installatie LAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 16:47:20
Quote Anchor link
Ik ben na een aantal jaren weg weer eens begonnen met php en wil een testenvironment maken op mijn pc. Ik heb een computer draaien met linux mint. Ik heb apache en php8.1 geïnstalleerd en geconfigureerd met behulp van de OceanDigital site.
Apache draait en PHP ook. Ik heb de virtualhost ook draaiende. Alleen nu het probleem: Ik heb een testpagina gemaakt en opgeslagen als test.php. Ik heb in die pagina wat HTML verwerkt en wat PHP. Nu wordt alles wat in HTML staat uitgevoerd, maar niet dat wat via PHP uitgevoerd moet worden.
Dus: <p>Hallo</p> komt op het scherm in de browser, maar <p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Hello"; ?>
</p> niet.
Wat gaat hier mis?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:07:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 18:07:42
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Zo niet, dan ben ik benieuwd hoe je alles geïnstalleerd hebt, en welk stappenplan?
Normaal als je apt-get, yum of dnf gebruikt dan is alles gewoon werkend.
 
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 19:14:37
Quote Anchor link
De stappen die ik uitgevoerd heb.
In de terminal:
Quote:
sudo apt update
sudo apt install apache2
sudo ufw app list:
Aplications available:
Apache
Apache Full
Apache Secure
CUPS
sudo ufw allow 'Apache'
sudo ufw status:
Status: active

To Action From
----- ------ -----
22/tcp ALLOW Anywhere
80 ALLOW Anywhere
443 ALLOW Anywhere
Apache ALLOW Anywhere
22/tcp (v6) ALLOW Anywhere (v6)
80 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
443 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
Apache (v6) ALLOW Anywhere (v6)
sudo systemctl status apache2:
apache2.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apache2.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2024-02-23 14:37:08 CET; 3h 40min ago
Docs: https://httpd.apache.org/docs/2.4/
Process: 928 ExecStart=/usr/sbin/apachectl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 5151 ExecReload=/usr/sbin/apachectl graceful (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 971 (apache2)
Tasks: 8 (limit: 16530)
Memory: 7.4M
CPU: 1.009s
CGroup: /system.slice/apache2.service
?? 971 /usr/sbin/apache2 -k start
??5155 /usr/sbin/apache2 -k start
??5156 /usr/sbin/apache2 -k start
??5157 /usr/sbin/apache2 -k start
??5158 /usr/sbin/apache2 -k start
??5159 /usr/sbin/apache2 -k start
??6060 /usr/sbin/apache2 -k start
??6079 /usr/sbin/apache2 -k start

feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
feb 23 14:37:08 ZenBook apachectl[944]: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Started The Apache HTTP Server

In the browser:
Quote:
http://your_server_ip
returns: the apache2 default page correctly

In de /var/www/html directory heb ik aangemaakt: /test.nl/public_html/test.php
De /etc/apache2.conf file heb ik ongewijzigd gelaten .
In /etc/sites-available/test.nl.conf toegevoegd:
ServerAdmin [email protected]
ServerName test.nl
ServerAlias www.test.nl
DocumentRoot /var/www/html/test.nl/public_html

In de terminal:
sudo a2dissite 000-default.conf
sudo a2ensite test.nl.conf
sudo systemctl restart apache2
sudo apache2ctl configtest:
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
Syntax OK

sudo nano /etc/hosts:
7.0.0.1 localhost
127.0.1.1 ZenBook
192.168.43.89 test.nl

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters

In de file test.php staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head><title>TEST</title></head>
     <body>
       <div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
      <div><h1><?php echo "Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/"; ?></h1></div>
          <?php phpinfo(); ?>
    </body>
</html>

In de browser met localhost zie ik:
Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/

Dus geen code die tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
staat
Gewijzigd op 24/02/2024 10:47:12 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 20:33:07
Quote Anchor link
Dat is wel heel opmerkelijk. Is dat wat je ziet de letterlijke broncode (rechtsklik - > bron bekijken) volgens de browser?

Of zie je het direct staan? In dat geval sta je denk ik opgemaakte code te copy-pasten.
Gewijzigd op 23/02/2024 20:33:42 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 08:43:03
Quote Anchor link
De inhoud van test.php is door mij aangemaakt en zie ik ook zo letterlijk in de broncode, maar dus niet op de pagina in de browser. Alles wat PHP is blijft blank.
Gewijzigd op 24/02/2024 08:46:37 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 10:45:22
Quote Anchor link
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<h1>PHPinfo</h1>
<?php
phpinfo();
echo "Hier staat iets!";
?>

Dit staat buiten PHP-blokken.


Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?
Gewijzigd op 24/02/2024 10:52:57 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:24:56
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2024 10:45:22:
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?


Dat is precies wat er gebeurt. Ik snap er niets van.
Ik gebruik Mozilla, eigenlijk net zoals ik willekeurig welke andere internet pagina bekijk.
O ja, ter verificatie heb ik de pagina ook geopend in Chromium en daar gebeurt precies hetzelfde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 15:37:35
Quote Anchor link
Ik zie niet dat je PHP hebt geïnstalleerd. Maar dan zou je gewoon in de sourcecode in je browser je PHP-code moeten zien.

Instaleer PHP eens.
Gewijzigd op 24/02/2024 15:42:01 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:49:12
Quote Anchor link
Is geInstalleerd.

$ php -v
PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (built: Aug 18 2023 11:41:11) (NTS)
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies
with Zend OPcache v8.1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), by Zend Technologies
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:33:22
Quote Anchor link
Nu pas? Of had je dat eerst al gedaan? Ik zie het niet in je stappenplan.

En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?
Gewijzigd op 24/02/2024 17:33:49 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:43:04
Quote Anchor link
Ik heb PHP direct na apache geinstalleerd. Moet ik wellicht in de PHP installatie nog iets aanpassen? Dat heb ik niet gedaan.

- Ariën - op 24/02/2024 17:33:22:
En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?

Bedoel je de commandline in de terminal? Hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:48:22
Quote Anchor link
Hoe heb je PHP geinstalleerd?
Uitvoeren in de commandline kan met:
php script.php
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:59:44
Quote Anchor link
PHP geinstalleerd via de terminal met:
sudo apt install php

Met php script.php krijg ik een foutmelding. Dis heb ik even gegoocheld op php in de terminal. Dit is wat ik vond en gedaan heb met het volgende resultaat:
In de terminal:
$ php -a
Interactive shell

php > echo "hello world";
hello world
php >
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:03:24
Quote Anchor link
Welke foutmelding? Je moet dit script uiteraard zelf aanmaken.
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:39:16
Quote Anchor link
Gelukt. De opdracht test.php geeft in de terminal de tekst van test.php terug én de PHP-info. Misschien is hier iets in te vinden? Het PHP script wordt uitgevoerd dus.
$ php test.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>TEST</title>
</head>
<body>
<div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
<div><h1>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h1></div>
phpinfo()
PHP Version => 8.1.2-1ubuntu2.14
(PHPINFO)**
</body>
</html>

(PHPINFO)**-> Hier krijg ik de PHP-info terug. Dat is heel veel tekst, dus nu nog even niet gekopieerd. Kun je daarin misschien iets vinden? Zal ik het posten?
Gewijzigd op 24/02/2024 18:40:57 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:43:19
Quote Anchor link
Dus PHP werkt in de commandline perfect.
Ik heb het idee dat Apache er nog niks mee doet omdat je de PHP-Apache library niet hebt meegeïnstalleerd.

Dus verwijder PHP eens, en installeer het eens met de Apache lib erbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
apt remove php
apt install php libapache2-mod-php

En daarna even Apache herstarten.

Houd wel in gedachten dat PHP 8.1 enkel nog security updates krijgt.
Gewijzigd op 24/02/2024 18:46:10 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:57:55
Quote Anchor link
Gedaan.
Ik krijg een foutmelding voor de configuratie van libapache2-mod-php8.1 -> fout 1
Een afhankelijkheidsprobleem voorkomt dat de libapache2-mod-php8.1 geconfigureerd wordt.
E: Subprocess /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Gewijzigd op 24/02/2024 19:09:45 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 19:17:59
Quote Anchor link
Heb je PHP eerst verwijderd?

Verder zijn Nederlandse foutmeldingen best irritant met zoeken op internet :-P
Gewijzigd op 24/02/2024 19:19:54 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

25/02/2024 08:59:46
Quote Anchor link
Omdat de errormelding niet specifiek met LAMP te maken had, ben ik overnieuw begonnen. In plaats van $ sudo apt install php, heb ik nu $ sudo apt install php libapache2-mod-php gebruikt.
En het werkt! Daar zat dus de fout. Heel erg bedankt voor je hulp, ik kan weer vooruit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2024 09:32:25
Quote Anchor link
Fijn om te horen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.