Is het mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 19:14:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een bepaald stuk tekst/code op een bepaalde regel te schrijven met de functie fwrite(), of is daar een andere fucntie voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 02:57:10
 
Han eev

Han eev

13/07/2006 19:22:00
Quote Anchor link
Kan opzich wel maar dat is wel irritant.
Kijk eens bij \n,file() en fwrite()
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 19:23:00
Quote Anchor link
Daar heb ik niks kunnen vinden?
 
Han eev

Han eev

13/07/2006 19:24:00
Quote Anchor link
Nee maar het kan in combinatie met die functies.
Ik ga het niet voorkauwen.

trouwens waarvoor wil je het gebruiken?
Misschien kan het makkelijker met een database
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 19:37:00
Quote Anchor link
Nouja, het is voor een script dat juist geen database gebruikt. Een nieuwsysteem en ik wil eigenlijk dat hij steeds een bepaalde code in een html document zet. In prenciepe lukt het allemaal maar ik kan natuurlijk geen meerdere tegelijk op de pagina hebben want dan gaat het vanzelf van oud naar nieuw en het moet juist van nieuw naar oud. En daarvoor moet hij op een bepaalde regel komen. En dat kan ik nergens vinden.
 
Han eev

Han eev

13/07/2006 19:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
// Het lezen van een bepaalde regel.
$file = file($filename);
// laar regel 30 zien
echo $file[29]; // met 0 erbij
?>
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 19:53:00
Quote Anchor link
dusss...
Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$bestand
= index.htm
$file = file($bestand)
$write = "Jup"
$handle = fopen($file[9] , "a+") // leest hij regel 10?
fwrite($handle, $write) // schrijft die nu op regel 10?
fclose($handle)
?>


Is dit oké want dit lijkt me echt niet te gaan werken?!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Huising
 
Bo az

Bo az

13/07/2006 19:56:00
Quote Anchor link
Nee klopt, volgnes mij kan je niet naar een bepaalde regel scrijven tezijn je bijvoorbeeld eerst een x aantal lege regels wil.
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 19:57:00
Quote Anchor link
Maar het is dus niet mogelijk?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2006 20:04:00
Quote Anchor link
Waarom open je nu weer een nieuw topic?
Je hebt er al een topic over.

En zoals al eerder gemeld:

File inlezen in een $var, file overschrijven met 'nieuw bericht' en dan de inhoud van $var er achter schrijven. Dan staat de nieuwe tekst bovenin je file.
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 20:11:00
Quote Anchor link
Jup had je al is gezecht maar ik vat hem nu pas.

Dus je bedoetl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$index
= "index.htm";
$inlezen = file($index);
$write = "Jup" ;
unlink(index.htm);
$handle = fopen($index, "a+");
fwrite($handle, $write);
fwrite($handle, $inlezen);
fclose($handle);
?>


Gaat dit de goede kant op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Huising
 
Bo az

Bo az

13/07/2006 20:16:00
Quote Anchor link
unlink hoet niet en ik zou w ipv a+ gebruiken...

edit: ipv file() , file_get_contents()

edit2: volgens mij is dit trouwens het zelfde als a+
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Wessel Huising

Wessel Huising

13/07/2006 20:18:00
Quote Anchor link
thanx maar hoe overwrite ik dan want nu zet hij het ergewoon achter?

Om te leren?
Waarvoor 'w' gebruiken? ipv 'a+' want ik dacht dat a+ de beste was?
Update dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$index
= "index.htm";
$inlezen = file_get_contents($index);
$write = "Jup" ;
unlink(index.htm);
$handle = fopen($index, "w");
fwrite($handle, $write);
fwrite($handle, $inlezen);
fclose($handle);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Huising
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2006 20:29:00
Quote Anchor link
Ook reeds al gegeven. Maar nogmaals:

Zie fopen().

En dan een beetje naar beneden scrollen.
 
Han eev

Han eev

13/07/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Het kan wel :P
Ff gemaakt in een functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?PHP
// write_line(str Bestandnaam,str De regeldata,int regel);
function write_line($file,$data,$regel_schrijven) {
$txt = '';
foreach(file($file) as $num => $line) {
if($num == $regel_schrijven) {
$txt .= $data:
}
else {
$txt .= $line;
}
}


$fp = fopen($file,'w');
fwrite($fp,$txt);
fclose($fp);
}

?>


?>
 
Jelmer -

Jelmer -

13/07/2006 21:28:00
Quote Anchor link
Misschien kom je ook nog wel verder met fseek(), daarmee kan je de pointer in een bestand op een andere plek zetten, en volgens mij heeft dat weer effect op fwrite.
 
Eric Cartman

Eric Cartman

13/07/2006 21:44:00
Quote Anchor link
Volgens mij ook. Maar was het niet zo dat als je een stukje las met fread() of fget() de pointer dan op het punt stond waar je las?

Edit: Nee, dit klopt niet. Met de expressie rewrind($resource, aantal bytes om te lezen) kun je de pointer verschuiven. In ieder geval, dat staat op de website van Essetee
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric Cartman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.