ipv DESC LIMIT wil ik afgelopen week in beeld.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco van den Haak

Marco van den Haak

01/02/2012 16:39:11
Quote Anchor link
Ik roep mijn databse aan en haal de dingen op die ik nodig heb geen enkel probleem.
Het zit zelf een INNER JOIN dat snap ik ook, maar hoe haal ik alleen de recente spullen die niet ouder als een week zijn.
Denk ik nu te moeilijk de datum staat in de datbase als 2012-01-26 18:03:58
Dus ipv DESC LIMIT 21 wil ik alleen van de afgelopen week zien?

$res = "SELECT
productennl.id,
productennl.product,
productennl.plaatsnaam,
productennl.type,
productennl.aantalslaapkamers,
FROM productennl INNER JOIN productenuk ON ( productennl.product = productenuk.product )
WHERE `menu` = 'kopen'
AND `land` = 'Spanje'
AND `bouw` = 'bestaand'
AND `gebied` = 'Zuid'
AND `dubbel` NOT LIKE '1'
ORDER BY `id` DESC LIMIT 21";
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 18:48:51
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/02/2012 16:43:28
Quote Anchor link
Door een datum berekening in je WHERE clausule te plaatsen en alleen records jonger dan de huidige datum minus 1 week te selecteren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
WHERE
  datumveld > CURRENT_DATE - INTERVAL 1 WEEK


ps. 'datumveld' vervang je uiteraard voor het veld waar de betreffende datum in staat ;-)
Gewijzigd op 01/02/2012 16:44:05 door Joren de Wit
 
Marco van den Haak

Marco van den Haak

01/02/2012 16:53:01
Quote Anchor link
Potverdrie dat werkt fantastisch
Bedankt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.