input probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 05:24:19
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen deze twee onderstaande inputs ik zie het niet want er is geen verschil, Maar toch werkt eerst niet goed.
Dit staat in het speler_wijzigen.php script. En in het inputveld word de tekst die in de database staat zichtbaar in het daarbij behorende inputveld, Dus bij de spelernaam staat de naam die in de database staat, en dat doet het dus dat is geen probleem. Maar bij afbeelding gebeurt er iets raars en ik weet niet wat daar de oorzaak van is, ik heb wel een vermoeden, maar heb er geen oplossing voor. In de database staat voor de afbeeldingen <img src="images/afbeelding.jpg"> en dat is opzich wel goed want de afbeeldingen worden wel zichtbaar in de andere scripts, Dus alleen het wijzigen word de text zichtbaar. Maar bij de afbeelding staan de "> na ?> nu buiten de input. Ik heb van 1 speler de afbeelding gewijzigt in de database zelf naar images/foto.png om te proberen of dat verschil maakten, En dat doet het wel in de input krijg ik nu geen "> meer buiten het veld te staan, Maar worden de afbeeldingen niet meer zichbaar in de rest van de scripts.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

<?php

  <label>Foto</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="afbeelding" value="<?php echo $log->afbeelding; ?>">
    <
/div>
  <
br />
  

  <
label>Speler naam</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="spelernaam" value="<?php echo $log->spelernaam; ?>">
    <
/div>
  <
br />
?>
Gewijzigd op 15/02/2015 05:26:03 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:00:36
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2015 08:37:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($log->afbeelding;) ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2015 11:29:47
Quote Anchor link
Dus als ik je verhaal goed begrijp staat dit in je database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="images/afbeelding.jpg">


Dat is natuurlijk weer NOT DONE.
Maximaal zou dit in je database moeten staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
images/afbeelding.jpg


Maar misschien ook enkel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
afbeelding.jpg


Waarom?
- meer flexabiliteit zo kun je tenminste ook gewoon de filenaam bijvoorbeeld echo-en
- minder nodeloze data opslag (=== sneller)

Daarnaast moet je de bewaker bij de hoofdingang zetten. Ik bedoel dat daar waar de afbeeldingen ge-upload worden en dus in jouw applicatie komen moet je zo verschrikkelijk goed valideren dat je nooit geen shit in je database krijgt. (welke karakters mogen in de filename voorkomen?)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:12:21
Quote Anchor link
Los van het bovenstaande (escape output (SanThe), sla alleen relevante data op (Frank)) moet je misschien je aanpak veranderen.

Zoals je aangeeft betreft het een formulier voor het wijzigen van een spelers-profiel.

Als je met afbeeldingen werkt kun je wellicht beter werken met input-velden van het type "file". Deze plaatjes sla je in een vaste directory op waarbij de naam van de afbeelding het spelers-id is. Ik hoop dat je ook op een of andere manier het user-id aan dit formulier gekoppeld hebt? Als je alle afbeeldingen in hetzelfde formaat opslaat (gif, png, jpg) wordt het natuurlijk nog simpeler.

Nu, wanneer iemand zijn / jij iemand zijn profiel wijzigt, controleer je of het plaatje bestaat en druk je deze af. Verder geef je de mogelijkheid om de afbeelding te verwijderen (met een checkbox of wat dan ook) en een upload-veld om een nieuwe afbeelding te uploaden (en daarmee mogelijk de oude te overschrijven).

Als het uploadveld leeg blijft en/of de checkbox niet wordt aangevinkt blijft de huidige toestand gehandhaafd, dat wil zeggen, als er al een geupload plaatje was verandert er niets.

---

Wat mij meer verontrust is het volgende: zoals SanThe al aangaf, je drukt je profiel-data rauw af.

Wat nu als iemand zijn gebruikersnaam verandert naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script>while(1) alert('hallo')</script>


Of nog een leuke:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hoi</div>


Dit zou in eerste instantie niet geaccepteerd mogen worden. Deze input zou gefilterd moeten worden, zodat enkel alfanumerieke karakters zijn toegestaan. Ik weet verder niet of de afhandeling van dat script dit doet?

Maar zelfs als je dat niet zou doen zou je te allen tijde deze output moeten escapen als je deze afdrukt, omdat zelfs als er dan rotzooi inzit als in het bovenstaande voorbeeld, dit je pagina niet breekt.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

15/02/2015 16:29:28
Quote Anchor link
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:49:10
Quote Anchor link
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

Ik denk dat dat het minste van zijn problemen is ;-). Maar je hebt gelijk.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 17:58:54
Quote Anchor link
Ik snap er niks van het zelfde script gebruik ik ook in members alleen in plaats van spelernaam staat daar membername en member_id en INTO member.
En daar werkt alles gewoon goed.
Ik vind het maar raar.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/02/2015 22:09:16
Quote Anchor link
In de andere scripts / velden haal je andere informatie op, dan in het veld afbeelding. Je kunt dat dus niet met elkaar vergelijken. De opmaak/inhoud van het veld afbeelding bevat " en ik ga er van uit dat dit niet voor die andere velden geldt. En die " is de oorzaak van je probleem.

Lees de reactie Frank Nietbelangrijk van 15/02/2015 11:29:47 nog eens door; hij geeft het daar ook al aan.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 02:16:31
Quote Anchor link
Probleem is opgelost.

Ik had in spelers de afbeeldingen inderdaad opgeslagen als <img src="images/afbeelding.gif"> en dat heb ik nu veranderd, dat kwam omdat er in de input van toevoegen een value="<img src="images/"> en dat heb ik veranderd in images/ En in de Map admin in bewerken.php de onderstaande code aangepast zoals hieronder.
En in speler het zelfde maar dan zonder../ omdat die in de zelfe Map staat waar ook de Map images in staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<img src="../'.$member['afbeelding'].'" weight="100" height="100" />'; ?>

pipo Clown
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/02/2015 08:17:31
Quote Anchor link
>> en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.

Een div/article/aside zijn elementen en hebben niks met een ID te maken. Het zijn verschillende dingen. Een ID is een IDentifier, ofwel de unieke naam waaraan een element herkend kan worden. Stel we hebben een article en dat geven we als ID "niek". Stel dat we nu een ander article ook "niek" als ID geven, dan krijgen we:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article id="niek">bla bla bla</div>
<article id="niek">bla bla bla blablabla</div>

Nu willen we via javascript of css iets doen met het article "niek". Euh ... welk article? Want ik heb 2x een article "niek"! Zie je het probleem? Daarom mag een ID dus altijd maar 1x op een pagina voorkomen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 08:51:57
Quote Anchor link
In aanvulling op Ozzie,

een class mag wel meerdere keren voorkomen. Dit is dan ook tevens het grootste verschil tussen id en class.

Dus wel correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article class="niek">bla bla bla</div>
<article class="niek">bla bla bla blablabla</div>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 18:55:17
Quote Anchor link
Okee ik heb het veranderd in <div class="waarde">

Maar door al dat gedoe met die veranderingen in het script om maar te proberen het te laten werken.
Heb ik nu weer een probleem dat ik al eens eerder had met dit: Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\wamp\www\biljart\spelers.php on line 17.
Dat is hieronder regel 3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= mysqli_query($con, "SELECT foto, speler, achternaam, gebdatum, straat, huisnr, postcode, plaats, telefoon. email, club, caramboles, hoogste FROM spelers WHERE id='".mysqli_real_escape_string($con, $_GET['id'])."'");
while($show = mysqli_fetch_object($query)){
?>

En dat komt van de index waar deze link staat die spelers opent
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<a href="spelers.php?actie=show&id=$show[id]">' .$show['speler']; ?>
Gewijzigd op 16/02/2015 18:57:07 door Niek Kasius
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 19:16:33
Quote Anchor link
Je query is niet goed. echo hem eens?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2015 19:18:55
Quote Anchor link
Dear lord.

Kijk eens naar de broncode van je output.

Dan staat hier letterlijk $show['id'] in waarschijnlijk.

Dat zorgt ervoor dat je query misgaat.

En je de boolean false terugkrijgt.

Ik snap de aantrekkingskracht niet om al je statische HTML te echo'en.

Echo uitsluitend de variabele delen, en voorzie deze van output escaping.

En controleer of mysqli_query uberhaupt iets oplevert.

Maak je code "mondig" met het melden van fouten, want nu schuif je alles onder het tapijt en vraag je je af wat er misgaat...

EDIT: het probleem is dus: je variabele staat IN een string met ENKELE QUOTES.
Gewijzigd op 16/02/2015 19:20:00 door Thomas van den Heuvel
 
Niek Kasius

Niek Kasius

17/02/2015 04:41:49
Quote Anchor link
Probleem opgelost.
Heb het member script gekopieerd en daar de SESSION eruit gehaald omdat ik daarin moet inloggen, en dat als spelers.php opgeslagen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.