insert_id probleem (mysql_insert_id())

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 15:36:34
Quote Anchor link
hi uhm ik vraag eigelijk nooit om hulp maar ik ben nu al een week bezig en ik snap het gewoon niet
ik kom er serieus gewoon niet uit

ok uhm ik zal eerst ff 1 en ander uitleggen over mijn script
ik ben sinds kort over gegaan van php 5 naar 7.2

hier zijn de problemen mee ontstaan
ik gebruik nu:
MySQLi (Object oriented style)

mijn probleem is dit..
ik heb in een best groot deel van mijn script de laatste mysql insert nodig
dit deed ik in php5 met
$laatste = mysql_insert_id();

echter in php 7 mag dit dus niet meer
ik heb alles all geprobeerd maar ik krijg gewoon niks terug

$laatste = mysqli_insert_id();
$laatste = mysqli_insert_id;
$laatste = insert_id();
$laatste = insert_id;
$laatste = $db->insert_id;

als ik all iets terug krijg is het 0
zelfs als ik vlak boven de code een INSERT plaats

niks werkt terwijl in php5 wel werkt

ik hoop dat iemand dit snapt mvg sylvester
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:29:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 15:43:41
Quote Anchor link
Als je het object-geörienteerd gebruikt, dan wordt het

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
->insert_id;
?>


Hier werkt het perfect na een INSERT. Let er ook op dat je er geen andere INSERT ervoor plaatst die geen ID heeft.
Gewijzigd op 09/08/2019 15:43:56 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 15:46:38
Quote Anchor link
werkt dus niet bij mij daarom snap ik het niet
elke insert heeft bij mij een auto ID dus zou moeten werken

echt ik verlies straks nog al mijn haren



Toevoeging op 09/08/2019 15:50:42:

PS: ik heb ergens wel een deel met mbt dbal_mysqli
zou het daar door komen?

want ik krijg in mijn logs en error van
PHP message: PHP Notice: Undefined property: dbal_mysqli::$insert_id ...... on line 1034

op deze line staat
$id_invoer = $db->insert_id;

Edit:
Het quoten van het integrale voorgaande bericht is niet nodig. Deze is daarom verwijderd.
Gewijzigd op 09/08/2019 15:53:30 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 15:54:21
Quote Anchor link
Gebruik je een aparte extended class die insert_id overerft?
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:03:25
Quote Anchor link
niet dat ik weet
maar ik ben al zoveel jaren met dit script bezig dat dat zou kunnen ik zou alleen niet weten waar

maar naar mijn weten niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:04:59
Quote Anchor link
Je gebruikt dus de normale standaard MySQLi-class?
Hoe ziet je relevante code eruit met je INSERT en je $db->insert_id ?
Wordt je INSERT-query zelf überhaupt wel uitgevoerd?
Gewijzigd op 09/08/2019 16:05:12 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:17:12
Quote Anchor link
ja die wordt uitgevoerd
ik heb zelfs een exit; erin geprobeert om de rest van me script tijderlijk even uit te zetten

$db->sql_query("INSERT INTO touch_kamers (product_id, account, dame_id, soort, omschrijving, details, prijs, pin, cc, btwhoogte, deel_dame, start, eind, kamer_nr, datum, nummer, betaald) VALUES ('$link[id]', '$member[group_account]', '$id', 'tarieven', '$link[minuten]', '$details', '$link[prijs]', '$pin', '$cc', 'btwhoog', '', Now(), Now()+Interval $link[minuten] minute, '$kamer', '$terug', '$nummers', '$betaald')");

$id_invoer = $db->insert_id;

insert werkt
alleen die id krijg ik dus niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:21:26
Quote Anchor link
Hmm... sql_query() is geen standaard functie. Dus we praten wel over een eigen afgeleide database-class?
En geeft je INSERT-query ook wel een ID mee aan het record?
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:27:29
Quote Anchor link
id komt van de AUTO_INCREMENT

ik heb die sql_query ergens van internet geplukt omdat ik iets moest hebben dat werkte met php7
aangezien ik hiervoor gewoon standaard mysql gebruikte
ik ben goed met het aanpassen en toevoegen van scripts enzo maar dat soort basics heb ik eigelijk geen kaas van gegeten

als jij zegt dat sql_query anders moet dan kan ik dat misschien wel aanpassen

ik hoop van niet maar als dat de reden is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:28:41
Quote Anchor link
Normaal is het $conn->query("SELECT... FROM... WHERE bla...");

Ik vermoed dat je dus een eigen database-class hebt, waarbij de insert_id niet goed werkt vanwege de overstap naar PHP7. Hoe initialiseer je de database eigenlijk?
Gewijzigd op 09/08/2019 16:31:30 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:32:55
Quote Anchor link
ja ik heb ooit 10 jaar geleden de userpie login script gebruikt als basis
deze zit er nogsteeds in

hoe kan ik die class enz aanpassen of moet ik 10.000 files gaan herschrijven ?

ik zal ff testen of het werkt als ik gewoon query gebruik inplaats van sql_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/08/2019 16:33:59
Quote Anchor link
Zo te zien komt het uit phpBB3

https://wiki.phpbb.com/Queries_in_phpBB3

Dan zou dit de oplossing kunnen zijn (komt in de buurt)

$user_id = $db->sql_nextid();

https://wiki.phpbb.com/Database_Abstraction_Layer#sql_nextid
Gewijzigd op 09/08/2019 16:41:08 door Adoptive Solution
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:37:33
Quote Anchor link
ja dat zou kunnen iets met de dbal class

is er een snelle manier om dit te fixen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/08/2019 16:41:46
Quote Anchor link
Heb net vorige post aangevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:42:10
Quote Anchor link
Ah, Adoptive Solution heeft een 'nina-edit geplaatst' ;-)

Adoptive Solution op 09/08/2019 16:41:46:
Heb net vorige post aangevuld.


Juist :+)
Gewijzigd op 09/08/2019 16:43:39 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:46:42
Quote Anchor link
haha jup ik was net self ook ff aan het zoeken naar functies voor phpbb :P
kwam op zelfde uit

sql_nextid(); werkt

w00t w00t

zonder jouw was mij dit nooit gelukt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:49:09
Quote Anchor link
Ah, cool :-)
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:54:29
Quote Anchor link
hij pakt alleen niet meer de goede id's maar dit is wel aantepassen denk ik :)

als er net een invoer ergens wordt gedan dan ziet hij die insert blijkbaar ook en dit was eerst niet zo maar dat komt wel goed :P

heel erg bedankt :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.