insert into databse werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 18:23:42
Quote Anchor link
Hallo beste mensen!

ik had een dag vrij en dacht ik ga weer eens een keer php leren... ik heb een boek en wat tuts van het net en ik ben heel de dag lkkr bezig MAAR!

ik ben al een paar uur aan het uitzoeken waarom dit script niets in de database zet... ik krijg wel de melding dat het gelukt is :(

<script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
            
          
mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
                
    header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
     exit ('gelukt!!.');
    }

?>



</script>

Toevoeging op 15/03/2013 18:28:15:
Gewijzigd op 15/03/2013 18:39:53 door Ray de graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:58:01
 
Wouter J

Wouter J

15/03/2013 18:29:44
Quote Anchor link
Maak allereerst een beschrijvende titel van je topic, dit is natuurlijk bagger...
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 18:40:19
Quote Anchor link
Wouter J op 15/03/2013 18:29:44:
Maak allereerst een beschrijvende titel van je topic, dit is natuurlijk bagger...


done!
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 19:36:28
Quote Anchor link
Logisch dat je een melding krijgt dat het gelukt is als het formulier gepost is krijg je die melding, bouw eerst is een foutafhandeling in. Tutorials kun je hier vinden op de site.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 19:53:21
Quote Anchor link
ik heb hem al met foutafhandeling maar die had ik er even tussen uitgehaald omdat hij de database niet vulde.. met afhandeling heb ik hem zo: (en dan nog een aantal voor de andere posts

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $locatie = mysql_real_escape_string($_POST['locatie']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
    
    //velden controleren
    $errors = array();
    if(strlen($titel) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte titel ingevuld");
    }

    if(strlen($naam) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange titel ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }
 
    }
else {
            
          
mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
                
    header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
     exit ('Gelukt.');
    }

    
?>
Gewijzigd op 15/03/2013 19:53:59 door ray de graaf
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 19:56:46
Quote Anchor link
Zo'n foutafhandeling bedoel ik niet, maar om je een beetje op de goede weg te helpen gebruik dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.

if(!$query) {
echo "Error: " . mysql_error();
}

?>
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:17:28
Quote Anchor link
ik zit denk ik nu wat meer in de richting maar krijg alleen de echo die ik juist niet wil hebben. nog een tip in de richting?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $locatie = mysql_real_escape_string($_POST['locatie']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
    
    
    
    
          
$sql= ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
  
   if (!mysql_query($sql)) {//voer de code uit
   echo "uitvoeren van de query $sql is mislukt!"; //goed uitgevoerd?
   }
   else {
       echo   "het is glukt!";
   }

  
                
    //header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
    // exit ('Gelukt.');

    }
    
?>
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 20:19:38
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:26:07
Quote Anchor link
Wesley PHP op 15/03/2013 20:19:38:
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.


dat had ik wel toen kreeg ik ook errors en vanuit daar heb ik dit weer in mijn boek gevonden. ik zal het er nog eens in doen het het bekijken



Toevoeging op 15/03/2013 20:30:18:

Ray de graaf op 15/03/2013 20:26:07:
Wesley PHP op 15/03/2013 20:19:38:
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.


dat had ik wel toen kreeg ik ook errors en vanuit daar heb ik dit weer in mijn boek gevonden. ik zal het er nog eens in doen het het bekijken

dit is de error met jouw code

Notice: Undefined variable: query in D:\xampp\htdocs\www\upload_eventv.php on line 29
Error: Column count doesn't match value count at row 1
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 20:34:59
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: query in D:\xampp\htdocs\www\upload_eventv.php on line 29 -> Hij zegt dat de variabele query niet bestaat, waarschijnlijk had je hem $sql genoemd?

En Column count doesn't match value count at row 1 -> '".$deuropen."''". $deurdicht ."' Je bent hier een komma vergeten.
 
Local Dev

Local Dev

15/03/2013 20:37:10
Quote Anchor link
gebruik pdo of mysqli, de mysql extensie wordt inmiddels al tig jaren niet meer aan ontwikkeld en zal binnenkort ook depracated zijn.

De foutmelding houd in dat de waarde die je wilt toevoegen aan de tabel niet gelijk is aan de ingestelde waarde in mysql en de waarde die jij wilt toevoegen.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:40:42
Quote Anchor link
het is gelukt! na een halve dag

$query = mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."','". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.

if(!$query) {
echo "Error: " . mysql_error();
}

dat was alles! maar zonder hulp was ik er nooit gekomen!

bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.