Input fields beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jay ---

Jay ---

25/01/2011 10:18:59
Quote Anchor link
Hoi,
Hoe kan ik het beste mijn input field beveiligen tegen codes?
Om mijn MySQL te beveiligen gebruik ik;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$naam
= mysql_real_escape_string($_REQUEST['naam']);
?>

Maar wanneer ik in de textbox bv. ' "> ' type, is er allemaal HTML code zichtbaar naast mijn textbox, is er een manier om dit tegen te gaan?

Ook wil ik dat wanneer er op de submit knop gedrukt is, hij controleert of het alleen uit letters bestaat. Normaal gesproken gebruikte ik ereg, maar met PHP 5.3 werkt dat niet meer? Ik heb nu;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(!preg_match("@[^a-zA-Z]+@i", $naam)){
    echo "fout";
}
else{
    echo "goed";
}

?>

Maar hij laat altijd fout zien..

Weet iemand hoe ik het beste een textbox/formulier kan beveiligen?
Gewijzigd op 25/01/2011 10:27:41 door Jay ---
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 07:20:21
 
Tim Fendt

Tim Fendt

25/01/2011 10:22:04
Quote Anchor link
Jay --- op 25/01/2011 10:18:59:
Maar wanneer ik in de textbox bv. ' "> ' type, is er allemaal HTML code zichtbaar, is er een manier om dit tegen te gaan?


htmlspecialchars($naam)
Gewijzigd op 25/01/2011 10:23:41 door Tim Fendt
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 10:27:18
Quote Anchor link
Maar ik bedoel dat er naast mijn textbox HTML zichtbaar is.
(Als ik bv. " \"><span style=\"color:red;\">Haha</span> " invul in de textbox, komt er naast de textbox een rode Haha te staan.)


[Edit:]
Hoe kan ik zorgen dat wanneer er een karakter gebruikt is die niet toegestaan is er geen toegang is?
Gewijzigd op 25/01/2011 10:42:06 door Jay ---
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 11:59:16
Quote Anchor link
Zo zou ik het niet aanpakken.

Als ik jou was, zou ik kiezen tussen twee opties:

htmlspecialchars($string)
schrijft alle karakters die actief zijn in html als tekst uit.

strip_tags($string)
haalt alles wat html is (de tag + attributes) weg
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 12:27:15
Quote Anchor link
strip_tags was precies wat ik zocht, bedankt!
Oh wacht hij laat de quotes wel staan?
Ik heb nu een preg_replace, die alles wat geen a-zA-Z0-9 weghaalt. Misschien niet professioneel maar werkt perfect :).

Nog een klein vraagje, hoe kan ik zorgen dat ik meerdere errors tegelijk krijg ipv omstebeurt? Dus;
Naam is niet ingevuld!
E-Mail klopt niet!
Wachtwoorden komen niet overeen!

Of moet/zal ik hiervoor nieuwe topic starten?
Gewijzigd op 25/01/2011 12:31:55 door Jay ---
 
- Mark -

- Mark -

25/01/2011 12:38:08
Quote Anchor link
Dat kun je met array's doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    $error_log
= array();


    if(is_naam()){
        $error_log[] = 'fout...';
    }


    if(is_email()){
        $error_log[] = 'fout...';
    }


    if(is_wachtwoord()){
        $error_log = 'fout...';
    }

?>


Al je errors zitten nu in $error_log opgeslagen.

strip_tags alleen is niet voldoende. Altijd htmlspecialchars() of iets dergelijks erna doen.

HINT: <b<b>>Dit wordt vet gedrukt.</</b>>
Gewijzigd op 25/01/2011 14:02:44 door - Mark -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 12:40:40
Quote Anchor link
Jay --- op 25/01/2011 12:27:15:
Ik heb nu een preg_replace, die alles wat geen a-zA-Z0-9 weghaalt. Misschien niet professioneel


Je zegt het zelf; niet professioneel.

Zou ik echt niet doen hoor.

Ik weet niet of je enkel leden verwacht die Jan Kees heten, maar in de reële wereld is dat niet het geval. Je discrimineert iedereen die een accent of raar teken in de naam heeft.
François, Gaëlle, ... laat staan Turkse of Scandinavische namen ...

Mark Coenen op 25/01/2011 12:38:08:
strip_tags alleen is niet voldoende. Altijd htmlspecialchars() of iets dergelijks erna doen.
HINT: <b<b>>Dit wordt vet gedrukt.</</b>>


Probeer zelf eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= '<b<b>>Wordt dit vet gedrukt?</</b>> I think not.';
echo strip_tags($a);
?>
Gewijzigd op 25/01/2011 12:58:45 door Kris Peeters
 
- Mark -

- Mark -

25/01/2011 13:11:10
Quote Anchor link
@Kris Dat is niet altijd zo geweest of wel? Anyway zelf ook weer wat geleerd.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 13:18:21
Quote Anchor link
Goed mogelijk dat dat vroeger anders was. Als ik de documentatie op php.net lees, denk ik dat ze eerder te veel weglaten dan te weinig, indien je met tags begint te prutsen.
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 13:29:03
Quote Anchor link
Mark Coenen op 25/01/2011 12:38:08:
Dat kun je met array's doen.


Ok, en hoe kan ik zorgen dat als alles wel correct is hij het script wel verder uitvoert? Als ik een else gebruik is het alleen maar voor de bijbehorende if.

En als ik htmlspecialchars gebruik en daarna strip dan is er idd geen HTML meer zichtbaar maar de tags zijn er nog wel, met die preg_replace zorgde ik ervoor dat ze werden weggehaald, is hier ook al een speciale functie voor?

[En moet ik trouwens $naam = htmlspecialchars($_REQUEST['naam']; of strip_tags($_REQUEST['naam'];)
Gewijzigd op 25/01/2011 13:30:59 door Jay ---
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 13:37:16
Quote Anchor link
Je kan ze voor de veiligheid ook combineren

$naam = htmlspecialchars( strip_tags($_REQUEST['naam']) );

Jay --- op 25/01/2011 13:29:03:
Mark Coenen op 25/01/2011 12:38:08:
Dat kun je met array's doen.


Ok, en hoe kan ik zorgen dat als alles wel correct is ...


Toon zelf eens wat je nu hebt.
We moeten je loop zien waar je je records fetcht
Gewijzigd op 25/01/2011 13:43:38 door Kris Peeters
 
- Mark -

- Mark -

25/01/2011 13:40:16
Quote Anchor link
Waarom gebruik je eigenlijk $_REQUEST? dat is eigenlijk een grabbelbak zullen we maar zeggen. Het kan nu namelijk $_GET, $_POST of $_COOKIE zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
     #| Controleren of het formulier is verzonden.
    
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
            
        // Foutafhandeling
            
            
        #| Kijken of er iets is fout gegaan.

        
            if(empty($error_log)){
                
                // Rest van het script
                
            }
        }

?>
Gewijzigd op 25/01/2011 13:41:30 door - Mark -
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 13:49:33
Quote Anchor link
Dat heb ik nu gedaan, maar nu als ik bv. ads?> in typ komt er adsgt te staan.

Ik heb ook de array toegepast, maar ik snap niet echt hoe het werkt, bij komt er alleen maar "Array" te staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
    $naam = htmlspecialchars( strip_tags($_REQUEST['voornaam']));
    $anaam = htmlspecialchars( strip_tags($_REQUEST['achternaam']));
    $errorlog[] = array();
    
    if(empty($naam){
        $errorlog[] = "De naam is niet ingevuld..";
    }

    if(empty($anaam){
        $errorlog[] = "De achternaam is niet ingevuld..";
    }

    echo $errorlog;
}


echo"<input type='text' value='.$naam.' id='naam' name='naam' />";
?>
 
Wouter J

Wouter J

25/01/2011 13:53:53
Quote Anchor link
Om een array uit te lezen moet je een PHP: foreach loop gebruiken.
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 14:00:14
Quote Anchor link
Ik heb nog nooit foreach gebruikt maar het is volgens mij bijna het zelfde als een while lus dus;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$errorlog
[] = array($naam, $achternaam);
foreach($errorlog as $f){
   echo "De veld ".$f." is niet correct ingevuld!";
}

?>

Klopt dit?
Gewijzigd op 25/01/2011 14:00:44 door Jay ---
 
- Mark -

- Mark -

25/01/2011 14:03:49
Quote Anchor link
die [] moet achter errorlog weg. Foutje in mijn voorbeeld. De [] is om een nieuwe key aan te maken als je een error toevoegt.
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 14:09:48
Quote Anchor link
Oja! Zo werkt hij bedankt! :D


Maar ik zit nu nog met het HTML probleem, hoe kan ik zorgen dat alleen juiste tekens worden uitgelezen, of dat het een foutmelding geeft wanneer je leestekens gebruikt, en accenten wel gewoon werken?
bvd
 
Chris -

Chris -

25/01/2011 14:15:27
Quote Anchor link
Gebruik overigens liever htmlentities ;-)
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 14:28:08
Quote Anchor link
Maar daar kan ik ook geen if statement meet maken toch? En hij laat nog de leestekens zien, hij heeft ze alleen gedecodeerd. :)

Wat ik wil is een if statement;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
if $naam bevat een leesteken zoals "><":'>?" : echo $error; endif;
?>

Daarvoor gebruiken meeste mensen ereg en preg_, maar zoals Kris P al zei; mensen met accenten worden dan gediscrimineerd..
Is er een andere methode die uitsluitend lees- en specialetekens weghaalt en niet omzet naar HTML?
 
Chris -

Chris -

25/01/2011 14:51:20
Quote Anchor link
Jay, htmlentities al eens uitgebropeerd? is anders dan specialchars namelijk..
 
Jay ---

Jay ---

25/01/2011 14:59:37
Quote Anchor link
Nee nog nooit eerder gebruikt, ik gebruik hem denk ik verkeerd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo htmlentities($_POST['naam']);
?>

Geeft exact hetzelfde als htmlspecialchars.
Hoe moet ik hem gebruiken?

[Edit: En ik wil ook dat er een waarschuwing komt wanneer je onjuiste tekens gebruikt.] Is dit mogelijk? Of is er een pattern voor accenten in preg_match?
Gewijzigd op 25/01/2011 16:16:45 door Jay ---
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.