Input validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

29/06/2012 12:41:28
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik ben bezig aan een formulier. Op dit moment zijn mijn formulierpagina & foutafhandelinspagina (in PHP) klaar.
Ik zou graag het formulier eerst nog eens valideren, dus een tekst tonen naast het inputveld indien er een fout ingegeven is (zoals in HTML5 met e-mail).

Als dit alles oke is, zou ik graag alles tonen (alle POST-waarden). Slechts daarna, als men op een button drukt, wordt alles toegevoegd in de (MySQL) database.

Weet iemand hoe dit opgelost wordt? Waar kan ik een voorbeeld vinden van een validatie naast het script?

Edit: Ik was weer wat te snel => Met JQuery blijkt dit mogelijk, livevalidation. Is dit ook mogelijk door een PHP-document te includen en wat CSS aan te passen of iets anders?

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 29/06/2012 12:43:01 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:35:44
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/06/2012 12:52:50
Quote Anchor link
Het kan inderdaad met javascript (met of zonder jQuery).
Dan heb je nog twee keuzes:
- Je kan het lokaal valideren, dan gaat javascript na of de gegevens goed geformateerd zijn.
- Je gebruikt Ajax. Wat dan gebeurt: javascript stuurt het formulier op naar de server, zonder dat de gebruiker daar iets van merkt; dan kan de server alles valideren en stuurt de server een bericht terug naar javascript om te vertellen of er iets fout ging.


Het hangt er vooral van af in welke mate je bereid bent om javascript in te schakel; je kan dat simpel doen, maar het kan ook heel erg uitgebreid.

Zeker ook eens zoeken op HTML5 validation. HTML5 doet tegenwoordi al veel voor je
Gewijzigd op 29/06/2012 12:54:44 door Kris Peeters
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

29/06/2012 13:05:37
Quote Anchor link
Hallo Kris,

het verschil lokaal/niet lokaal snap ik niet echt? Bestaat hier een tutorial over?

HTML 5 zou een zeer goede optie zijn, alleen durf ik dit nog neit echt doen gezien niet alle browers dit ondersteunen.

Groeten,
Olivier
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/06/2012 13:27:53
Quote Anchor link
http://validity.thatscaptaintoyou.com/

Hier een voorbeeldje hoe het eruit kan zien :

http://77.109.74.20/index.php?action=registreer

(link doet het alleen als mn pc aan staat :P)
Gewijzigd op 29/06/2012 13:30:08 door Patrick vd Pols
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/06/2012 13:49:04
Quote Anchor link
(een beetje gesimplifieerd)
Php is een computerprogramma dat draait op de server. Javascript is een programma dat draait op de computer van de gebruiker.
Javascript heeft dus geen verbinding met de server. De gebruiker mag zijn internet afzetten en nog kan javascript perfect werken.

Dat heeft uiteraard gevolgen. Javascript kan niet aan de gegevens van de database, noch aan de php-functies.
Een antwoord op dit gebrek is Ajax. Met Ajax gaat javascript zelf surfen naar de server en kan de server gegevens doorgeven naar javascript.

Ajax geeft je dus de kracht van de server en van de gebruiker samen.

Okay, een voorbeeld, met Ajax, met jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
  if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST' && isset($_POST['username'], $_POST['email'])) {
    
      // Zorg hier zelf voor meer serieuze validatie.
    $message = "";  // boodschap die we naar ajax gaan sturen
    if ($_POST['username'] == 'Homer') {
      $message .= 'Sorry, Homer, this is the "No Homer\'s Club"<br/>';
    }

    if (! preg_match(
        "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+$/",
        $_POST['email'])) {
    
      $message .= 'No valid e-mail<br/>';
    }

    // indien $message leeg blijft, is de validatie geslaagd
    
    if (empty($_GET['ajax'])) {
      // het formulier wordt gewoon doorgestuurd.  Indien $message leeg is, voegen we het record toe.
      $sql = "INSERT INTO users ...";
      // en zo voort
      header('location: ./');
    }

    else {
      // validatie met Ajax.
      echo $message;  // dit wordt dus naar javascript gestuurd
      exit;  // verder horen we niets meer te doen op server-niveau
    }
  }

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <title>Validatie</title>
  </head>
  <body>
    <h1>Registreer je in de "No Homer's Club"</h1>
    <form action="" method="post" id="my_form">
      <input id="username" name="username" type="text"/> User Name <br>
      <input id="email" name="email" type="text"/> Email  <br>
      <input type="submit" value="GO" id="submit"/>
    </form>
      
    <div id="message"></div>
    
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js" type="text/javascript"></script>
    <script>
    
    $(document).ready(function(e) {  // dit wordt uitgevoerd op het moment dat de pagina geladen is en de DOM klaar is om te gebruiken
      
      // op het moment dat het formulier wordt verzonden, houden we de boel tegen.
      $('#my_form').submit(function(e) {
        
        e.preventDefault();  // hiermee zeggen we: wat je ook van plan was te doen ... niet doen.  In dit geval dus: het verzenden van het formulier
        var my_data = $('#my_form').serialize();  // javascript haalt de gegevens van de velden
        $.ajax({
          type: "POST",
          url: '?ajax=1',
          data: my_data,
          success: function(data) {
            // dit wordt uitgevoerd op het moment dat javascript de Ajax request heeft teruggekregen
            $('#message').html(data);  // we tonen het bericht, in <div id="message"></div>
          }
        });
      })
      
    })
    
    </script>
  </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.