruikersnaam en wachtwoord in en met deze maken we verbinding met de LDAP-server. Wanneer de verbinding gelukt is, krijgen we een boolean TRUE terug. dit gaat ook goed. Het probleem is dat de POST-var met het wachtwoord niet versleuteld wordt verzonden van client naar server en ik vraag mij af of dit wel verantwoordelijk is?

Mits ik dit kan versleutelen met MD5 icm SHA1 zou ik graag willen weten hoe dit gedaan kan worden, omdat ik de wachtwoorden niet kan vergelijken...

Dit is mijn script;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<table class="logintable">
<tr>
    <td>Gebruikersnaam</td>
    <td><input name="username" type="text" id="username" <?php if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['username'])) { ?> value="<?php echo $_POST['username']; ?>"<?php } ?> />&nbsp;<span title="De gebruikersnaam is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td>Wachtwoord</td>
    <td><input name="password" type="password" id="password" />&nbsp;<span title="Wachtwoord is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2"><input type="submit" name="login" value="Aanmelden" id="login" />&nbsp;<span style="visibility:hidden;">*</span></td>
</tr>
</table>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (trim($_POST['username']) == "") {
        die('Er is geen gebruikersnaam ingevuld!');
    }

    if (trim($_POST['password']) == "") {
        die('Er is geen geldig wachtwoord ingevuld!');
    }

    // opvangen ingevulde username
    $username = strtolower(trim($_POST['username']));
    // opvangen ingevuld wachtwoord
    $password = $_POST['password'];
    // Domeincontroller definieren (UNC-naam of IP)
    $server = "webserver-01";        
    // maak verbinding met domeincontroller
    $connect = ldap_connect($server) or die('Server \'webserver-01\' niet beschikbaar!');
    // verbinden met de domeincontroller op basis van username en password ingevuld
    $bind = ldap_bind($connect,$username."@domain.com",$password) or die('Aanmelding mislukt!');
    // Verifieren van verbinding. Indien ok, ga door naar website, anders ga terug naar inlogpagina met foutmelding.
    if ($bind == true) {
        echo 'Verificatie OK!';
        // stel sessie-vars in na goede verificatie
        $_SESSION['inlogstatus'] = 1;
        $_SESSION['inloguser'] = ucfirst($username);        
        $_SESSION['inlogtijd'] = date('G:i:s');    
        $_SESSION['inlogverlooptijd'] = date('G:i:s', mktime(date('G'), date('i')+30, date('s')));
        // vernietig var met password
        unset($_POST['password']);
        // ga naar de index van /db v3
        header("Location: index.php?afd=1");
    }
else { .. }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 13:14:11
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik zie geen query waarmee je checked of de gebruiker nou inlogged is of niet?

De dingen waar je in ieder geval op moet letten bij registratie:
addslashes/mysql_real_escape_string om je gebruikersnaam EN wachtwoord heen(google effe op SQL injection)

En je wachtwoord versleuten met md5 is gewoon een functie.. md5($_POST['wachtwoord'])

Bij het inloggen kun je dat wachtwoord checken door het ingevulde wachtwoord weer md5($_POST['wachtwoord']) te doen, zodat de md5's overeen komen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Doe het via SSL, dan wordt het altijd gecodeerd.
 

02/12/2008 10:50:00
Quote Anchor link
SSL kost bij de meeste providers een hoop geld...
 
Justin S

Justin S

02/12/2008 11:46:00
Quote Anchor link
De die's zijn niet erg netjes om te gebruiken, doe dat dan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if{
       if(!$_POST['username'] == ""){
       echo 'Foute username';

      }
else{
      if(!$_POST['password'] == ""){
      echo 'Fout password'

}else{
echo 'Verificatie OK';
}


?>


Je moet even zelf de juiste codevorm vinden want dit zal waarschijnlijk niet werken, dit is wel een manier om de DIE te vervangen.

Daarnaast kan je beter de hele combinatie (username is gelijk aan die in de database, wachtwoord ook gelijk aan die in de database) in een keer kunnen controleren ipv weer te geven of alleen de username of alleen het wachtwoord fout is. Dit kan je ook opvangen door bijvoorbeeld een echo te geven met combinatie niet herkend (bij beide echo's en controle's).

Ook een externe connect kan oplossing bieden, meestal veiliger.
 
Mitchell

Mitchell

02/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
@ Justin: Ik had ergens anders gelezen dat die juist veiliger is, omdat dan meteen het script stopt.

Je kan toch ook gewoon een echo gebruiken en daarna een die uitvoeren? :)
 
Storeman storeman

storeman storeman

02/12/2008 13:10:00
Quote Anchor link
@Mitchell:
Code onderbreken wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd, omdat dit de code-logica volgens sommige puristen ondermijnd. Het is jou keuze of je het zo toepast. Justin noemt een manier die in zijn optiek netter is. Het is maar net wat je afspreek. die() heeft natuurlijk meer nadelen dat dat, maar dat is je eigen keuze. (template/layout parser komt niet meer aan bod bijv.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.