insert vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

07/09/2017 13:04:26
Quote Anchor link
Op dit moment heb ik een werkend insert script. Nu wil ik graag de volgende twee select statements daaraan toevoegen, maar ik weet niet precies hoe ik dat moet doen;

Ik heb een interview waarbij ik e.e.a. aanvink. Dat wordt netjes weg geschreven. Dit wil ik koppelen aan de laatste participant id uit de participant tabel en iedere regel hier onder moet gekoppeld worden aan de itemid. die staat in de items tabel.

SELECT * FROM Participant WHERE id=(SELECT max(id) FROM Participant)
SELECT items.ID, items.items FROM items WHERE items.role="DE" AND items.categorie="Communication" ORDER BY items.items;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'dbh.inc.php'; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

var_dump($_POST); //met $_POST wordt de array met de verschillende items getoond

foreach($_POST['items'] as $item) {
    $query = "INSERT INTO interview (role, yes, no, question, comment, level, itemID, participantID)
              VALUES ('DE', '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['yes'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['no'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['question'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['comment'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['level'])."',
                      '11',
                      '22'
              )"
;
    mysqli_query($conn, $query);
    
    echo "<br>Record toegevoegd! ($query)<hr>";
}

?>


Toevoeging op 07/09/2017 13:15:10:

De pagina waarmee ik dit script benader, bevat al een link naar het items.ID
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
        
    $comment
= "";
    
// connect to the database     
$result = $conn->query('SELECT participant.ID, items.items, participant.yes, Participant.no, Participant.question, Participant.comment
FROM participant
RIGHT JOIN items ON participant.itemID=items.ID
WHERE items.role="DE" AND items.categorie="Communication"
ORDER BY items.items'
)

?>


<form method="post" action="../../include/func.participant.inc.php" onsubmit="refreshAndClose()">

<table>
    <tr>
        <!--<th></th>--><th>Items</th><th>Y</th><th>N</th><th>?</th><th>Comment</th><th>levels</th>
         <?php
         while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {?>

    </tr>
    <tr>
         <td>
                 <?php echo $row['items'] ?>
         </td>
         <td>
                 <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][yes]" type="checkbox" value="yes" <?php if ($row['yes'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
         </td>
         <td>
                <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][no]" type="checkbox" value="no" <?php if ($row['no'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
        </td>
         <td>
                <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][question]" type="checkbox" value="question" <?php if ($row['question'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
        </td>
         <td>
                <textarea name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][comment]" rows="1" cols="25" placeholder="comment"><?php echo $comment;?></textarea>
        </td>        
         <td>
            <select name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][level]">
                <option value="">Select...</option>
                <option value="1">1. Starter</option>
                <option value="2">2. Junior</option>
                <option value="3">3. Intermediate</option>
                <option value="4">4. Senior</option>
                <option value="5">5. Expert</option>
                <option value="6">6. Un Known</option>
                <option value="7">7. Future</option>
                <option value="8">8. Not relefant</option>
            </select>
        </td>
    </tr>
        <?php } ?>
</table>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">  

</form>
Gewijzigd op 07/09/2017 14:29:54 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 12:21:18
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/09/2017 13:05:56
Quote Anchor link
>> Dit wil ik koppelen aan de laatste participant

Is dat wel handig? Wat nu als er per ongeluk nog een participant toegevoegd wordt en jij nog iets wilt koppelen aan de participant die nu net niet meer op de laatste maar op de een na laatste plaats staat?

Ik stel me zo voor dat een participant ook meer dan één interview zou kunnen hebben?

Dus waarom maak je geen pagina met een lijst van participanten met een snelkoppeling "interview toevoegen" waarbij je in de link het ID van die participant meegeeft?

zoiets dus:

participants.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Jan de Groot<a href="add-interview.php?id=1">Interview toevoegen</a><br>
Piet Kleijn<a href="add-interview.php?id=2">Interview toevoegen</a><br>


add-interview.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

// maak een variabele $id aan en voorzie van een standaard waarde
$id = 0;

// probeer een id uit de url te halen en als dat lukt overschrijf de standaardwaarde van $id
if(isset($_GET['id'])) {
    $id = intval($_GET['id']);
}


// Haal de gegevens op van deze participant
$query = 'SELECT * FROM Participant WHERE id='. $id;
// etc

// als de query mislukt dan is er geen informatie gevonden op dit id

$result = $conn->query($query);
if($result === FALSE) {
    echo 'Geen informatie gevonden op id ' . $id . '.';
    exit;
}


$row = $result->fetch_assoc();

// hier beginnen met het tonen van de participant gegevens en het formulier om een interview toe te voegen
?>

<h1>Interview toevoegen voor <?php echo $row['no']; ?></h1>
<form action="" method="POST">
...
</form>


Wat betreft de <select>:

Nu geef je iedere keuze een nummer (<option value="2">). Je formulier geeft dan het nummer terug dat in de value attribuut staat. Wij mensen zijn niet zo nummer georiënteerd dus je kan overwegen om die value attribuut weg te laten. dan komt gewoon de tekst terug bij het posten van je formulier (2. Junior).
Gewijzigd op 09/09/2017 13:12:13 door Frank Nietbelangrijk
 
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

11/09/2017 08:43:48
Quote Anchor link
Beste Frank,

Dank voor je reactie.

Slim.

Ik heb je pagina's in m'n interview pagina opgenomen. Je hebt me eigenlijk geholpen met m'n volgende stap. Je hebt het interview gehouden en wil er nog e.e.a. aan toevoegen n.a.v. het uitwerken van het interview. Dank daarvoor.

Alleen ik ben nog bezig met het eerste deel. Je hebt net de gegevens van de te interviewen persoon ingevuld en begint nu met het interview. Dan moet het ID van de geïnterviewde aan de in te vullen resultaten gekoppeld worden. En ook de onderwerpen moeten aan de in te vullen resultaten gekoppeld worden.

Ik heb een tabel met onderwerpen.
Ik heb een tabel voor de deelnemers
En ik heb een tabel voor de interview resultaten.

Ik wil dat in de laatste tabel het id van de actuele (of wel de laatste) deelnemer geplaatst wordt en het id van ieder onderwerp dat past bij de resultaten. En die moeten dus uit de betreffende tabellen gehaald worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/09/2017 09:22:00
Quote Anchor link
Ap,

Ik denk dat je op zoek bent naar $conn->insert_id

Voor de goede orde: Het koppelen waar jij over praat gebeurt pas echt zichtbaar bij het ophalen van gegevens met een zo genoemde JOIN. Het wegschrijven van data doe je altijd voor één tabel tegelijk en je levert gewoon de data aan voor iedere kolom van die tabel. Verder hou je rekening met de koppelingen bij het inrichten van je database door te normaliseren.

Jouw database indeling zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

DEELNEMERS
- id (integer, autoincrement, primary key)
- naam (varchar 64)
- email (varchar 255)
...

ONDERWERPEN
- id (integer, autoincrement, primary key)
- titel (varchar 64)
- beschrijving (longtext)
...

INTERVIEWS
- id (integer, autoincrement, primary key)
- deelnemer_id (integer, foreign key) *
- onderwerp_id (integer, foreign key) *

VRAGEN
- id (integer, autoincrement, primary key)
- interview_id (integer, foreign key) *
- question (varchar 64)
- answer (longtext)

* dit zijn je koppelingen

Nu ga je eerst een deelnemer aanmaken en dan sla je de gegevens op in de tabel DEELNEMERS. De onderwerpen staan al in je database neem ik even aan. Vervolgens wil je een nieuw interview aanmaken. Om dit te kunnen doen moet je het deelnemer_id en het onderwerp_id weten of laat je deze door de gebruiker kiezen in een select. In ieder geval kun je het id van de zojuist opgeslagen deelnemer opvragen met $conn->insert_id. Dit doe je dan direct achter de INSERT query.

Vraag maar verder als er onduidelijkheden zijn.

een stukje uit add-participant.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// aanmaken nieuw record in DEELNEMERS
$sql = "INSERT INTO deelnemers (naam, email) VALUES ('John', '[email protected]')";

if ($conn->query($sql) === FALSE) {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
    exit;
}


// REDIRECT NAAR add-interview.php MET HET ID VAN DE DEELNEMER
header('Location: add-interview.php?pid=' .  $conn->insert_id); // pid = participant_id
$conn->close();
exit;
?>
Gewijzigd op 11/09/2017 09:37:45 door Frank Nietbelangrijk
 
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

11/09/2017 09:57:35
Quote Anchor link
Top. Dit is exact waar ik naar op zoek ben.
Ik ga dit in m'n script verwerken. Dank je wel!

Arend-Pieter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.