Javascript opslaan in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick kuijpers

nick kuijpers

15/09/2017 14:12:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een klein scriptje en daarvoor is het nodig om een variabele van javascript op te slaan in een database.
Voor de form kan het dit bijv zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script>
let name = "Nick";
let project = "enormlangestringvan100kbongeveer";
</script


Ik had gehoord dat je met AJAX een javascript object kan opslaan in een database maar kan helaas nergens iets duidelijk vinden over hoe het precies moet...
Hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Gewijzigd op 15/09/2017 14:14:09 door Nick kuijpers
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 19:04:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2017 14:17:18
Quote Anchor link
Wat je wilt is eigenlijk al de basis van AJAX. Je kan de waarde via GET of POST aan je PHP-script doorgeven.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

15/09/2017 14:35:03
Quote Anchor link
Ik heb het nu voor elkaar gekregen met deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<button type="button" onclick="loadDoc()">Request data</button>

<p id="demo"><?php echo "Hallo ". $_POST['fname'];?></p>
 
<script>
    let name = "Nick";
function loadDoc() {
  var xhttp = new XMLHttpRequest();
  xhttp.onreadystatechange = function() {
    if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
      document.getElementById("demo").innerHTML = this.responseText;
    }
  };
  xhttp.open("POST", "test.php", true);
  xhttp.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
  xhttp.send("fname=" + name);
}
</script>


Een klein probleempje als ik dan op de knop klik komt die knop er twee keer te staan weet iemand hier hoe dat komt?
Gewijzigd op 15/09/2017 15:25:32 door nick kuijpers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/09/2017 19:40:44
Quote Anchor link
Lijkt mij dat hetzelfde knopje dan ook in de responseText voorkomt. Jouw knopje blijft gewoon staan want die valt buiten de paragraaf met id=demo.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

16/09/2017 13:14:18
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 15/09/2017 19:40:44:
Lijkt mij dat hetzelfde knopje dan ook in de responseText voorkomt. Jouw knopje blijft gewoon staan want die valt buiten de paragraaf met id=demo.


Thanks! dat was het inderdaad
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.