INSERT INTO NULL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Hallo ik zit namelijk met het volgende.

ik wil mijn gegevens in een database krijgen aan de hand van een formulier. Het formulier laat me vrij om niet alle velden te moeten invullen.

Ik ga bv mijn naam ophalen. $naam = $_POST['naam'];
dus $naam = Moe of $naam = ''

ok nu wil ik dit in mijn database steken. Als de naam is ingevuld, geen probleem. Als de naam een lege string is, zou ik er graag NULL zien staan. Niet de string NULL, maar NULL van dit is een leeg veld.

Hoe kan ik dit doen?

Hopelijk is het duidelijk genoeg.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 19:51:45
 

22/04/2009 10:14:00
Quote Anchor link
if (empty($_POST['naam'])){

$naam = "NULL";

}

else

{

$naam = $_POST['naam'];

}
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe, komt er in mijn db NULL te staan als string.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook $naam = NULL; gebruiken
 

22/04/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Oh oke (gebruik in prencipe nooit null..)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:23:00
Quote Anchor link
$naam = NULL (al geprobeerd) Hoe schrijf ik dit dan in mijn query?

$query = "INSERT INTO tblnaam (naam) VALUES ('$naam')";

Als ik het zo doe blijft het veld leeg en komt er geen NULL (van ik ben leeg) te staan.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Gebruik een CASE (of IF-)statement in de INSERT query. Dit kan gewoon met (My)SQL.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Je moet dan zorgen dat die '$naam' veranderd in $naam. Verder is het niet verstandig om je variabelen buiten je quotes te halen.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:43:00
Quote Anchor link
@Dennis: Hoe doe je dit dan juist, want dit lukt me niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2009 10:52:00
Quote Anchor link
NULL is een sql-waarde, dus daar moeten géén quotes omheen staan.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Je zou er ook een functie voor kunnen maken, a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function value_or_null($value)
{

    $value = trim($value);
    
    if($value == '') // geen empty(), omdat je dan niet meer '0' in kan vullen
        return 'NULL';
    else
        return sprintf("'%'", mysql_real_escape_string($value));
}


$query = '
    INSERT INTO antwoorden (
        vraag_1,
        vraag_2,
        vraag_3
    ) VALUES (
        '
. value_or_null($_POST['vraag_1']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_2']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_3']) . '
    )'
;
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 12:20:00
Quote Anchor link
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/case-statement.html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
mysql_query("
    INSERT INTO antwoorden
    (vraag)
    VALUES (
        CASE
            WHEN '"
.$value."' == '' THEN
                NULL
            ELSE
                '"
.$value."'
        END CASE
"
);
[
/code]
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
danke allemaal.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Wat heb je nu gebruikt dan? :)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Ik heb die functie van Jelmer gebruikt, deze werkt voor wat het moet doen. Maar het uiteindelijke script werkt nog steeds niet.

Echt vreemd, er moet via een query 1 record worden opgehaald, dit om te zien of de ingevoerde gegevens kloppen. in de tabel waar dit wordt uitgehaald zijn echter nog andere velden, deze zijn van het het type tinyint. Als deze al ingevuld zijn met een 0, werkt de query niet. Als deze nog niet ingevuld zijn (dus NULL) werkt de query wel. echt vreemd.

*edit: het ligt niet aan bovenstaande, lees nieuwe post

groeten

Moe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Alvast sorry voor de bump.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.



Het probleem helemaal omschreven.
ik ben bezig met het vernieuwen van een website, voor mijn stage. Deze website heeft users, maar die zitten niet in een db, enkel in een .txt file. Dus ik heb deze users uitgelezen om deze in een db te steken. dit is echter gelukt. Omdat we met een nieuwe website zitten, zou ik ze graag even opnieuw laten verifieren, dit ook om te zien of ze nog intresse hebben. Echter kan er niet geverifieerd worden op dit moment.
Op dit moment lukt het verifieren pas nadat ik eerst de user heb 'geediteert' in de db. Staat tussen haakjes omdat ik helemaal niets verander ofzo, druk enkel op start. Dit is natuurlijk niet de bedoeling he.

Aan wat kan dit liggen?

groeten,

Thomas
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.