Invalid argument foreach()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 13:55:25
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

Ik heb een vraag, ik krijg namelijk een foreach() error.
Invalid argument supplied for foreach()...

Nu vroeg ik mij af hoe ik dit kan oplossen. En of dit misschien anders kan met een array ofso.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            $a_allSections
= UserManagement::findByUsername($username);
            if($a_allSections)
            {

                foreach($a_allSections as $a)
                {
                    <
table>
                        <
tr>
                            <
td>[code]<?php echo $a['i_id_pk'];?>
</td>
                            <td><?php echo $a['c_user'];?></td>
                            <td><?php echo $a['company_name'];?></td>
                            <td><?php echo $a['c_country'];?></td>
                            <td><?php echo $a['c_time_zone'];?></td>
                        </tr>
                    </table>
                }
            }
            else
            {
                echo 'Er zijn geen velden gevonden die overeen komen met uw account.' . "\n";
            }
        ?>


Quote:
ps ik heb een paar open en sluit tags weggelaten omdat het er hier dan netter uit ziet.
Gewijzigd op 01/03/2012 13:57:15 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:38:26
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:19:22
Quote Anchor link
Dan is $a_allSections geen array en kan je er geen foreach op los laten.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:20:35
Quote Anchor link
Hoe zorg je ervoor dat dit wordt opgelost dan? er een array van maken?
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:21:33
Quote Anchor link
Lijk me eerder dat je moet checken of UserManagement::findByUsername($username) wel een array teruggeeft, en zo niet, wat het dan wel teruggeeft.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:23:47
Quote Anchor link
print_r() expects at least 1 parameter, 0 given

Dus als ik het goed begrijp heb ik maar 1 parameter $username waarvan er geen waarde bekend is. Hoe Doe je dit nu verder?
Gewijzigd op 01/03/2012 14:25:08 door raymond van Os
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:28:32
Quote Anchor link
Check wat UserManagement::findByUsername($username) teruggeeft....
Ik neem aan dat je hier wel de code van hebt (of de documentatie) zodat je kan zien wat er uit die functie komt.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:40:44
Quote Anchor link
ik heb een class gemaakt UserManagement daaruit wil ik de funtie findByUsername
aan roepen en de gegevens op halen uit de database. Nu hoef ik alleen te weten hoe je de gegevens uitleest en echo't of print.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public static function findByUsername($username) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM user WHERE c_user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($username)->fetch_assoc();
        if(!$data) {
            return false;
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/03/2012 14:41:27 door raymond van Os
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 14:49:01
Quote Anchor link
Je returnt nu true of false. verwerk de data met mysql fetch assoc en return dat.

Verder hoop ik dat je het verschil tussen php en html weet? Je eerste stuk code klopt natuurlijk van geen kanten...
Gewijzigd op 01/03/2012 14:49:51 door gerhard l
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:58:33
Quote Anchor link
gerhard l, daarom vroeg ik aan het begin ook of iemand een betere oplossing weet of een verbetering...

Verder krijg ik als ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public static function findByUsername($username) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE c_user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($username)->mysql_fetch_array($query);
    }

?>

een fatall error: Call to undefined method DB_MysqlStatement::mysql_fetch_array()
Gewijzigd op 01/03/2012 15:01:05 door raymond van Os
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 15:03:21
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe dat zit met jou script maar via de standaard functies gaat het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public static function findByUsername($username) {
    $info = array();
    mysql_connect("host","user","pass"); mysql_select_db("db");
    $query = mysql_query("SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE c_user = '".mysql_real_escape_string($username)."'");
    if($query !== false){
            while($row = mysql_fetch_assoc){
            $info[] = $row;
        }
    }

    else{
        //error    
    }
    
    return $info;
}

?>
Gewijzigd op 01/03/2012 15:05:49 door gerhard l
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 15:28:57
Quote Anchor link
als ik dan dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public static function findByUsername($username) {
    $info = array();
    $dbh = new DB_Mysql_Extended;
    $query = "SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE  c_user = '".mysql_real_escape_string($username)."'";
        if($query !== false){
                while($row = mysql_fetch_assoc){
                $info[] = $row;
            }
        }

        else{
            //    
        }
        
        return $info;
    }

?>


en dit op mijn pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $a_allSections
= UserManagement::findByUsername($username);
            print_r();
?>


dan krijg ik een hele reeks met

Use of undefined constant mysql_fetch_assoc - assumed 'mysql_fetch_assoc'
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 15:40:53
Quote Anchor link
oops nog wat vergeten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($row = mysql_fetch_assoc($query)){


Maar weet je wel allemaal wat je doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($a_allSections);


En of dit werkt weet ik ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
new DB_Mysql_Extended;
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 18:54:36
Quote Anchor link
Ik ben inderdaad nog maar net een week of 3 bezig met oop. heb het verder wel kunnen oplossen zie hier mijn oplossing:

Quote:
class aanmaken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
Class User
{
public static function getAllUsersByUsername($type) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM users WHERE user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($type)->fetchall_assoc();
        if(!$data) {
            return false;
        }
else {
            return $data;
        }
    }
}

?>


Quote:
object functie uitvoeren


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function usersOverview() {
    $a_allUsers = User::getAllUsersByUsername(5);
    return $a_allUsers;
}

?>

Quote:
index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $returnhtml
= '';
    $a_allUsers = usersOverview();
    if($a_allUsers) {
        $returnhtml .= '
        <table border="0">
        <tr>
            <th>Gebruikersnaam</th>
        </tr>
        '
;
        foreach($a_allUsers as $a_user) {
            $returnhtml .= '
            <tr>
                <td>'
. $a_user['c_user'] . '</td>
            </tr>
            '
;
        }

        $returnhtml .= '</table>';
    }
else {
    }

    echo $returnhtml;
}

?>


Quote:
ik hoor het graag als dit nog verder kan worden verbeterd.
Verder alvast bedankt voor alle hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.