Inner Join mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:12:11
Quote Anchor link
ik heb een fout die ik niet begrijpt. kan iemand mij hier mee helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $berichten
= mysqli_query($dbcreat,
  "(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_1)."' or `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_2)."'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 ?>


de error :
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`' at line 1


Ik heb nog nooit Cross join of inner join toegepast.
ik had gelezen dat je dan normaal als de rowl naam Gebruikersnaam is dat je dan AS BB.gebruikersnaam moet gebruiken? maar dit werkt niet.

mvg.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:24:03
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 14:42:09
Quote Anchor link
SELECT a.*, b.*
FROM tabel_a a
JOIN tabel_b b
ON a.id = b.a_id
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:46:51
Quote Anchor link
ik heb nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
  if($data->login == $bericht_vriend->naam_1){
 $gebruikersnaam2 =  $bericht_vriend->naam_2;
 }
else{
 $gebruikersnaam2 = $bericht_vriend->naam_1;
 }

 
 $berichten = mysqli_query($dbcreat,"
 (SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
 (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1=`'"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or mysqli_error($dbcreat);

?>


Alleen ik krijg geen error van mysqli_error.
ik krijg error bij een while commando :

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 124


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 while($object = mysqli_fetch_object($berichten)){
?>
Gewijzigd op 10/03/2015 15:21:03 door Eeyk Vd noot
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 14:58:16
Quote Anchor link
Je kunt een if (is_object($object)) toevoegen, maar zo te zien kun je het beste eerst je query verbeteren, want mysqli_query() eindigt in false in plaats van een mysqli_result.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:18:17
Quote Anchor link
dit is de mysqli in echo :


(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
(SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE

`TT.naam_1=`'patric' or `TT.naam_2`='patric' AND
`BB.gebruikersnaam`='Jolanda'
AND `BB.pagina`='overzicht'

Het klopt allemaal maar toch krijg ik een error.

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 132
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 15:21:28
Quote Anchor link
Werkt die query wel als je hem handmatig uitvoert?

Ik vermoed van niet, alleen al omdat er een backtick ` verkeerd staat in:

`TT.naam_1=`'patric'
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:27:09
Quote Anchor link
Wow die fout had ik niet gezien maar nu krijg ik deze fout:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' at line 1
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 15:34:54
Quote Anchor link
geen haakjes gebruiken in het stuk voor AS BB en ook niet voor AS TT
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:39:22
Quote Anchor link
Ik zou die backticks er tevens uitgooien.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:42:49
Quote Anchor link
Zelfde error alleen nu Line 2 en niet line 1:


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' or ' at line 2

ik loop al te google maar ik kom niet echt de zelfde problemen tegen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM `berichten_muur` AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE   `TT.naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
?>


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM berichten_muur AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM vriendenlijst AS TT WHERE  TT.naam_1='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                          TT.naam_2='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND BB.gebruikersnaam='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND BB.pagina='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
 
?>


blijf de zelfde fout houden.
Gewijzigd op 10/03/2015 15:44:12 door Eeyk Vd noot
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:47:59
Quote Anchor link
zover ik weet hoort er na een JOIN een ON statement te komen. Ik twijfel nu wat je wilt. Hebben de twee tabellen een relatie met elkaar?
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 15:48:46
Quote Anchor link
Wat probeer je hier nou te doen dan, dit is namelijk niet een query waar je echt een join bij nodig hebt, je legt namelijk geen relatie tussen de 2 tabellen hier. Gewoon een where volstaat hier met een select bb.*, tt.*
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:03:19
Quote Anchor link
ik denk dat dit in de richting komt. (zonder nadere kennis van je probleem benadruk ik "in de richting", want er mist info, zoals Frank al aanhaalt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT * FROM berichten_muur AS BB
INNER JOIN
 (SELECT * FROM vriendenlijst AS TT
  WHERE  TT.naam_1='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
     OR  TT.naam_2='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."')  AS TTT
 ON BB.gebruikersnaam= TTT.naam_2 AND BB.pagina='overzicht'



edit:
ik heb 1 alias naar TTT veranderd.
Gewijzigd op 10/03/2015 16:04:33 door Ivo P
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:07:28
Quote Anchor link
Ivo P.

Thanks het werkt :D echt super bedankt ;D
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:09:04
Quote Anchor link
ik dacht eigenlijk dat hij voor de helft zou werken, namelijk niet als het gaat om naam_1....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON (BB.gebruikersnaam = TTT.naam_1 OR BB.gebruikersnaam = TTT.naam_2) AND BB.pagina='overzicht'
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 16:09:48
Quote Anchor link
Blijft een superslechte query en database-ontwerp, zou daar echt nog wat aan doen Eeyk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:15:58
Quote Anchor link
alleen nu heb ik het volgende probleem.
ik krijg maar 1 nieuw bericht als iemand anders uit me vriendenlijst een bericht plaats krijg je weer de zelfde naam onder elkaar.

Afbeelding

Afbeelding


alle gegevens blijven bij de eerste vriend? en niet vriend 2 en 3.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:19:23
Quote Anchor link
Zou je niet eerst eens de volgende tabellen maken?

- users
- berichten
- fotos

in de tabel berichten neem je dan ook een kolom user_id op
in de tabel fotos neem je dan ook een tabel bericht_id op er van uitgaande dat je de foto's in de berichten wilt plaatsen.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:22:01
Quote Anchor link
Nee het moeten echt tekst berichten zijn. de foto's zijn voor later ik wil eerst dat dit werkt maar tot nu toe lukt het al 3 dagen niet.

door ivo p ben ik nu verder dan ooit maar nog steeds werkt het helaas niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:24:33
Quote Anchor link
Wil je dat een gebruiker meer dan één bericht kan plaatsen/sturen?

Of is dit de tabel 'berichten'? in dat geval zou ik username vervangen voor user_id
Gewijzigd op 10/03/2015 16:33:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:38:16
Quote Anchor link
de bedoeling is een soort chat waar leden hun dag kunnen vertellen.
als ze bevriend zijn met elkaar.


Het is gelukt! :D
ik moest While nog aanpassen naar $object
Gewijzigd op 10/03/2015 16:41:36 door Eeyk Vd noot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.